Pyhä perhe

joutsenperhe-suolla

Kuvan laatu ei ole hääppönen, mutta minulle siinä on monta tärkeää asiaa: Kuusamo, suo ja laulujoutsenet. Heinäkuu 2008.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Pyhä perhe

 1. Laulujoutesenia ei ihan jokapaikassa pääse kuvaamaankaan.
  Tuo taustalla näkyvä suo olisi kiehtova kuvauskohde.

 2. Minusta kuvassa on kaikki oleellinen – jokin pääkohde eli linnut, miljöö joka luo tunnelman, oman maailmansa, jan sommittelu ja värit. Tässä ne ovat, ja joutsenten kuuluukin olla kaukaa kuvattuja, hivenen aavistuksenomaisia. Tausta metsä on hivelevä sävyissään.

 3. Näitä laulujoutsenia on täällä Savossa runsaasti, vasta eilen viimeksi niitä näin järvellä. Syksyllä niitä näkee jopa sadan linnun parvina (laumoina?) pelloilla, mutta niiden kuvaaminen sellaisessa ympäristössä ei juurikaan huvita. Paljon mielenkiintoisempaa on tosiaan salaa seurata niitä luonnollisessa elinpiirissään.

  Suo on sellainen paikka, jossa viihdyn. Suon tuoksu on ainutlaatuinen, ihan syvään vetää henkeä sinne päästessään. Valitettavasti pitää mennä paljon pohjoisemmaksi täältä asuinsijoiltani, jotta löytää ihan oikeita, ojittamattomia soita. Ojitus on pilannut sekä suot että vedet. Ja Vapo vaan lisää vettä myllyyn mielettömällä ”turvetuotannollaan”. Ikäänkuin ihminen turvetta tuottaisi, luonto sen tekee. Hyvin, hyvin hitaasti tosin.

  Soso, Irma, älähän nyt ala vaahtoamaan…

  Kiitos Iines ja KooTee palautteesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s