Kide

jaakide

Mainokset

14 kommenttia artikkeliin ”Kide

 1. Eri kiva kuva kuva.Tiedätkös mitä siitä tulee mieleen? Varsinkin etelän maissa harrastetut pikkuhyllyt tummista jalopuista veistetyt.Malli niihin on kuin luonnosta lainattua.

 2. Niinpä. Nämä kidemuodot ovat mitä ihmeellisimpiä. Lasikuistin (tuulikaapin)ikkunoista on talvisin hyvä bongailla erinäköisiä kuvioita.

 3. Makromaailma on ihmeellinen, kuten tämäkin hieno kuva osoittaa.
  Harmi vaan, että tasainen valo vie sävyjä kuvista, toisaalta kirkkaampi valo toisi kuviin varjoja ja valoisuuseroja. Jäisi paljon yksityiskohtia näkemättä.
  Vai mitä olet itse mieltä?

 4. Näiden kuvien harmaus ja tasaisuus voisi johtua myös siitä, että kohmeisilla sormilla kameraa käsitellessäni oli lipsahtanut jossain vaiheessa mustavalko-asetus päälle. Kunhan aurinko enemmän näyttäytyy, menen ottamaan vertailukuvia kirkkaammassa valossa ja värinä.

 5. Jalustaa käytän useimmiten makron kanssa. Ellei kohde ole sitten niin matalalla, että on heittäydyttävä rähmälleen, kuten tässä kidekuvassa. Tosin tuo ilmaisu ”heittäytyminen” lienee liioiteltu tässä tapauksessa, kun alla oli kova jää…

 6. Erikoisen mallinen jääkide, hieno;)

  Pieni makro-objetkti on aika kätevä ja kevyt, mulla on se 100mm ja se on aika painava mutta muuten olen siihen tyytyväinen.
  Minulta kaikki perhoset pääsisivät karkuun jos käyttäisin jalustaa, en edes omistaa sellaista.

  Hienoja kuvia olet ottanut!

 7. Kiitos Raija. Pienen makron hyvänä puolena voisi sanoa, että sen kanssa pääsee (on jopa pakko) tutustumaan hyvin läheisesti kuvauskohteeseen. Kun ei ole zoomiakaan. Jalustan kanssa kyllä oppii elämään ja kuvaamaan. Sitäpaitsi se on kätevä kameran kantamisessa olkapäällä.

 8. Sitä jalusta-asiaa olen uumoillutkin, sen näkee kyllä kuvista. Kanattais kyllä käyttää myös maisemakuvissa… jos vain sattuu olemaan mukana. Tuen kyllä kameran useinkin johonkin vaikka valoa olisin enempi.
  Käytän aika usein mahdollisimman usein pienintä mahdollista aukkoa syvyysterävyyden takia.
  Se on taas sitten toinen juttu jos haluaa korostaa jotain epätervillä alueilla.

  Minä en kyllä oikein usko, että olet kovinkaan noviisi tässä valokuvaamisen maailmassa vaikkei sinulla olekkaan ollut blogia kauan 🙂

 9. Minulla taitaa olla usein vikana tosiaankin tuo yksityiskohtien etsiminen, jopa liiallisuuksiin asti. Makrolla on niin kiva leikkiä…

  Aina ei kylläkään malta jalustaa viritellä, vaikka se olisi kiinni kamerassa. Sitten yrittää nojailla vaikka puihin.

  Enhän minä ole enää mikään noviisi muutenkaan, tällainen mummeli-ikäinen, vaikken vielä oikea mummo olekaan. On kai minulla ollut aina jonkinlainen kamera kymmenvuotiaasta saakka, mutta vasta parina viime vuotena on ollut aikaa paneutua kuvaamiseen vähän perusteellisemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s