Bongatut

sirkut

keltasirkut pihakoivun latvassa tänään pilvisenä sunnuntaina. Ahkerasti pyrähtelevät pitkin päivää ruokintapaikalla kauranjyviä tankkaamassa.

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Bongatut

  1. Sama meillä täällä. Huomasin kauralyhteen tyhjenneen ja kannoin mökkiin kauranjyviä. Hetken päästä oli mökin luukut vallattu ja lumi oli mökin alla keltasenaan keltasirkkuja sekä viherpeippoja ja punapäisiä urpiaisia vilkkui seassa.

  2. Teilläkö ovat oppineet sirkut lintulaudalta hakemaan jyvät? Olen huomannut, että mieluummin syövät maasta. Lakaisen lumen puhtaaksi päivittäin ja heittelen jyviä siihen. Vaihdan paikkaa aina välillä.

  3. Joo, kyllä ne mökistäkin syö tarpeen tullen, mutta viherpeipot valtaavat ensimmäisenä mökin luukut ja pudottelevat jyviä alla odotteleville sirkuille. Pidin aikaisemmin mökissä pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä sekaisin. Tinteistä tuli niin kranttuja, että viskelivät auringonkukan siemenet pois etsiessään pähkinöitä – samoin ne tekee nyt kauralle. Vähän turhan hyviä oppimaan 8)

  4. Lopetin pähkinöiden ruokinta-automaattiin laiton (auringonkukansiemenien seassa) sen jälkeen, kun tekivät tuota valikointia. Vähän liian tyyristä touhua. Pähkinöitä säännöstelen nykyään muutaman kourallisen aamuisin hajakylvönä maahan, josta saavat ravitsevat aamupalan. Pähkinöiden hinta on muuten noussut huimasti viime talvesta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s