Metsän lamppu

sieni

Vihreän kaipuussa pengoin syksyisiä kuvia. Vielä löytyi yksi metsän pikkuväen lamppu vihreällä sammalella. Jokin öttiäinenkin siinä kiipeilee, olisikohan etanavauva.

Mainokset

12 kommenttia artikkeliin ”Metsän lamppu

 1. Aivan ihana kuva! Tiedätkö missä oli maailman eniten eri vihreän sävyä? Ngoronngorossa Afrikassa pikkusadekauden aikana…

 2. Ngoronngoroon pienelle kuvauskeikalle, ei hassumpi ajatus. Pohjoinen metsä taitaa kuitenkin riittää minulle. Mitä pohjoisempi, sitä parempi.

 3. Irma, blogikeskustelussani Kootee suositteli minulle sinun ohjeitasi jalustan käytöstä. Itselläni on siis hyvä ja tukeva jalusta, jota en jaksa raahata metsässä ja jota en osaa käyttää niin, että kuvaisin maanrajassa olevaa kasvustoa, vaikka nyt näitä sinun ihania sammaleitasi ja pikkuisia sieniä.

  Voisitko linkata minulle, missä näitä ohjeita oli, tai voisitko kirjoittaa uudelleen, miten sinä kannat ja käytät tuota raskasta hökötystä, jonka kantamisesta selkä tai ranteet kipeytyvät ainakin minulla. Pliiiiis.

  Tämä sienen kuva on aivan ihana, käyttääkseni kliseistä huudahdusta. Kun se kerran on.

 4. Iines, en tiedä, miten painava jalusta sinulla on, mutta minun halvimmasta päästä oleva jalustani ei ole mielestäni mitenkään ylivoimaisen painava, vaikkei olekaan mitään kevyttä materiaalia. Tuossa kommentissa, johon viittasit, mainitsin, että pidän kameran kiinni jalustassa ja kannan sitä joko olkapäällä tai käsivarrella. Teen pitkiä retkiä luontoon tämä viritelmä mukanani enkä ole kokenut sitä mitenkään hankalaksi. Kameran kaulassa roikottaminen se vasta hankalaa on.

 5. Ja minä tykkään kuvata juuri tämän tapaisia kohteita. Siinä voi samalla kuvitella itsensä lilliputti-irmaksi tuonne sammalikkoon seikkailemaan…

 6. Irma, oma jalustani on hyvin tukeva ja painava, Cullman-merkkinen ja valokuvausliikkeestä ostettu. Minulle olisi kai riittänyt huomattavasti kevyempi versio. Tätä ei kyllä voi kantaa olalla, kun siinä ei ole mitään lenkkiä, ja kun lisäksi on iso kamerareppu selässä, se ei vaan kulje pitkää matkaa, lyhyen toki.

  Taipuuko sinun jalustasi noihin mikrokuvauksiin maan tasalle?

 7. Jalustani saa kyllä ihan maan tasallekin taivutettua, mutta yleensä en malta sitä asetella, vaan irroitan kameran jalustasta, asetun mahalleni maahan ja kuvaan nojaamalla kyynärpäillä maahan. Kameran saa hyvin näinkin tuettua. Jäkäliä ja sammalia ynnä pikkuväen lamppuja kuvaan usein isoilta kiviltä, jolloin ei myöskään tarvitse jalustaa, vaan voi nojata kiveen.

 8. Pidän tästä kuvasta. Tuo vihreys on todella kaunista ja ”lamppu” sopii sinne.
  Sinulla on ihana mielikuvitus teksteissä mukana. Vinkkejä sellaisillekin, joilla ei itsellä aina ”lamppu” syty 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.