Vierailulla pienten maailmassa

jakala2

ruskea-jakala1torvijakalat

torvet1

vihrea-jakala

sammal

Pilvisenä ja sateisena päivänä on tietysti ihan hölmöä harrastaa makrokuvausta. Mutta kun nämä pikku olennot osuivat matkan varrelle, huutelivat ohikulkijalle, että ota kuva!

Mainokset

21 kommenttia artikkeliin ”Vierailulla pienten maailmassa

 1. Miten niin pilvisenä ei kannata makroilla? Minä taas ajattelen aivan toisin päin 😀 Kun sää on tasapaksu ja tylsä, on parempi mielestäni ottaa lähikuvia ja makroja, koska niihin kuitenkin saa tasaisesta valosta huolimatta helpommin sävyjä ja vaihteluita mukaan.

  Jälleen kerran nuo värikkäimmät pisaraotokset ovat suosikkejani…

 2. Hyvä kun kuulit kutsun! Ensimmäinen ja viimeinen pisarakuva aivan uskomattomia. Toisen ja kolmannen kuvan jäkälien värimaailmasta pidän todella.
  Hieno kuvasarja.

 3. Mari, tarkemmin ajateltuna parhaimmat makrokuvani olen saanut juuri pilvisinä päivinä…

  Kuvanakkeli, kostealla säällä jäkälien värit syvenevät ja he itsekin näyttävät pirteämmiltä kuin auringonpaahteessa. Ikäänkuin heräävät henkiin sateella.

 4. Ai kun täällä on näitä kauniita pisarakuvia 🙂 Musta on tulossa kovaa vauhtia Kara-fani kun otat noin veikeitä kuvia tuosta linnusta 😀

 5. Kiitos teillekin kommenteista, Taija, Marjukka, Amalia ja Ankia. Työt vähän nyt häiritsevät kuvauksia, mutta onhan pitenevät päivät. Aamut varsinkin ovat hienoa kuvausaikaa ennen töihin menoa ja matkan varrellakin.

 6. Aina mietin, että pitäskö ottaa makrokin mukaan, että voisi ottaa ”Irma-tyylisiä” kuvia, mutta en ikinä jaksa kantaa kahta objektiivia mukana. Kameran runko, pitkä putki ja kevällä vielä kiikaritkin painavat loppujen lopuksi tosi paljon repussa sellaisella tuntien lenkeillä, mitä minäkin harrastan. Ehkä sitten pyöräkaudella voi ottaa takakoriin muutakin.

 7. Hullukaali, kesällähän niitä kunnon makrokuvauskohteita on luonto täynnä. Näitä jäkäliä on tarjolla aina, jos ei lumi niitä peitä. Kyllä tuli taas öttiäisiä ikävä…

 8. Hienosti olet taas kuullut pikkuväen kuvauskutsun 😉

  Aivan upeita
  … ja kateellisena taas katselen kuvia ja ihailen sinun taitoa taltioida luonnon pieniä ihmeitä meidän muidenkin iloksi 🙂

 9. Mä olen ihan hulluna näihin pikkujuttuihin.
  Ja sä olet mahtavan hyvä kuvaamaan näitä!
  Eka ja viimenen on mun makuuni, vaikka kaikki ovat kauniita!

 10. Makrokuvauksessa minua kiehtoo se, että kuvien avulla löytää asioita, joita ei välttämättä paljaalla silmällä aina huomioi. Luonnon suuria pieniä ihmeitä.

  Kiitos Hanna ja harakka!

 11. Jäkälistä vielä – olivatkin samaa postausta.

  Siis ihailen tässä myös teknistä osaamistasi, sillä olen niin monesti kuvannut ylivalottuneita liian vaaleanvihreitä jäkäliä. Täsä on hieno harmahtava väri, luonnollinen. Valotus siis kunnossa, vaatii osaamista!

 12. Iines, kokeilemalla erilaisia valotuksia, ison ”läjän” kuvia ottamalla, saattaa joukosta löytyä joskus ihan kunnollisiakin kuvia. Auringonpaisteessa vihreät torvijäkälät tosiaan helposti ylivalottuvat.

 13. Pitää tulla tänne Irman makroihmemaahan, kun ei itse omista kunnon makrolinssiä. Tuosta toisix alimmasta kuvasta tuli mieleen, että olisikohan aika jo uusia 30v vanha huopakatto.

 14. Hauskaa nimipäivää, Irma! Sun makrokuvasi vievät sydämen, ne ovat niiiiiiin ihania. Tällä kertaa suosikkini on alin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s