Aasian eksotiikkaa

fasaani

Jotenkin on outo näky meillä tämä fasaani, ei ikäänkuin kuulu tänne. Ja eihän se oikeasti kuulukaan, olen antanut itseni lukea, että sitä on tuotu Suomeen riistalinnuksi 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Savossa sitä näkee harvakseltaan paikka paikoin. Tämän bongasin tietä ylittämässä. Oli tällä kaverikin, mutta karkasi.

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Aasian eksotiikkaa

 1. Satakunnassa fasaanit ovat hyvin tavallisia, ja niiden huudot leikkaavat ilmaa tuon tuostakin, kun on vaikka ihan omalla pihalla kaupunkialueella. Minunkin tämänpäiväinen fasaanikuvani on oettu tienylitystapauksessa, ne astelevat kaikessa rauhassa tiellä ja antavat kiirehtimättä autoilijan odotella ratin takana.

 2. Finn, I think pheasant looks very strange here in the snow. This bird has been imported to Finland for hunting purposes from the beginning of about 1900. It lives mainly in southern parts of the country, but sometimes you can see pheasants also here ”upper”.

 3. Fasanin huudon minäkin kuulen täällä kotona ja mökillä mutta harvemmin sitä näkee ja vielä harvemmin saa kuvan.
  Hienon kuvan olet linnusta saanut!

 4. Risuja oli edessä, mutta sattui tuohon rakoon onneksi pää. Auton sivuikkunasta kuvasin. Metsään paineli kaverinsa kanssa.

 5. Täällä Hämeessä taitaa olla vähän paikkakuntakohtaista, kuinka yleisiä ne ovat. Meillä niitä on hirveästi. Ihan jokapäiväinen näky. Nyt keväällä kukot huutavat ja tappelevat keskenään. Myöhemmin kesällä näkee isoja ”kanaparvia”, kun emot juoksentelevat pihoissa poikaslaumojensa kanssa.

  Oli muistaakseni itsensä Karl Fazer, joka fasaanit toi Suomeen.

 6. Päähän pälkähti tälläinen epätieteellinen hypoteesi: onko fasaaneilla ja käärmeillä jotain yhteistä asuin paikkojen suhteen? Molemmille sopivan leuto ilmasto? Olen ainoot kyyt nähnyt Vaasan seudulla ja siellä fasaanit tepastelivat rivarin pihalla ihan kaupungin lähiössä. Ja kun lukee etelän blogeja niin nehän vilisee nyt käärmeitä ja fasaaneja 8)

  Täällä olen toissa kesänä törmännyt fasaaniin Soisalon itäreunalla Kurjala-Horsmanlahti, jossa viime vuosisadan alkupuolella oli kukoistavaa saha- ja tiiliteollisuutta. Että tiiliparonikon niitä sinne rahtas…

 7. Komea ja värikäs lintu. Ensimmäistä kertaa se on vieraillut meidänkin pihalla tänä keväänä. Ollaan asuttu 20 vuotta, miksi nyt? Ainakaan käärmeitä ei ole näkynyt.
  Hieno kuva!

 8. ATToivanen, kyllä kyitä on täällä Savossakin. Viime kesänä kuvasin kahdesti kyyn. Molemmat lämmittelivät, toinen metsätiellä, toinen rantakalliolla. Yleensähän ne luikertelevat piiloon ihmisen havaitessaan. Se onkin ihan viisasta ihmisen tavat tuntien (tappaminen). En usko, että fasaaneilla ja kyillä on mitään yhteistä. Eiköhän tuo fasaanien siirtoistutus Suomeen tapahtunut aikoinaan lähinnä herrojen huvimetsästyksen takia.

 9. Liisa, näin eilenkin fasaanin maantien ojassa Viitasaarella. Yleensä ovat asutuksen lähellä olleet kaikki, jotka olen nähnyt. Eivät pärjää metsässä, olen lukenut jostain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s