Äitee

kimalainen-pajussa2

Kimalaisemolla pitää näinä päivinä kiirettä sapuskan keräämisessä tulevalle pesueelleen. Pajusta saa sekä mettä että siitepölyä, eri kasveista tosin.

kimalainen-pajussa1

Väliäkö tuolla, vaikka naama ja puku vähän rotjaantuvat. Tuleepahan samalla hoidettua pölyttäjän virkaakin.

kimalainen-lennossa

Uuteen kukkaan taas…

kimalainen-pajussa3

Nyt pitää kerätä hyvän sään aikana.

Mainokset

13 kommenttia artikkeliin Ӏitee

 1. Oi, onpa hän muhkea viimeisessä kuvassa. Miten ihmeessä olet noin lähelle päässytkään. Tosi hieno sarja.

  Minäkin muutin ”kesämökille” eli kesäblogiini, koska olemme paljon reissussa. Sinne pääset nimeäni klikkaamalla ja lintukuvia tulee edelleen. (saracon lepää nyt vähän)

 2. she seems quite cute now that i can see her closely. I wonder how she lifts her body and fly; flying in general is a miracle to me.. Thank you once again.

 3. Kiva kuvasarja pörriäisestä, ne ovatkin niin ahkeria ahertajia. Tuolla alempana oleva villakärpänen… näkyy hienosti siipien liikkeet, hyvin hidastettu liike.

 4. ATToivanen, tuntuu siltä, että kimalaisia on tänä keväänä enemmän kuin vuosi sitten. Se antaa vielä toivoa, jos pölyttäjät häviävät, häviää kaikki muukin…

  Amalia, kiva kun pistäydyt. Kiitos.

  Uuna, nämä kimalaisemot pörräsivät niin korkeassa pajupuskassa, että oli kuvattava zoomilla (250 mm). Makrolla näitä olisikin vaikeampi kuvata, kun ovat koko ajan liikkeessä. Laitoin kesäblogisi silmälläpidettävien listalleni.

  Finn, also engineers have wondered , how bumble-bee can fly. They have calculated, that it is impossible! But Mother Nature knows better…

  Marjukka, hyvää syötävää on siitepöly pienokaisille meteen (hunajaan) sekotettuna.

  Harakka, kiitos sinullekin kommentista.

  Taija, minulla on ollut harrastuksena mehiläistarhaus yli 30 vuotta, joten kaikki pörriäiset kiinnostavat, myös nämä tarhamehiläisten villit sukulaiset kimalaiset.

 5. Taidokkaasti kuvattu sarja! Jo vain on äitee pölyssä viimeisessä kuvassa 🙂 Kiinnostava harrastus Sinulla tuo mehiläistarhaus!

 6. Nana, mielenkiitoista on mehiläisten tarhaaminen, huvi ja hyöty (kasvien pölytys, hunaja) samassa. Koska ne eivät ole kotoisin täältä pohjoisesta, pitkä talvi antaa omat haasteensa talveutuksen kohdalla. Talvehtivat yhdyskuntina, kimalaisilla taas talvehtivat pelkästään nämä isot emot.

 7. Hieno kuvasarja 🙂
  Kimalaisia pörrää kyllä nyt ihan urakalla – toivottavsti öttiäisiä riittää sittenkin kun puutarhakin tarvitsee niiden apua!

 8. Nyt tuntuu kimalaisia näkyvän, eilisellä kuvausreissullani sen huomasin. Kova kiire niillä on, sitten varmaan tahti vielä kiihtyy kun ilmat lämpenevät. Kiva kuvasarja sinulla taas.

 9. Hanna, varsinkin omenapuut ja marjat tarvitsevat pölyttäjiä avukseen.

  Tia, kesemmällä alkaa näkyä pienempikokoisia kimalaisia, kun näiden emojen katras rupeaa hommiin. Silloin emo voi jäädä kokonaan ”tupatöihin” eli munimaan, kun omat jälkeläiset alkavat tuoda pesään mettä ja siitepölyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s