Kotona ollaan

kuikka2

Jäätä on vielä kotijärvellä, mutta eiköhän tuo loppuhyyhmä lähipäivinä häviä. Kuikan hieno huuto järvellä on odotettu kesän ääni.

kuikka

Näille jäille ei ole enää menemistä – ellei omista räpylöitä tai siipiä.

kuikka3

Sukelletaanpas taas. Kalastuskausi on alkanut.

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Kotona ollaan

 1. Näitä katsellessa mieleen palaa mahtava muisto lapsuuden kesiltä: kuikan huutelu Päijänteen Hautpohjalla.Mahtaako enää kuulua?

 2. Tämä ui kaverinsa kanssa olosuhteiden (jään) vuoksi aika lähellä rantaa, koska kauempana oli vielä jäätä. Yleensä en ole vaatimattomalla putkellani saanut kuikasta kuvaa näin läheltä.

  Kirsti, kukkia on tällä järvellä pesinyt useitakin kesäisin, tuosta Päijänteen paikasta en tiedä. Äidin mökkijärvellä Kangasniemellä näin viime kesänä monta kuikkaa.

  Kiitos kaikille kommenteista.

 3. In few days all the ice will be gone. Yes, the water is cold. This bird has just arrived on its home lake. It’s a fisher bird and a good diver. It is wonderful to hear its voice in the summer night.

 4. Kuikka on kaunis, pidän sen mustavalkoisista kyljistä. Hienoa kun on tullut. Itse en ole vielä nähnyt, mutta ymmärrän, ettei se meidän kallionkoloon mahdu. Täytyy lähteä taas vähän kuvausmatkalle.

 5. Uuna, juuri tulin järveltä soutelemasta. Siellä kuikat huutelivat, nyt jo kauempana, kun jää oli eilisestä sulanut lisää.

 6. Komea on kuikka, on! Minulta aina sukeltaa karkuun, ennen kuin saan otettua kuvan. Sinä olet onnistunut paremmin 😉

 7. Kuikan ääni onkin se, minkä linnusta parhaiten huomaa. Itse lintu on yleensä jossain kaukana, mutta ääni kantaa kauas. Sellainen erämaajärven oma ääni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s