Mustikkapiirakan alkulähteillä

mustikan kukinta2

Johan ehti mustikan kukinta Savoonkin. Eipä haitannut pieni ukkoskuurokaan.

mustikan kukinta4

Pian alkoi kasvusto taas kuivua sateen jälkeen.

mustikan kukinta1

Kimalaiset kiittivät. Niitä oli paljon liikkeellä tänään.

Advertisement

13 kommenttia artikkeliin ”Mustikkapiirakan alkulähteillä

 1. Finn, the world is upside down in these drops. These are blueberry’s blossoms. They just started their blooming in the forests. It seems we’re going to have a lot of blueberries next summer! Blueberry picking is fun in July and August.

  Sasaliini, tänään olin ulkona aamusta iltaan, enkä saanut kyllikseni siellä kulkemisesta. On niin paljon tutkittavaa ja kuvattavaa. Kaikkea kaunista. Sateen jälkeen on hyvä aika kuvata kasveja, ovat niin ”freesin” näköisiä.

 2. i used to pick blueberries when i was little, the whole family walked into the mountain Pelion! We ate them at once, lovely sunday family excursions 🙂 I wish you have many, i know you will make the most of them!

 3. Mitä ilman me jäimmekään ennen, kuin aloitimme tämän valokuvausharrastuksen! Niin paljon kaunista on jäänyt näkemättä!

 4. Thank you, Finn.

  Marjukka, ihan ”uusin silmin” maailmaa katselee linssin läpi, varsinkin makrolinssin…

 5. Varsinkin tuo ensimmäinen kuva pisaroineen on U P E A 🙂

  Nuo mustikan punaiset nuput saavat jotenkin valtaansa ja niitä tulee kuvattua päivittäin ja sitten miettii, että mihin niiden kaikkien kuvien kanssa joutuukaan 😉

 6. Hienot pisarat nupussa!
  Ja on kyllä ihan totta, että meiltä on paljon kauneutta jäänyt näkemättä,.
  Koska nyt vasta kuvausharrastukseni jälkeen nään kaikki erilaisesti, kauniimmin, ja huomaan sellasia asioita, mistä ennen en tiennyt lainkaan!

 7. Samat kuvauskohteet oli minullakin tänään. Ilman pisaroita, ei täällä ole satanut. Odotan jo sadetta. Itse asiassa makrona mustikankukka näyttää joltakin hedelmältä. 🙂

 8. Hanna, samaa joskus minäkin pähkäilen, miten paljon ”ylimääräisiä” kuvia on jemmassa. Niitä jonkin aikaa säilyttää ja sitten ne ikäänkuin vanhenevat ja menettävät hohtonsa. Roskiin menee loppujen lopuksi suurin osa otoksista.

  Tämä on oikeasti jo osittain auennut kukka, kun kimalaisetkin niissä kävivät. Onhan se alapuolelta ”auki”, mutta enemmänkin avautuu vielä.

  Harakka, näinhän se on. Mutta eihän ole vieläkään liian myöhäistä luonnon tutkimuksille ja havainnoille.

  Iines, satoi ihan kunnolla, jyrisi ja salamoi. Oikeata kesätunnelmaa.

  Liisa, taisivat olla ihan paikallisia kuuroja, kun ohi ajoivat. Hedelmiltä näyttävät kukat, niinhän Finnkin kirjoitti ensimmäisessä kommentissaan.

 9. Tia, taitaa kasvimaa jäädä laittamatta, kun aina tulee muka ”tärkeämpää” tekemistä (lue: harhailua luonnossa ja kuvien räpsimistä). Näistä kohteista kun ei ole pulaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.