Metsän ilopilleri

töyhtötiainen5

Viikonloppuna oli aikaa rauhassa kulkea metsässä. Havumetsien pikku asukki töyhtötiainen lennähteli mäntyjen oksilla ja antoi jonkun kuvankin ottaa.

töyhtötiainen

Tämän täytyy olla jokin satuolento.

töyhtötiainen3

Otahan nyt vielä kuva. Olisi vähän kiire kerätä pesueelle lisää sapuskaa. Lähellä oli paljon kolopuita, joten pesäpaikkoja oli tarjolla runsaasti. Jonnekin tämä vekkuli välillä vilahti nokka täynnä öttiäisiä.

töyhtötiainen4

Mennäänpä taas…

14 kommenttia artikkeliin ”Metsän ilopilleri

 1. this little birds seems to be smart 🙂 i just got that impression, maybe it’s because of the shape of his head !!

 2. Finn, of course he is smart! He was taking care of his family and was gathering insects to feed his little ones. This crested tit lives in pine-forests and makes its nest into holes of old trees. The crest on the head makes this little bird look like a fairy-tale creature.

 3. Talvella katselin töyhtötiaisen kuvaa lintukirjasta ja mietin, että kunpa näksi joskus luonnossa. Vaan Irmanpa luokse se lennähtikin! 🙂

 4. Ihana vipeltäjä, tuo töyhtö tekee siitä rockarin näköisen 😉 Kivasti antoi kuvata itseään, meillä linnut vaan piileskeli puiden siimeksessä kun käväisin metsässä.

 5. Iines, töyhtiksiä näkee lähinnä havumetsissä. Ovat melko pelottomia, vähän samalla tavoin kuin hömötintit. Talvisin käyvät joskus lintulaudallakin, liikkuvat silloin muiden tinttien kanssa porukasssa.

  Tia, tällä oli pesä ihan lähellä, luultavasti rouva oli vasta munimassa. Näin sen välillä oksalla pörhistelemässä, mikä on viisaampien kertoman mukaan merkki siitä, että on juuri pyöräyttänyt munan. Olisikohan puoliso kerännyt sitten tälle ”palkinnoksi” öttiäisiä, kun näin sen keräävän niitä ison kimpun nokkaansa.

 6. Heh. Sillä erolla, että tintin töyhtö pysyy taatusti pystyssä ilman ihmeaineita. Piti ihan etsiä J.Savolaisen pään kuva, vertailun vuoksi.

 7. i wish i could see his little ones in their tree nest 🙂 thank you for sharing, it’s lovely!

 8. It’s difficult to see inside the nest. But when the little ones are older and start learning to fly, it is possible to see them. In case you happen to be there at that time. This nest is in the forest on the other side of the lake, but of course there are many other nests nearby. If you only find them…

 9. Onhan noita kuvia toki enemmänkin, suurin osa julkaisukelvottomia. Jatkuvassa liikkeessä oli tämä, kiirettä on tipin elämä keväällä.

 10. Ihana kuvasarja metsän hiippalakista!
  Olemme olleet vaunuilemassa, mutta emme löytäneet lainkaan niin kaunista heijastavaa vettä, kuin sinä seuraavassa postauksessasi 🙂

 11. Uuna, ”metsän hiippalakki” kuulostaa sympaattiselta.

  Marjukka, töyhtö tekee tästä tintistä jotenkin uskomattoman näköisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.