Suon kaunotar

raate2

Illalla oli pakko painua suolle katsomaan, joko raate kukkii. Siellähän se aloitteli juuri kukintaansa. Pohjois-Suomen soilla raatteen kukinta on komea näky, suo kirjaimellisesti kukkii.

raate

Raate kasvaa hyvin märillä paikoilla, jopa sellaisilla, joilla sietää olla varovainen, ettei uppoa. Olin varustautunut kurahousuilla, joten polvistuminen suon kuningattaren edessä onnistui mainiosti. Korkeutta kolmisenkymmentä senttiä.

raate3

Emi.

raatteen lehti

Raatteen lehden tuntee moni varmasti paremmin kuin kukan. Kukinta menee nopeasti ohi alkukesällä, mutta näitä lehtiä näkee isoina mattoina loppukesän.

Mainokset

14 kommenttia artikkeliin ”Suon kaunotar

 1. Kaunishan se on. Täälläkin olisi sellainen kaupunkisuo, jossa olen kuvaillut kasveja, mutta suolle menemisessä on juuri tuo pukeutumisen vaivansa…

 2. Onpa kaunis karvainen kaunotar! Wau, kurahousut, hyvä valokuvaaja varustautuu ja valmistautuu kaikkeen. Ei märillä housuilla olisi kiva kulkea. Nämä kuvat ovat kyllä varustautumisen arvoiset, hienoja, kiitos!

 3. like a bride
  in the last picture those 3 leaves are so tender, almost eager to reach the sun, almost looking at you who take the picture, opening themselves to the light smiling 🙂 i like them very much

 4. Raate on mulle uppo-outo, joten kiitos taas valistavasta tuokiosta! Aika erikoinen kukka, mutta kaunis.

 5. Yllättävän monelle raate on outo kasvi. Johtuisikohan sen lyhyestä kukinta-ajasta alkukesällä, jolloin harva ehkä tulee kulkeneeksi suolla.

  Finn, thank you for your beautiful words.

 6. Hienot kuvat oletkin napannut!
  Mä en ihan varma ole, onko tämä kukka se, mitä ite pidän suopursuna.
  Mutta pitää tutkia, sitten vaan, ja katsoa, kun menen ensi kerran suolle.
  Mulla onkin nyt
  vielä suokuvia laittamatta, saapas nähä, onko siellä tällasta kukkaa, ei varmaankaan kuitenkaan ole, mutta jos nuppu edes olisi?

 7. Harakka, tämä raate kukkii kovin aikaisin, joten voihan olla, että on siellä päin jo kukkinutkin. Tuskin enää nupulla on. Mielenkiinnolla odottelen suokuviasi. Suopursun kukka minulta vielä tältä kesältä puuttuukin, mutta sitä kuvatakseen pitää mennä taas erilaiseen ympäristöön. Ei ihan näin märällä suolla kasva.

  Kiitos, Wiltteri, sinullekin kommentista.

 8. Kaunis suon kaunotar, kyllä luonto antaa hienoja elämyksiä ja sinä olet tuonut taas yhden meille ihailtavaksi.

 9. Kaunis kukka, en ole koskaan ”livenä” nähnyt – olen aina osunut suolle sellaiseen aikaan että nuo kaunottaret eivät kuki.

  Kiitos kun toit näytille 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s