Muodonmuutos

litteähukankorento2

Osuin paikalle ihan muissa aikeissa. Tutkin ojanpenkan kasveja, kun huomasin sudenkorennon tuijottavan ruohikosta. Selvisi pian, mistä on kysymys. Sudenkorento (litteähukankorento, oletan) oli juuri kuoriutunut toukkanahastaan.

litteähukankorento5

Jäähyväiset vanhalle.

litteähukankorento9

Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

litteähukankorento

Uutta elämää kohti.

Hullukaalilta löytyy kuvia lampikorennon kuoriutumisesta.

Mainokset

15 kommenttia artikkeliin ”Muodonmuutos

 1. Voi jukrat, miten huomasitkin justiinsa sillä hetkellä tämän.
  Hienosti otettu kuva ja tosi selvä ja terävä.
  Hullikaalilla taisi tässä joku aika sitten olla samasta aiheesta kuva myös.
  Kyllä luonto on ihmeellinen!
  Sillä uudella tulokkaalla on pikkasen jo tukkaakin!

 2. Tia, joskus osuu hyvä tuuri kohdalle.

  Harakka, muistan hyvin Hullukaalin lampikorentokuvat. Lisäsinkin tänne linkin sinne.

 3. Kyllä olet hienon metamorfoosin ikuistanut. Nuo silmät on kyllä perinjuurin ihmeelliset, tulee mieleen kypärä!

 4. Komeita kuvia! Pitäähän hyönteismaailman hävittäjälentäjällä on tyylin mukainen kypärä 8) Kyllä noilla silmillä näkee vaikka hyttysen henkäyksen.

 5. Halo, joskus olisi kiva ehtiä näkemään myös varsinainen kuoriutuminen, nyt myöhästyin pikkasen.

  ATToivanen, näiden pallukkasilmien lisäksi sudenkorennolla on kolme pistesilmää päälaella. Niillä korento aistii herkästi muutokset valon voimakkuudessa ja ne auttavat lennon vakauttamisessa. Tämän annoin itseni juuri lukea Sami Karjalaisen Suomen sudenkorennot -kirjasta, kirjastosta lainattu.

  Aimarii, hieno on tapahtuma.

  Uuna, toukka oli ryöminyt ojasta, jossa oli jonkin verran vettä ja sammakonpoikasia, vähän toista metriä ojan reunalle ja kiivennyt pieneen kasviin, jota olin juuri tutkimassa havaitessani korennon. Näin se menee, tilanteesta toiseen, ”sattumien” kautta.

 6. On sinulle sattunut aivan upea juttu. Kuvat ovat uskomattoman hyviä. On se jännää kun tuo jäljelle jäävä kuori näyttää korentoon verrattuna kovin pieneltä.

 7. Sulo, noita tyhjiä korennonnahkoja olen kyllä aikaisemmin nähnyt, mutten upouutta korentoa vieressä. Hiljaisena toiveena kuitenkin ollut… Tätä tapahtumaa katsellessani mietin, miltä korennosta mahtaa tuntua katsella entistä nahkaansa, pitää siitä kiinni uusilla jäsenillään… Kiehtovaa.

  Taina, elämys tämä oli minullekin. Korentoa oli helppo kuvata ihan läheltä, kun se ei vielä pystynyt lentämään.

  Marjukka, kiitos.

 8. are they a couple? so strange their appearance and life seem to be..i don’t think i have ever seen creatures like these before 🙂
  how delicate they seem, full of tiny details of life meaning

 9. Näit sitten tämänkin :). Muistaakseni kirjoiti minulle, että et ole koskaan nähnyt tapahtumaa. Kaikkea mielenkiintoista näkee, kun tarpeeksi nuohoaa ympäriinsä :).

  Minulla on myös tuo samainen sudenkorentokirja lainassa kirjastosta ja sen perusteella minäkin sanoisin korentoa litteähukankorennoksi. Kirjassa sanotaan korennon viihtyvät juuri ojissa, pihalammikoissa yms. ihmisen aikaansaamissa pienvesissä. Hyvä kirja muuten, ostaisin itselleni, mutta sitä ei saa enää mistään.

 10. Finn, this is a brand new dragonfly. It has just left its larva skin, which is now empty in the grass. This happening was a complete surprise for me, I was just taking pictures of flowers and other plants, when I saw this dragonfly. Even though I have seen many different dragonflies in the summer, I have never before seen a new one coming out of its larva skin.

  Hullukaali, noinhan minä silloin kirjoitin, ei kovinkaan kauan aikaa sitten. Voi kun pystyisikin kokopäiväisesti nuohoamaan pusikoissa… Jospa sekin aika vielä koittaa. Karjalaisen kirja oli minulla lainassa myös viime kesänä, jatkoin aina vaan uudestaan laina-aikaa, kun ei siitä malttanut luopua. Samoin kävi parille perhoskirjalle. Taisi siellä olla myös jokin ötökkä- ja kasvikirja. Iso pino on tälläkin hetkellä pöydällä. Eläköön Suomen kirjastolaitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s