Lammella

lammella2

Raate on jo lopettanut kukintansa lammen rannalla.

raatteen siemenet

Raate kypsyttelee siemeniään.

sammalmätäs

Sammalmättäät antavat väriä suolle. Hilla on kukinnan lopussa, samoin taustan vaivero.

suopursut

Suopursu jatkaa vielä kukintaansa.

tupasvillat

Tupasvillat tuulen tuiverruksessa.

Lammen rannassa tapasin myös ison pullean hämähäkin. Varoituksena hämähäkkipelkoisille, laitan kuvia seuraavaan postaukseen…

Mainokset

16 kommenttia artikkeliin ”Lammella

 1. Lumoava tuo tupasvillakuva, ja yleensäkin tupasvilla on yksinäänkin kauneimpia kasveja mitä maa päällän kantaa.

  Suksisin mieluusti suolle, kun olisi tässä jossakin!

  PS Anteeksi tämä kommentoimattomuus – pidän sitä eutoikeutena ja samalla kansalaisvelvollisuutena, jos itse odottaa kommentteja. Minulla on täällä mökillä dns:n mokkulayhteys, ja se toimii kyllä hyvin, mutta kuvat latautuvat äärettömän hitaasti. Siksipä kommentointini on harvaa ja satunnaista näin sydänsuven (!) aikana. Kuvia kyllä katson silti päivittäin – siis koetan katsoa.

 2. Minustakin nuo tupasvillat ovan kauniita, viime vuonna niitä pääsin kuvaamaan, toivotaan että tänä vuonnakin. Suokasveissa on jotain erilaista, mukavaa kun niitä kuvaat meille tänne katseltavaksi.

 3. Nyt sitten minäkin matkustan niihin maisemiin missä Suopursu kukkii, ja tupasvilla on vähentynyt sen jälkeen kun suot on ojitettu. Valtavat ojat haittaavat liikkumista, mutta muuraimen lehtiä löytyy edelleen ojanpenkoilla. Odotettua metsänkasvua ei ojitus ole aiheuttanut, joten taloudellisen hyödyn tavoittelu on johtanut kaikkien osapuolien perinpohjaiseen tappioon.

 4. Iines, älä ota paineita kommentoimattomuudesta. Kesällä on muutakin tekemistä. Täällä sataa, tuulee ja on kylmä. Kesä kuitenkin. Kuvaaminen saa pitää huilia. Laittelen vaan näitä sunnuntaisia otoksia.

  Tia, suot ovat kauniita, oikeat pilaamattomat suot, ja niiden kasvillisuus.

  Sulo, paljon on pilattu soita Suomen maassa – ja pilataan edelleen. Voimattomana joutuu tuota hävitystä katselemaan. Turpeenpoltto on kivihiiltäkin pahempi kasvihuonekaasujen aiheuttaja. Ojitukset pilaavat vesistöjä, ojiin hukkuu linnunpoikasia, kasvillisuus köyhtyy… Pohjoiseen on aikomus lähteä juhannuksen jälkeen. Siellä on vielä luonnonsoita.

 5. Suon ja varsinkin tupasvillan ystävänä kysyn, saanko laittaa tupasvillakuvasi näytön taustakuvaksi joksikin aikaa, kun en itse pääse suolle rämpimään?

  Suo on oma ihmeellinen maailmansa. On soiden ympäröimältä mäeltä syntyisin, suo on kai osa minua. 🙂

 6. Harakka, kukkiessaan tupasvillaa tuskin huomaa, mutta tässä siemenvaiheessa sitäkin paremmin. Pumpulipeltoa.

 7. Kauniita kuvia lammen rannalta – varsinkin tuo ylin kuva miellyttää mun silmääni. Suomaisema on mulle aika outoa, vaikka appeni talon läheltä suo löytyykin, joten sitä on tullut kuvattua tosi harvoin.

 8. Marilla, tuo ylin kuva on tavallaan ”vahingonlaukaus”. Yritin kuvata lentävää sudenkorentoa, mutta pieleen meni. Tykkäsin kuitenkin tästä kuvasti itsekin, joten laitoinpa tänne.

 9. Katsoin tuota suopursukuvaa – ja äkkiä tunsin vahvan suopursun aromikkaan tuoksun nenässäni.
  Komeita kuvia sinulla.

 10. Iisi, enpä yhtään ihmettele, onhan suopursun tuoksu omaa luokkaansa. Epäilen, että siinä on huumaavia aineita; aika ajoin pitää päästä suolle haistelemaan suopursun aromeja. Aiheuttaa siis riippuvuutta.

 11. Tupasvillakuva on aivan ihana – tekisi mieli painaa poski tuollaista tupsua vasten ja tuntea sen ihana pehmoisuus 😉

 12. Täällä on aivan valtavan ihania kuvia. Pohjoisen ihmisenä olen iloinen, että kuvaat HILLAA, et lakkaa, muurainta, valokkia tai linttiä, niitä nimiä lienee vaikka kuinka.
  Jos on kulkua 4-tiellä, vinkkaan, että Kemi-Tervola välillä on suuria soita, joissa tupasvilla kasvaa upeina mattoina. Joskus on pitänyt ihan pysähtyä ihailemaan, kameraa ei tietenkään ole ollut mukana. Etelästä tultaessa vasemmalla puolella, näkyy tielle useasta kohtaa ja useta kilometrejä. Valkea suo, ajatelkaa!
  Kiitos kuvanautinnosta
  tv. Satunnainen kävijä (voi olla, että löydän tänne vastakin :))

 13. AilaPee, juuri olen lähdössä reissuun pohjoista kohti. Täällä Savonmuallahan käytetään hillasta yleisesti nimitystä lakka, mutta solidaarisuudesta pohjoista kohtaan vastarannankiiskinä käytän sikäläistä nimitystä. Tällä kertaa pohjoisen matka suuntautuu idemmäs, mutta varmasti soita löytyy sieltäkin. Ja tupasvillaa. Tervetuloa uudelleen käymään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s