Perhejuhannusta

joutsenperhe2

Juhannusaattona kotijärvellä tapasin useita lapsiperheitä. Viisilapsinen joutsenperhe iltauinnilla.

kuikat

Kuikkaperheen uteliain lähti uimaan kohti venettä, mistä toinen vanhemmista suuresti huolestui ja lähti komentamaan pienokaista takaisin. Saaren ruovikossa vilahti lisäksi ainakin kaksi poikasta.

kalasääsket

Kalasääsken pesässäkin tapahtuu. Ovatko lapset jo kuoriutuneet, jäi epäselväksi. Kohteliaasti kaukaa on hyvä saaren ohi seilata.

Mainokset

9 kommenttia artikkeliin ”Perhejuhannusta

 1. Siellä on sentään vähän liikkeelle päässyt. Itse en käynyt roskista pidemmällä eilen ja silläkin reissulla jo kastui 🙂

  Ei ole linnuilla aikaa viettää juhannusta leppoisasti. Kuikkapienokaisia en olekaan koskaan nähnyt. Mitäs siinä pienokaisen vieressä kukkii, onko järvisätkin?

 2. Järvisätkin on, otin siitä kuvia erikseenkin. Hassua, miten jo noin pienellä kuikalla nokan asento on samalla tavalla yläviistoon kuin isoillakin. Täällä oli aurinkoista päivällä, iltaa myöten pilvistyi. Yöllä on vähän satanut.

 3. Voi kun teillä on jo poikasia. Meillä ei ole mitään jälkikasvua näkyvillä. 10 kpl kuikkia seilaa parvessa. Mikäköhän siinä on pielessä?

 4. Onhan vilskettä siellä ja onnellisia perhetapahtumia. Minä näin Hämeessä kaksi kurkea, kaukaa sain kuvattua kun mennä viilettivät metsän siimekseen, samoin meni, olisiko ollut metsäkauris, sitä en ennättänyt edes kuvata.

 5. Miten paljosta jäisimmekään paitsi ilman kuviasi, Irma. Kiitos niistä. Joutsenperhe on mulle se ykkönen; jostain syystä joutsen koskettaa niin syvältä…

 6. Harakka, Amalia,Tia ja Nettimuori, poikasia rääkyy ja piipittää nyt siellä sun täällä. Nettimuori, laulujoutsenet ovat minunkin sydäntäni lähimpinä.

  Tänään olin mukana kanahaukan poikasten rengastuksessa, lähinnä ihmettelijän osassa. Kaksi poikasta oli pesässä korkealla kuusessa. Rengastaja on varsinainen ”puukiipijä”, kun olemattoman paksuisia oksia pitkin ilman apuvälineitä kipaisee puuhun ja sieltä vielä ehjänä takaisinkin.

 7. Onpas hauskan näköinen tuo kuikan poikanen. En ole itse päässyt näkemään. Eilen tosin nähtiin kuikkapari Virmaalla – melkein mökin rannassa.

 8. Kuikalla oli pesä kalasääskien saaren rannassa. Tämä yksi rupesi viipottamaan kauempana rannasta olevaa venettä kohti, jolloin emo lähti perään. Harmittaa, kun kuvat eivät oikein kunnolla onnistuneet. Vene heiluu ja säädöt on pielessä….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s