Kairijoella

rantasipi kairijoki

Huomenta vaan! Rantasipi tervehtii aamuista kuvailijaa Kairijoen rannassa 24.6. Virrassa ui myös koskelopari, keltavästäräkit (joiden kuvia laitoin aiemmin) pitivät jatkuvaa viserryskonserttiaan.

kullero ja kärpänen

Lapin maakuntakukka kullero on itseoikeutettu kuvauskohde pohjoisessa. Tässä kullerokärpäsen kanssa. Tämä kärpänen onkin yksi niistä harvoista, jotka pystyvät pölyttämään umpinaisen kukan. Kärpänen menee pienestä raosta kukan sisälle, pölyttää sen ja munii kasviin. Palkkioksi toukat syövät osan siemenaiheista.

metsätähti kairijoki6

Pohjoisessa näki harvinaisen paljon punertavia metsätähtiä.

Rannalla ja tulvaniityllä kasvoi lisäksi yökönlehtiä, kissankäpälää, leinikkejä, rentukkaa ja kellosinilatvaa, joista olen aikaisemmin laittanut kuvia.

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Kairijoella

  1. Kyllä minulla menisi tuollaisessa paikassa aikaa vaikka kuinka ja muistikortti täyttyisi. Ihania kukkia taas, kullero on hienon ryhdikäs, kaunis metsätähti hauraan oloinen kumminkin täytyy olla sitkeä siellä, viimeinen Kaarlen valtikka on outo minulle.

  2. Kukkien kuvaamisen kannalta parasta aikaa pohjoisessa olisi heinäkuun puoliväli, nyt oli vielä melko aikaista sen kannalta. Mutta ainakin näitä aikaisempia kukkia oli jo. Kaarlenvaltikasta laitoin linkin viimevuotiseen kukkaan.

  3. Ei voi nyt eritellä mitään kehumisen aiheista kohdetta koska niitä on täällä taas niin paljon mutta hienot maisemat, korento, kurkiperhe ja kukkaset 🙂

  4. Taija, kiitos. Hyviä kuvauskohteita luonnossa riittää, senhän sinäkin olet huomannut, kun olen kuviasi käynyt katsomassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s