Kissantassuja

kissankäpälä

Pohjoisessa kissankäpälät kasvavat melkein missä vaan. Eteläisemmän Suomen asukkaalle ne ovat jatkuva ihmetyksen ja ihailun kohde. Nämä vaaleanpunaiset lienevät tyttökisuja.

kissankäpälä2

Pojat ovat vaaleampia.

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Kissantassuja

  1. Näitä oli ennen runsaasti, ovat katoamassa. Uskoisin, että pellon pientareiden niitto edisti niiden kasvua. Käsittääkseni ne viihtyvät köyhässä maaperässä.

  2. Savossa kissankäpälää näkee useimmiten kasvavan tosi kuivissa ja hiekkapitoisissa, laihamultaisissa paikoissa. Mutta harvemmin sitä näkee kuin ennen. Saman olen kuullut muiltakin.

  3. Täällä etelässäkin oli kissankäpäliä, kun olin lapsi. Yksi mummu asui Käpälämäessä. Vein alkuja nuoreen kotiini ja kyllä ne aika monta vuotta kasvoivat.

    Kaunista pehmeyttä!

  4. Kissankäpälähän on erinomainen paahteisen paikan peittokasvi, kivikkoonkin. Sitä ei vaan pidä tappaa liialla lannoituksella. Myös hyvä kuivakukka, pitää vaan kerätä ajoissa kukinnan alkuvaiheessa (jos raskii).

  5. Ihania kissankäpäliä, meillä kotimökilläni rinteessä niitä on muutamia, tänä vuonnakin, olen tarkistanut, en vain saanut kunnon kuvaa viimeksi. Monelle tutulleni tuntematon kasvi, minulle tuttu lapsuudesta asti.

  6. Vai on kissankäpälä tullut jo niin harvinaiseksi, että on monelle tuntematon… No, eihän nykyään tunneta tavallisempiakaan kasveja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s