Aapa

naatsukka-aapa

Naatsukka-aapa, Kittilä 27.6.09

keltavästäräkki naatsukka-aapa

Keltavästäräkki vanhalla poro-aidalla.

liro

Lahoava poro-aita toimii vielä eläkepäivinään hyvänä tähystyspaikkana. Vuorossa liro. Taisi olla pesä lähellä. Lennossa itikoita.

tupasvillat ja vaivaiskoivu

Tupasvillat ja vaivaiskoivut sulassa sovussa suolla.

Advertisement

15 kommenttia artikkeliin ”Aapa

 1. KIITOS tästä kuvatulvasta! Katselin samalla kaikki. Olen onnellinen ja ihailusta mykkä nähtyäni nämä. Pohjoisen lapsena ja suon reunassa kesiä viettäneenä kaikki on niin tuttua, mutta ihastuttavasti kuvattua.

 2. Aivan hirmuinen Lapinkuumehan näistä kuvista tuli. Monessa kohdassa tuntuu, että sydän vallan pysähtyy…

 3. Katriina, olitpa urhea, kun jaksoit kaikki kahlata läpi. Jos kuvat saavat jonkun onnelliseksi, ne ovat täyttäneet tehtävänsä. Kiitos.

  Nettimuori, lapinkuume onkin sellainen horkka, mikä ei parane ollenkaan. Pahenee vaan. Taas on ikävä sinne ”ylös”, vaikka vasta viikko sitten tulin. Jospa sitten ruska-aikaan…

 4. On hyvä nähdä vielä vilaus aitoa koskematonta suoluontoa. Toivottavasti nyt jo ymmärretään tupasvillojen ja saramättäiden merkitys kun niitä on enää enimmäkseen siellä kaukana pohjoisessa. Tupasvillasta on tehty myös kauniita vaatteita joskus. Mutta samat kasvit ja linnut olivat tuttuja nuoruudessani myös Keski-Suomen suomaisemassa.

 5. Tuonnepa tekee mieleni – kuinka kaunista!

  Kiitos suoelämyksestä 🙂

  Käypä, jos ehdit, sinä kävelevä luontotietosanakirja katsastamassa ihmeellinen kuusikuvani blogistani, tiedät varmaan mikä kuusta vaivaa? 🙂

 6. Sulo, kyllä silmä lepäsi näissä suomaisemissa. Näitä katsellessa mielessä oli hiljainen toive, ettei vaan näitäkin joskus pilattaisi ojituksilla ja turpeenkaivulla. Suomen käsittämättömän turvemyönteisen energiapolitiikan tietäen en yhtään ihmettelisi. Tällä hetkellä näillä on suojelu turvanaan, mutta onhan noita kansallispuistoja koskevia lakeja ennenkin katsottu läpi sormien (vrt. Pallaksen hotellihanke). Ja onhan Suomessa vielä muitakin luonnontilaisia soita, joita vapot ja muut ympäristörikolliset hamuavat…

  Hanna, kaipuu takaisin tuonne tuli heti kun kotiin pääsin. Pitäisiköhän ihan oikeasti ruveta harkitsemaan pohjoisemmaksi muuttoa.

 7. Mahtavasti on tupasvillaa ja kauniit aavat suomaisemat, kyllä siellä on kasvien ja lintujen rauhaisaa elää.

 8. Harakka, näillä maisemilla on rauhoittava vaikutus.

  Finn, these views are from Lapland, where I travelled at the end of June. I like marshlands and their vegetation. I’m glad that you enjoy pictures.

 9. Vieraan näköistä maisemaa minulle, mutta kaunista. Ylimmässä saa hyvän käsityksen aavasta (aapasta, aapasuosta – miten se sitten taipuukaan).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.