17 kommenttia artikkeliin ”Tuijotus

 1. En ainakaan muista ikinä nähneeni, millaisella kalustolla näitä makroja kuvailet? Mikä on näissä ollut etäisyys perhoseen, yms.? Kauniita, niin kauniita, jälleen kerran.

 2. Mari, makroni on Canon EF-S60 f/2.8. Sillä on melkein pakko mennä lähelle kuvattavaa, nämä otettu ehkä 20 sentin päästä.

  Iines, perhonen taisi olla jo iltalevolla sitä kuvatessani, kun ei juurikaan reagoinut häiritsijään. Eilen iltakahdeksalta kuvattu. Nuo kauniit siivet ovat jo vähän repaleiset reunoista.

 3. Sä onnistut näissä perhoskuvissa hienosti, nytkin vallan ihanat kuvat!
  Mä eilen sain kyllä perhosesta kuvan, mutta kaukaa otin, en sen paremmin niitä vielä ole katsonut, että miten suurena ne voin sitten katsoa, tai nähä.
  Mutta kun makrolla koitan vaikka kuinka hiljaa mennä lähelle, niin, kun saan hyvän kuvausasennon, niin samantien, perhosta ei taaskaan missään.
  Yhdestä perhosen näkösestä onnistuin ottamaan makrolla, mutta en ole vielä sitäkään ehtinyt katsomaan paremmin.
  Mutta sua perhoset tottelee, ja pysyy paikoillaan, ja mä juoksen pitkin peltoa perhosen perässä, että edes jonkinlaisen kuvan saisin.
  Itteekkin alkoi nauruttaan, kun aattelin naapureita, kun näkivät mut, että kai niillä oli hauskaa, jos eivät tienneet, mitä tein, he hee…:-D

 4. Paljon samaa on ajatuksissani ja teoissani kuin Harakalla. Eivät minua perhoset ja muutkaan paljoa tottele, sinulla on joku taikasana näille. Joskus kun oppisi lähikuvia saamaan mitä kehtaisi näyttääkin. Mahtava tuijotus, hypnoottinen sanoisin.

 5. Harakka ja Tia, sen olen oppinut, ettei perhosten perässä kannata juosta. Koin tämä konkreettisesti viime kesänä yrittäessäni saada kiinni ritariperhosta. No, sehän on ihan mahdoton homma, ritarihan menee aikamoista haipakkaa. Jäin odottelemaan paikalleni kukkien keskelle – ja siihenhän ritarinikin lopulta palasi ihan viereiselle kukalle. Ja eikun kuvaamaan. Perhoset, kuten muutkin hyönteiset, ovat rauhallisempia aamulla ja illalla.

 6. Minun välineilläni ei tuon tasoisia kuvia tule. Usko pikkukameraani on hiipumassa, mutta näistä kuvista löytää ihan uutta kuten tuo tuijotus esimerkiksi. Perhonen tuntosarvineen tuijottamassa on kivaa. Ei tarvitse kerätä perhosia myrkkypullon kanssa kun on kamera.

 7. Marjukka, noilla silmillä luulisi näkevän yhtä aikaa joka suuntaan.

  Sulo, kyllä kamera päihittää myrkkypullon.

 8. Voi hurja mikä tuijotus 😉 Mutta onneksi toinen kuva paljasti sen kuitenkin oikein kaunokaiseksi eikä ihmissyöjäksi…

  Kyllä sinulla on taito kuvata.

  Mukavaa viikonloppua!

 9. Katselen tuota perhostaa mieluummin sivusta kuin edestä. Aika pelottavat silmät… hui!

 10. Marilla, perhonen näkee sinut noilla silmillä, katselet sitä sitten miltä puolelta hyvänsä. Niin että varo vain!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.