Puutarhurin kavereita

kimalainen ja perunankukka

Eipä tarvitse itsekseen kasvimaalla pyöriä. On perhosia, pörriäisiä, koppiaisia ja muuta pikku vipeltäjää yllin kyllin. Kimalainen tekee tuttavuutta perunankukan kanssa.

leppis2

Leppäkertut ovat mieluisia vieraita. Tai eiväthän ne oikeastaan vieraita ole, puutarhahan on niiden koti. Seitsenpistepirkko punahatun nupulla.

leppis

Lähempää tutustumista.

leppäkertun kotelo

Leppäkertun kotelovaihe perunanlehdellä.

kukkikset

Kukkakärpästen kerroskosintaa.

ohdakeperhonen lennossa

Ohdakeperhosten uusi sukupolvi on nyt kovasti liikkeellä. Oreganonkukat ovat niiden, kuten muidenkin perhosten, kimalaisten ym., lemppareita.

Mainokset

12 kommenttia artikkeliin ”Puutarhurin kavereita

 1. Ensinnäkään, en edelleenkään ymmärrä, miten joku voi saada lentävästä pörriäisestä kuvan!?!?!?!? Ja toiseksi, tuo leppis punahatulla on aivan lumoava kuva!

 2. Mari, mieten voi olla mahdollista, ettet ymmärrä jotain valokuvauksesta… Taidat narrata. Leppis on luomoava otus.

  Amalia, kimalaisia on eri lajeja. Kyllä tämä on ihan oikean värinen, tällainen harmaanruskea.

 3. Paljon on sinulla siellä taas ollut kavereita. Minulla mökillä sudenkorento tuli liian lähelle kuvatakseni sitä 😉 hartialle istahti.

 4. Kukkakärpäs purilainen esittelee saman lajin kärpäset hyvin useilta suunnilta. Sehän olisi kiva kuva vaikka miten suureen julkaisuun kansikuvaksi. Hyvällä kameralla otettuna nämä tutut ötökät ovat hienoja kohteita.

 5. Tia, onhan siitä olkapäältä pikkasen hankala kuvata korentoa. On minullakin suolla joskus korento istahtanut selkään.

  Sulo, kun tarpeeksi kuvia räpsii, saattaa siellä joukossa olla jokin onnistuneempikin otos. Hupiahan tämä kuvaaminen vain on, tämä bloginpito riittää kyllä hyvin.

 6. Ai nuo ovat kukkakärpäsiä eivätkä pikkuamppareita 😮
  Hieno kuva, lensivät lähes ruutuni läpi.
  Leppäkertusta myös hienoja kuvia 🙂

 7. Nämä kukkakärpäset yrittävät vaan pelotella yrittämällä olla ampparin näköisiä. Henkikullan säästämiseksi se saattaakin olla viisasta. Oikeasti niillä ei ole myrkkypistintäkään. Kyllähän ne tarkemmin katsottuna ovat aika paljon eri näköisiä kuin ampparit. On näitä olemassa muunkin näköisiä painoksia, isompia ja pienempiä. Kiitos, Uuna.

 8. Kyllä nyt vilistäjää ja pörrinkäistä riittää puutarhassa 🙂

  Oreganonkukat ja maksaruohot ovat oikein pörriäispesäkkeitä… ja perhosiakin riittää ihanasti.

  Tänään kävin koirien kanssa Kurjenrahkalla ja pieniä sinisiä perhosia oli aivan mielettömän paljon siellä – muitakin perhosia riitti, mutta noita sinisiä oli niin etten ennen ole nähnyt 🙂 Hieno kokemus!

 9. Hanna, kyllä näitä ja muitakin pikku vipeltäjiä jaksaisi seurata vaikka aamusta iltaan. Onneksi niitä nyt onkin runsaasti. Sinisiipiä varmaan olet nähnyt, niitä on täälläkin paljon, varsinkin vasta auenneissa kanervissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s