Elokuun vakiovieras

amiraali9

Amiraalia jo muutaman päivän odottelinkin. Tulihan tämä komistus lopultakin. Pelto-ohdakkeen mesi maistui tälle, toiselle kasvimaani mäkimeiramien nektari.

amiraali8

Aika karvainen selkä on amiraalilla.

amiraali

Tämä viihtyi koko päivän mäkimeiramin kukissa. On muuten sellainen kasvi, joka kannattaa laittaa pihalleen kasvamaan, jos toivoo perhosia ja pörriäisiä vierailulle.  On monivuotinen ja talvehtii sataprosenttisesti. Leviääkin ihan itsestään. Minulla tätä kasvaa nykyään noin kymmenen neliön alalla. Aikanaan kasvatin ensimmäiset taimet siemenestä.

amiraali6

Pirtelö maistuu.

Advertisement

10 kommenttia artikkeliin ”Elokuun vakiovieras

 1. Tuo ”karvaselkäkuva” on aivan upea. Täytyykin alkaa metsästää mäkimeiramia pihalle… Ei tarvitsisi lähteä merta edemmäs kalaan – siis perhosia metsästämään.

 2. Hauska kuva tuo karvaselkäinen. On kai sitä alettava kasvattamaan erilaisia kasveja jospa niillä saisi perhosia houkuteltua, tai sitten ei 🙂 Tuntuu että hiukankin kun lähelle pääsen vaikka kuinka hiivin pyrähtävät muualle eikä kuvia saa.

 3. Mari ja tia, perhosia kannattaa kuvailla eri puolilta, voi tulla yllätyksiä… Amiraali tarvitsee ”turkin” varmaan siksi, että joutuu vaellusmatkallaan lentämään korkealla viileässä ilmanalassa.

  Mäkimeirami (Origanum vulgare) kasvaa kasvioni mukaan myös luonnonvaraisena Lounais-Suomen rannikolla. Sanotaan kuivattuna oreganoksi. Oreganoksi sanotaan kylläkin myös monia muita sukulaiskasveja. Lehtiä ja kukkia voi kuivata mausteeksi ja teeksi, tuoksuvat ulkonakin hyvin. Kukissa on kuivattunakin voimakkain aromi. Varret puutuvat kesän mittaan, joten niitä on helppo kerätä kimpuiksi vaikka keittiön katosta riippumaan.

 4. Onhan se komea! Täällä vielä odotellaan kärsimättömänä. Olen samaa mieltä – karvaselkäkuva on hauska otos 8)

 5. Amiraali perhonen on kaunis, ja ihanan pehmosen näköinen, ihan silittää mieli tekisi.
  Mä tänään taas yhden perhosen perässä menin, mutta lensikin naapurin puolelle, mun kiusakseni!

 6. Mahtavia perhoskuvia olet taas saanut. Tällä hetkellä näkee paljon perhosia, jopa omassa pihassa. Minulla on valkoinen daalia, joka vetää erilaisia perhosia. Neitoperhoa olen jo odotellut, se on yksi ihailemiani.

 7. ATToivanen, toivotaan että ilmaantuu amiraali sinnekin.

  Taija, kiitos.

  Harakka, kai sinä lentää osaat. Olisit painellut perässä…

  Ilopisara, juuri oli mäkimeiramissa äsken keisarinviitta, mutta ehti häipyä kameraa hakiessani. Neitoperhoa ei ole täälläkään näkynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.