Vedessä

telkkä nukkuu4

Olisihan tässä voinut vielä vähän aikaa nukkuakin…

ulpukka ja vesitatar2

Aamuaurinkoa.

kelluskeiholehti

Huomenta!

palpakot

Rantaveden kasvit, rantapalpakot.

ulpukkapossu2

Karsinassa.

sinisorsa

Tarkkailuasemissa. Sinisorsaemolla on viisi poikasta vahdittavanaan. Torstaina koittaa heille ankeat ajat. Toivottavasti ymmärtävät pysyä tässä rannassa, missä metsästys on kielletty. Tämäkin ainut sorsapoikue näillä main (vesin).

Mainokset

13 kommenttia artikkeliin ”Vedessä

 1. Taas niin hienoja kuvia että! Kateellisena katselen. Karsinakuva on lempparini – osuva nimi ja kerrassaan hieno sommitelma. Voi sorsanpoikia ja -tyttöjä… en ymmärrä metsästystä alkuunkaan.

 2. Kiitos, Taina. Turhaan sinä kateellisena katselet, olenhan käynyt kuviasi kurkkaamassa…

  Niin, metsästys. Kenelle se on nykypäivänä tarpeellista ruoan hankkimiseksi? Sanovat, että metsästys on ”hyvä harrastus”. Miten tappaminen voi olla harrastus? Sanovat myös, ettei se saalis ole pääasia, vaan luonnon seuraaminen ja siellä samoaminen. Hurskastelua. Mikseivät sitten vaihda asetta kameraan? Kameralla voi ”ampua” saman saaliin useamminkin. Haavoittuneitakaan ei jää hutilaukausten jäljiltä virumaan luontoon. Ja voihan luonnossa kulkea muutenkin, ilman mitään ylimääräisiä ”varustuksia”.

 3. Mari ja lepis, kiitokset. Valkoinen kukka on kelluskeiholehti. Sätkimeksi minäkin ensin luulin, mutta tutkittuani asiaa tarkemmin päädyin keiholehteen. Karsina lienee rakennettu siimapalpakosta.

 4. Upeaa sommittelua ja muotokieltä. Eläviä suomalaisia materiaaleja, vettä, kasveja, ilmaa ja valoa – ihan tässä tulee jokin Sibeliuksen lyyrinen viulujuttu mieleen.

 5. On aika kummallista miten vähän tänä vuonna on sorsapoikueita. Muutenkin on linnut kaikonneet jonnekin. Ei ole edes västäräkkejä, eikä räksiä. Hienot kuvat taas sinulla.

 6. Aamut ovat kyllä aivan parhaita nyt kun vaan joskus jaksaisi nousta oikein kuvaamaankin sitä. Mukavasti tuossa valkoisessa kukassa näkyy noi kastepisarat.

 7. Keltanen lumpeenkukkakuva ja karsina nousivat mun ykköseksi, vaikka kaikkihan ne ykkösiä iovat, hienoja kuvia taas.
  Ja mä kanssa en sitten yhtään ymmärrä sorsanmetsästystä.
  Tuntuu niin kamalalta, kun niitä ensin kesän ihailee ja katselee ja sitten syksyllä ne tapetaan, miten niile voisi sanoa, että menevät kaikki sellaseen paikkaan, missä ampua ei saa.
  Vaikka täällä meilläpäin äkkiä kun alkaa metsästys, niin sorsia on paljon tossa lähellä sellasessa hiekkamontuilla, mihin on tullut vettä. Siinä ovat turvassa.

 8. Olet taas ollut aikaisin ylhäällä ja saanut hienoja otoksia. ei minulle myöskään paljon ymmärrystä tuohon metsästykseen heru, varsinkin kun nyt paljon poikasia paleltui ja nälkäänkin kuoli keväällä. Toivon myös että sepelkyyhkyt pysyvät täällä lähistöllä etteivät mene ammuttaviksi.

 9. I am amazed by the colors in these last two series of pictures! I think that some of them would enrich a modern art collection.

 10. Taija, aamut ovat joka päivä myöhemmin syksyä kohti mentäessä, joten ei tarvitse ihan niin aikaisin enää nousta.

  Harakka, viisaita sorsia teillä päin.

  Tia, sepelkyyhkyjen tappoaika on tainnut jo alkaa. Jospa ne ”sinun” kyyhkysi selviytyvät.

  Finn, I took these pictures early in the morning, when the sun is very low above the horizon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s