Viipyilijät

laulujoutsen2

Laulujoutsenilla ei ole kiire lähteä vielä pitkään aikaan kotijärveltä. Tämäkin yksinäinen joutsen lähtee vasta järven jäätyessä. Pieniähän ovat vielä joutsenten poikasetkin.

sääksi ja hajonnut pesä

Sääksiperhekin kalastelee vielä ihan rauhassa. Kotipesä saaressa vaan on jostain syystä romahtanut alemmaksi oksien päälle. Iso homma on tämä laittaa taas kuntoon. Pesän jäännösten päällä istuu yksi kolmesta poikasesta, jo täysikasvuinen.

telkkä

Jokunen telkkä on vielä säästynyt.

Mainokset

9 kommenttia artikkeliin ”Viipyilijät

 1. Viipyilijöitä on kuten meilläkin yksinäinen västäräkki hyppelee pihallamme, se on siinä ollut useinkin, koskahan niiden muutoaika on täytyypä tutkia. Onneksi on telkkä säästynyt, kun ei niitä varmaan niin paljoa kylmän kevään jäljiltä jäänytkään.

 2. Päivitysilmoitus: Viipyilijät « Lajien kirjo
 3. Niin, ne metsästäjän haulit ovat ikuinen riesa!
  Mä vihaan niitä sydämeni pohjalta!
  Ensin katellaan,kun linnut tulevat, ja ketä tekee pesänsä minne ja sinnekkin, mutta sitten, kun saavat lapsensa kasvamaan, niin sitten se alkaa…
  Se kamala paukutus ja sota niitä vastaan…se on väärin, niin väärin , sanon mä!

 4. Harakka, sitten on vielä sellaisia itseään metsästäjiksi nimittäviä, jotka aloittavat lintujen syöttämisen poikasten ollessa pieniä. Rahtaavat viljaa (tukirahoilla kasvatettua) lavalle ruovikon reunaan. Sitten kun sorsastus alkaa, menevät lahtaamaan linnut siitä ruokapöydän äärestä. Pimeällä järvelläkin jotkut väittävät tunnistavansa linnut siipien äänestä. Tämä on siis todellisuutta kotijärvelläni. Kuka pystyy seuraamaan, mitä lintulajeja siellä teurastetaan ja moniko jää kitumaan veteen. Joku tolkku pitäisi tälle jokasyksyiselle paukuttelulle ja lahtaamiselle saada. Pieni joukko terrorisoi järven asukkaita ja sen rannalla asuvia. Savikiekkoja ampumaan suljetulle alueelle nämä kuuluisivat, jos kerran on pakko saada leikkiä pyssyillä. Elävät olennot pitäisi saada elää rauhassa. Tänäkin kesänä sorsia on hyvin vähän. Kaupat ovat ruokaa väärällään, kenenkään ei tarvitse nälkäänsä metsästää. Jos on varaa kalliisiin aseisiin, on myös varaa ostaa kaupasta ruokaa. Muka ”hoitavat” riistaa. Hoitavat hengiltä.

  Mari, kiitos tiedosta.

  Wiltteri, ovat vielä marras-joulukuulle saakka. Jotkut joutsenethan talvehtivatkin täällä virtapaikoissa.

 5. Naapurijärvellä on ihan sorsastukselta rauhoitettuja alueita. Siellä voipi rauhassa kalastella pelkäämättä hauleja. Mutta kuulin sieltä ikäviä uutisia. Sääsken pesä oli pudotettu puolittain ja siitä oli tehty polliisiasia. En tiedä sitten oliko se pesä jota olen aiemmin seuraillut.

 6. Myös täällä päin naapurikunnan eräällä järvellä on tuhottu sääksen pesä. Käsittämätöntä toimintaa. Toivottavasti tekijät joutuvat vastuuseen hävityksistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s