Silmästystä

 

kärpässieni3

Mikäs se sieltä maasta mönkii?

kärpässieni4

Olisihan tuo pitänyt arvata!

kärpässieni2

Tämä yrittää päästä sienikoppaan asettumalla viekoittelevasti kypsien puolukoiden ja kaarnikoiden väliin. Molempia pistelin poskeen, poimia niitä ehtii vielä myöhemminkin. Myös mustikat ovat vielä ihan hyviä, paikoin tosin jo vähän vetisiä.

kärpässieni6

Väijymässä.

pieni sieni

Ihan pieni metsän pikkuväen lamppu.

kantarelli

Vain he pääsivät sienikoppaan. Kantarelleja onkin paljon tänä syksynä.

Jos joku ihmettelee tuota otsikkoa – ja miksei ihmettelisi – se tarkoittaa silmillä sienestystä. Ihan oma uusiosana.

Mainokset

19 kommenttia artikkeliin ”Silmästystä

 1. Hienoja kuvia, lamppukuva on todellinen tunnelmapala. Tiedä häntä uskaltaisiko sitä maistaa. 😉 Ekasta kuvasta tulee mieleen joku, joka haluaa syliin.

 2. Pikku kätöset on ojossa tosiaan tuolla ensimmäisellä. Sinäpä huomasit. Katsoin sitä vähän eri tavalla, huutavana. Kun tuo värikin kirkui.

  Ei tulisi mieleenkään maistaa noita pikkiriikkisiä sieniä. Eikä raskisikaan.

 3. Ihania kuvia. Mistäs maastosta noita kanttarelleja löytää? Ei ole tullut itselle vielä kertaakaan vastaan…

 4. Metsä on täynnä kauniita sieniä, mutta miksi vain muutama on syötäväksi tarkoitettu. Edes madot eivät syö kaikkein myrkyllisimpiä, mikä siis on niiden tarkoitus 😮

  Ne on varmaan tarkoitettu kuvausmalleiksi, osa onkin tosi kauniita, ainakin sinun kuvissasi.
  Olisit nyt pelastanut huutajan ja ottanut koriisi 🙂

 5. Ankia, kantarelli on aika paljon koivun kaveri, mutta olen löytänyt niitä myös kangasmetsistä. Monasti vähän aukeammilla paikoilla, teiden ja polkujen varsilla esimerkiksi. Tahtovat vaan olla kovia piiloutumaan heinien ja lehtien alle. Mutta jos näkee yhdenkin pilkistävän ruohon seasta, kannattaa kaivella isommaltakin alalta, koska harvoin siellä vain yksi kasvaa. Syksyn keltaiset lehdet maassa tahtovat sotkea kantarellien metsästystä, kun sienet häviävät sinne sekaan.

  Uuna, ei sienien varsinainen tarkoitus varmaan olekaan syötäväksi joutuminen. Varsinainen sienihän on rihmastona maan alla, tämä maan pinnalle putkahtava itiöemä on siis lisääntymiselin… Mutta kovia ovat poseeraamaan kuvaajalle! Pikku huutaja kasvakoon, eihän noin pientä voi syödä. On sillä kavereita metsässä, kunhan halusi vain huomiota.

 6. Näiden kuvien jälkeen olen entistä vakuuttuneempi, että nuo ovat ulkoavaruudesta! Sienet, nehän eivät kuulu kasvikuntaan eikä eläinkuntaan ja kaikki muu tällä pallolla on joko tai, niin niiden on oltava jostain kaukaa 😉

 7. Lepis, oletkos nähnyt limasieniä? Ne vasta alieneita ovat! Liikkuvat ameebamaisesti maata pitkin ja kasvien päällä. Niissä on monennäköistä porukkaa: nuppineuloja, kalanmätiä, voita (paranvoi), pieniä päärynöitäkin. Pitääkin alkaa silmästämään niitä seuraavaksi.

 8. Kyllä oletkin löytänyt tosi komeita sieniä, vaikkei kaikki syötäviä olekkaan.
  Punanen kärpässieni onkin jännä, kun tuolta maan alta koittaa rynniä yöspäin!
  Eikö siellä metsässä ole nyt kamalasti niitä kamalia hirvikärpäsiä?

 9. Hirvikärpäsiä on siellä, missä on hirviäkin. Yhden hirven olen tavannut (toissapäivänä), muutama kärpänen on tukkaan hypännyt. Täältä on hirvet hävitetty niin vähiin, että kohta kuolevat hirvikärpäset sukupuuttoon. Se hirvi, nuori uroshirvi, rymisteli niin yhtäkkiä eteen, että jäin vaan monttu auki tuijottamaan. Tietysti kamerassa oli juuri silloin makrolinssi, sillä on vähän vaikea hirveä kuvata. Ehti hävitä näkyvistä, ennen kuin sain linssin vaihdettua.

 10. Flowers? Actually these are mushrooms, growing in forests. The red one is poisonous, but the last one (yellow) is one of the best edible mushrooms I know. I gathered them in the forest yesterday and have eaten them today.

 11. Voi olla oranssi, useimmiten onkin. Nämä kuvan kantarellit ovat aika hailakoita. Kantarellin voi sekoittaa oikeastaan vain valevahveroon, joka ei kuitenkaan ole myrkyllinen. En tosin ole tavannut valevahveroa kuin kerran.

 12. Jos siellä oli yksi sieni, niin varmaan samassa paikassa on muutamassa päivässä useampikin. Kun ne on kerännyt, kannattaa tulla uudelleen samaan paikkaan myöhemmin, sillä ne kasvattavat useamman sadon syksyn aikana. Yleensäkin kantarellit kasvavat vuodesta toiseen samoissa paikoissa.

 13. Well, I could tell that much 🙂 – mostly, because of a series for kids I used to watch, where they were used as houses ! But I try to see with fresh eyes 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s