Kuukkelien mailla

kuukkeli6

Kuukkelien tapaaminen pohjoisessa metsässä on unohtumaton elämys. Nämä kauniit ja pelottomat linnut tulevat tervehtimään kulkijaa tulille. Eväät tietysti jaetaan heidän kanssaan.

kuukkeli10

Odottavan utelias.

kuukkeli11

Näitä tuli paikalle useita. Olisikohan ollut perhe?

kuukkeli2

Ruskaväriä.

kuukkeli4

Tarkkaavaisuus ei päässyt herpaantumaan.

kuukkeli7

Pyrstöpää.

kuukkeli8

Kuukkelit juttelevat koko ajan keskenään lennellessään puusta toiseen ja hypellessään maassa.

kuukkeli

Toivottavasti tapaamme vielä.

21 kommenttia artikkeliin ”Kuukkelien mailla

 1. Kävin juuri koiraa ulkoiluttamassa ja tuli mieleen, että varmaan Irma laittaa kohta Lapin tuomisia. Ja niinpä… Aloitit niiden tuomisten purkamisen hienoilla kuukkelin kuvilla. Eläväisiä kuvia eläväisestä linnusta.

 2. Veitikkamaisia kuvia! Jos joku pitäs lintumaailmassa ristiä veitikaksi, niin se olis kuukkeli. Kerran olen tavannut pari veitikkaa Rukan Valtavaaralla – taitaa olla jo vuos kymmen sitten.

 3. Minä en ole koskaan nähnyt kuukkelia, mutta en ole koskaan käynyt Lapissakaan. Siellä ei varmaan voi välttyä tältä rohkealta linnulta?

 4. Ihania matkatuliaisia sinulla, tuo kuukkeli on mainio, aikoinaan talvireissuilla sitä näimme nuotiolla istuessamme. Kauniit värit sillä.

 5. No niin, nyt saamme ihailla sinun pohjoisen tuliaisiasi 🙂

  Upeat kuukkelikuvat heti tähän alkuun 🙂

  On varmaan ihana tavata tuollainen utelias veikeä pakkaus ihan livenä!

 6. Lepis, kuukkeli on kuvauksellinen eestä ja takkaa.

  Pehmyt piirto, eilen torstaina vasta tulinkin kotiin. Kuukkeli on sellainen valloittava kaveri, joten on itseoikeutettu aloittaja. Lintu on vähän närheä pienempi ja käyttäytyy kuin tiainen!

  ATToivanen, kuukkelin tapaamista ei hevillä unohda.

  Hullukaali, kuukkelia näkee paljon auton ikkunasta lentämästä tien yli metsään. Parhaiten siihen pääsee kuitenkin tutustumaan nuotion ääressä sopivalla paikalla. Ei tarvitse kauaa odotella, ennen kuin näitä tulee kurkistelemaan metsästä ja eväiden jakoon.

  Mari, kaunista lintua kuvasi mielellään myös pyllypuolelta.

  Tia, hienot värit tosiaan on kuukkelilla. Varsinkin lennossa siipien väritys näkyy hyvin. Nämä kuvat on otettu pilvisenä päivänä eivätkä lentokuvat oikein onnistuneet.

  Hanna, kiitos. Ensimmäisen kerran pääsin nyt näin lähelle kuukkelia.

 7. Olipa veikeät kuvat kuukkelista.
  En koskaan ole nähnyt, vaikka pohjosessa olenkin ollut.
  Pyllistys on hieno.
  Sillä muuten onkin kaunis ruska väritys!

 8. Hieno avaus, Irma! Kuukkeli on Lapin hienoja asioita. Minäkin muistan ”vuonna viis” istuneeni nuotiolla kuukkelien kummastellessa moista Etelän immeistä.

 9. Harakka, kuukkeli on metsien asukki. Sieltä sen löytää. Tai paremminkin se löytää sinut. Kaunis väritys on kuukkelilla.

  Nettimuori, näitä olisi voinut katsella vaikka koko päivän. Ne veivät leivänpalasia jemmaan jonnekin kuorenkoloon ja tulivat heti pyytämään lisää.

 10. Kuukkeli tietää, että edessä on pitkä talvi. Kunpa se vaan aikanaan myös löytäisi piilottamansa! Kaunis ja hauskanen lintu ansaitsisi enemmänkin huomiota yleiselläkin tasolla.

 11. Kuukkeli on nätti lintu ja seurallinen. Esittelet sen upeasti.
  Olen minäkin saanut kuukkelin kerran kädestäni hakemaan eväsleivän palasen.

 12. Nettimuori, vahinko vaan, että kuukkeli on jo eteläisimmästä Suomesta hävinnyt ja Keski-Suomessakin uhanalainen. Tuhometsätalous on hävittänyt niiden kodit, vanhat kuusivaltaiset metsät ja loputkin ovat pirstaloituneina kaukana toisistaan. Aikaisemmin kuukkeli oli yleinen koko maassa, mutta nyt enää pohjoisessa Suomessa. Eikä kuukkeli ole ainoa laji, joka häviää sopivien asuinpaikkojen tuhoamisen mukana.

  Aimarii, varmasti muistat aina tapaamisen kuukkelin kanssa.

  Wiltteri, kiitos!

 13. Kuukkelia en minäkään tiedä nähneeni, mutta tässähän tuli mainio esittely edestä ja takaa.

  Irma, millä objektiivilla nämä hienot lintukuvat näpsäisit?

 14. Iines, kuvat otin Canonin EF-S55-250mm objektiivilla. Edullinen ja kevyt, sopii hyvin tällaiselle harrastelijanäppäilijälle. Välillä olen unelmoinut laadukkaammastakin objektiivista, mutta pudonnut aina maan pinnalle. Kun liikkuu paljon metsissä ja muuallakin jalkaisin, ei viitsi kanniskella turhan painavia (= kalliita) putkia mukana. Tämän lisäksi riittää makro ja kameran mukana tullut yleislinssi, jotan käytän maisemakuvauksessa.

 15. Ei voi olla totta, Irma! Nimittäin itse juuri hankin uuden kuvanvakaajalla varustetun Canonin putken lintukuvauksiin, ja se on juuri tuo 55 – 250 mm. Parempaan ei nyt ollut varaa, ja tuo on tosi kätevä kantaa mukana, itselläni kun on käden- ja selän väsymisongelmia, jos kannan painavia putkia.
  Meillä taitaa olla koko lailla samat putket sitten. (PS Minulla on myös Sigman 70 – 300 mm, mutta se on rikki, olen ehkä vahingossa itse hajottanut sen kääntämällä sitä väkisin. Ainakin se antaa tuhruisen jäljen.)

 16. tämä kuu-ukkeli on aina jäänyt pohjoisen reissuilla näkemättä. toivelistalla kyllä on. ehkä vielä…

  tarinakerronta kuvissasi on hienoa!

 17. Lähempää tutustumista varten pitää istua paikalleen, tehdä tulet ja kaivaa eväät esille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.