Illallisella

teeret3

Teeret sunnuntai-iltana.

Mainokset

21 kommenttia artikkeliin ”Illallisella

 1. Komea parvi! Onko teerillä kenties syksysoidinaika, kun parveilevat ja nousevat parvena puihin syömään? Näin myös vastaavan , kun useampi kymmenen teertä pyrähtivät ja valloittivat koivun latvan

 2. Pari viikkoa sitten kuulin teerien kukerrusta! Tuntui tosi oudolta tähän aikaan vuodesta. Ei kai se voi olla muuta kuin soidinta. Mutta joka syksy teeret kerääntyvät parviksi (tai parveksi, ei täällä enää ole kuin tämä yksi…) ja ruokailevat puissa. Käsittääkseni se on normaalia talvikäyttäytymistä. Jos joku asiantuntevampi tietää paremmin, saapi korjata.

 3. Onpas mahtava parvi! Ja meilläpäin valitetaan että metsälintuja ei ole – vai ovatko ne tulleet kaikki teille turvaan?

 4. Ah kun kuva keskellä oleva poseeraa niin klassisessa asennossa että ihan hätkähdytti silhuetillaan.
  Ja toiset kehyksenä ympärillä – hieno näkymä kerrassaan.

  Teerillähän on myös syyssoidin (käsittääkseni), joskin vaimea verrattuna kevätsoitimeen. Mutta ei siis ole ihme jos ääntä kuulee joskus syksyllä.

 5. Elisa, eivät ole tulleet tänne. Täällä on erittäin vähän teeriä ja metsoja. Yksi teeriparvi pyörii talvisin näillä seuduin, istahtaa joskus lähikoivuihinkin ruokailemaan, kuten nyt. Metsäkanalinnut pitäisi rauhoittaa kokonaan. Ei kenenkään tarvitse niitä elääkseen tappaa. Voisivat metsästäjät joskus vaihtaa aseet kameroihin… Voisi ”ampua” saman kohteen useamminkin.

  Uuvana, kyllä minä sitten kuulin ihan oikein tuon kukerruksen. Teeriä on muuten hyvin vaikea kuvata, huomaavat pienenkin liikkeen. Kuva piti ottaa kotipihalta talon nurkalta aika kaukaa. Kuvaa on rajattu melkoisesti, joten se ei ole ihan tarkka. Joskus kaipaisi sitä kunnollista lintuputkea.

 6. Lepis, kiipeämään? Silmut ja urvut niitä ”vetävät” koivuihin. Ovathan nämä kanat vähän hassun näköisiä hennoilla oksilla keikkuessaan.

 7. Olet sitten kuvannut vähän isompia tipuja. En ole koskaan päässyt näkemään noin monta teertä yhdessä, sellaisia yksittäisiä on joskus vilahdellut kun ollaan metsiä ja mantuja kömmitty.

 8. Silloin tällöin pölähtää teeriparvi tähän lähistölle syömään. Kevättalvella kuulee niiden soidinta järven toisella rannalla. Joskus olen käynyt kuvaamassa teerien siipijälkiä jäällä.

 9. Olet Irma aivan oikeassa. Onneksi mieskin on hoksannut tämän ja on jo muutaman kerran lähtenyt metsälle pelkän kameran voimin, toki koiraa pitää juoksuttaa metsässä..

 10. Hieno kuva!!! Miten oksat kannattavat noinkin hyvin painavia lintuja?
  En ole livenä nähnyt, kiitos tästä 🙂

 11. Tuosta näystä voipi metsämies ilostua, minä täällä ruudun takana ja sinä luultavimmin kameran etsimen takaa… 😉

 12. Heippa! Koitan tässä pitkästä aikaa kierrellä ystävien kuulumisia tutkailemassa. Paljon on blogeissa tapahtunut, toivottavasti pääsen taas mukaan ”touhuihin”!
  Ihania kuvia taas blogi pullollaan, nuo pakkasen puremat marjat ja lehdet ovat niin herkän kauniita. Täällä Nokialla ei lunta ole vielä näkynyt, vaikka ympäristökunnissa sitä jo on saatukin.

 13. Ei luulisi oksien kantavan noinkin isoja lintuja. Hienon parven olet päässyt pyydystämään kameraasi ja alempana olevia majavan rakennelmia.

 14. Elisa, sinulla on fiksu mies.

  Unnu, kyllä nämä joskus kiikkuvatkin oksalla istuessaan, varsinkin tuulella.

  Sulo, teeret vähenevät jatkuvasti. Majavakin on täällä päin melko harvinainen otus.

  Wiltteri, saisivat metsästäjät vapaaehtoisesti jättää ampumatta näitä metsän kotkottajia.

  Marjukka, hienoa, että olet palannut tauolta. Lunta ei täälläkään ole vielä, vähän yritellyt sataa, mutta sulanut saman tien pois.

  Tia, teeri on ilmeisestikin kevyempi kuin miltä näyttää. Tarkistin asian: naaras painaa vähän alle kilon, koiras 1-1,5 kg. Majavan elämä on mielenkiintoista patoineen ja pesärakennelmineen.

 15. Ompahan aika joukko teeriä keikuttelemassa puidenlatvoja….

  Itse saa olla onnellinen, jos jostain metsänperukoilta näkee teeren pyristelevän lentoon ja pakoon….
  Ikinä en ole tuollaista joukkoa nähnyt…varmaan ihan upea näky 🙂

 16. Hanna, kyllähän näiden näkemisestä joka kerta ilahtuu, varsinkin kun teeret ovat vähentyneet kovasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s