Jättijyrsijän töitä

majavan patoa

Majava on aloittanut uuden padon rakentamisen. Tämä ei ole ensimmäinen kerta. Terroristit ovat käyneet jo useasti hajottamassa majavien suurella työllä aikaansaaman padon. Onneksi tähän aikaan syksyllä patoa ei saa enää hävittää ja perhe saa säännösteltyä vedenkorkeuden sopivaksi pesäänsä.

majavan patoa2

Padonrakennustyömaa yläpuolelta.

majavan pesä

Pesä.

majavan työtä

Purukalusto näyttää olevan kunnossa.

majavan työtä2

Tästä on haukattu välipalaa.

majavan joki2

Majavan kotijoki.

Itse asukkeja en ole vielä onnistunut näkemään, ainoastaan kuullut uintiääniä rämeikössä. Majava on hämäräeläin, joten paikalla pitäisi olla varhain aamulla. Jospa ensi kesänä, silloin voisi nähdä vilauksen poikasistakin, jotka syntyvät toukokuussa. Toivottavasti saavat elää rauhassa.

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Jättijyrsijän töitä

 1. Sinulla on mielenkiintoisia naapureita. Olisihan se varmaan mojovaa päästä kuvamaan majavaa luonnontilassa ja pesuetta myös. Muutenkin siellä näyttää olevan jos jonkinlaista elävää, isoa ja pientä. Aina löytyy kuvattavaa kun ovesta ulos astuu, oikein runsauden sarvi.
  Paljonhan se kuitenkin on siitä kiinni, miten hyvin luontoa ja ympäristöään tuntee.

 2. Tämä majavan asumus ei ole ihan naapurissa, vaan muutaman kilometrin päässä, pikku joessa. Mitään haittaa kenellekään ei pitäisi majavan asustelusta olla, mutta joillakin ihmisillä tuntuu olevan mielessä ainainen kiusanteko luontokappaleita kohtaan. Miten mielenkiintoista olisi seurata majavaperheen elämää! Joitakin vuosia sitten täällä murhattiin majavaperhe. Ymmärrystä toivoisi näidenkin elämää kohtaan.

  Kyllä luonnosta löytyy aina kuvattavaa, kun kulkee aistit valppaina ja hissukseen. Tavallisiakin kohteita voi kuvata monella tavalla.

 3. Toivottavasti onistut majavan bongauksessa. En ole itse ikinä tätä eläintä saanut luonnossa nähdä.

  Mahtavia purentajälkiä, aikamoiset puruvärkit täytyy olla.

 4. Haluaisin nähdä, miten majava rakentaa patoa tai pesää, kuljettaa puita ja kiviä, läpsyttää hännällään mutaa tiiviiksi. Ja poikaset toivoisin tosiaan näkeväni. Enhän minä edes tiedä, montako tässä majailee.

 5. Kurjaa, jos ihmiset rikkovat pesän.
  Eihän majavia edes ole paljon, miks niiden ei anneta olla rauhassa, kurjaa.
  Olisipa hienoo, jos saisit kameraasi tallennettua majavan!

 6. Harakka, pesää ei saa rikkoa, mutta useasti on rikottu pato, joka on edellytys pesän toimimiselle. Majavakuvasta uneksin.

 7. Kyllä on ahkera touhuaja ja puuta kaatuu. Ihmeen isonkin puun saa poikki tuosta vaan. Mielenkiintoinen sarja, meidän pihalammikossa ei ole näkynyt tätä veitikkaa. Toivottavasti vielä sinä näet, niin mekin saamme nähdä 🙂

 8. Unnu, olisipa hauska näky, kun majava läimäyttelisi hännällään lammikkonne vettä. Nyt kun paikka on tiedossa, voi suunnitella ensi kesänä kuvauskeikkaa aamuvarhaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s