Talven reunalla

jään reuna4

Hyvällä alulla järven jäätyminen. Mahdollista, että sulaa vielä kerran parin ennen talven tuloa.

jään reuna2

Jäälettuja paistamassa.

aamu rannassa

Talviselta näytti rantamaisema aamulla eilisen lumipöllähdyksen jäljiltä. Lunta tuli tosin vain sentin verran, mutta hyvä alku sekin.

järviruoko5

Helmikuumaista kimallusta aamuauringossa.

järviruoko6

Auringonvalo oli tervetullutta parin viikon harmauden jälkeen.

järviruoko7

Peilailua.

15 kommenttia artikkeliin ”Talven reunalla

 1. Kaunista katseltavaa! Tänään olikin kaunis ulkoilu sää, itsekin samoilin kameran kera. Talvi se kai leimaa jo passiaan… 😉

 2. Koko valoisa aika pitää nyt käyttää luonnossa kulkemiseen, aina kun mahdollista. Liian lyhyitä ovat päivät ja varsinkin viikonloput… Mutta tervetuloa, talvi!

 3. Sitä pakkasherra pikkuhiljaa hiippailee ja tekee jälkiään, kauniita. Minäkin katselin Hämeessä ollessani että läheisen järven pinnassa oli jääriitteitä, emme ennättäneet pysähtyä kuvaamaan.

 4. Kauniita ovat kuvasi, jälleen kerran. Tosiaan näytti kuin helmikuun aurinko siellä hangella jo valaisisi 😉 Meillä ei ole saatu lunta, vaikka eilen aamuna pakkasta oli -13 astetta.

 5. Voi kuinka kauniita nuo jäänreunakuvat, jään vangitsemat kaislat myös. Nautin kovasti kuvistasi, koska en ole vielä nähnyt yhtää lumihiutaletta.

 6. Nyt on pitkän pimeen jälkeen mukavia valoisia ulkoilukelejä. ”Vaakavalo” ja lumen härmä tuo ihan uusia ulottuvuuksia kuviin – kuten sulla noissa kaislikkokuvissa. Hieno valo! Täällä on jo pienet lammet ja lahden poukamat myös jäässä. Pitänee lähteä koskelle katsastamaan mikä siellä on tilanne.

 7. Tia, jäätäkin on niin monennäköistä. Virtaavaan veteen muodostuva jää varsinkin on mielenkiintoista.

  Elisa, teillähän on ollut ihan oikea pakkanen jo, meillä vaan jokin hassu aste. Tänään onkin taas pilvisempi päivä.

  Unnu, taitavat sulaa kohta täältäkin nuo vähäiset hiutaleet, tuntuu ilma lämpenevän.

  ATToivanen, valo tekee ihmeitä. Tosin tänään sitä on taas vähemmän. Naapurikunnan koskille täälläkin matka käy, pilvisyydestä huolimatta.

 8. Niin kauniita ovatkin nämä niin talviset kuvat.
  Aurinko kauniisti piirtää omat merkkinsä niihin, varsinkin kolmannessa kuvassa.
  Jäälettukuva oli myös hieno!

 9. Onpa talvisen näköistä. Hankalat ajat alkamassa, kuvaamisen kannalta siis. Arkena ei valoisan aikaan ehdi ulos, joten kaikki on viikonloppujen varassa. Ja sitten jos sattuu silloinkin huono ilma tai tauti (niin kuin nyt ;)), niin taas saa viikon odottaa…

 10. Kiitos kommenteista, harakka ja Hullukaali. Kovin ovat jo lyhyitä päivät ja ”kortilla” sopivat kuvaushetket. Paranamista sinne, Hullis.

 11. Todella kauniita erityisesti nuo jääkaulukset kaislojen tyvessä kahdessa viimeisessä kuvassa. Jääletussa on herkullien rapea reuna, nam. 😉

  Itse ihastelin juuri jäätynyttä metsäjärveä eilen, kamera pahus unohtui kokonaan reissusta (miten oli edes mahdollista!).
  Lyhyitä ovat päivät kyllä jo.

 12. Voissa paistettuja jäälettuja ovat nämä.

  Voipa olla ihan terveellistä välillä ”unohtaa” kamera pois matkasta. Oppii säilömään kuvia myös sisimpäänsä…

 13. Totta on, joskus on hyvä kun ei aina sählää kameran kanssa vaan katsoo vain ja nauttii. Tulee kuunneltua metsän ääniäkin enemmän ja tarkemmin kun silmä ei aina johda.

  Tuo viimeinen kuva on kyllä hieno. Näyttää ihan kuin langanlaihat olennot hiipisivät veden yli peräkanaa varovasti liukkaat jääkengät jalassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.