Pumpulia puussa

halavan hahtuvat2

Halava pitää kiinni kypsistä eminorkoistaan kevääseen saakka. Pumpulitupot erottuvat helposti jo pitkään matkaan talvella.

halavan norkot

Halava tykkää kasvaa rannoilla ja muilla kosteilla paikoilla. Saarissa olen tavannut monta halavaa.

Mainokset

20 kommenttia artikkeliin ”Pumpulia puussa

 1. Suloisen pehmeää! Halavia tapaa silloin tällöin, mutta noin komeita pumpulitupsuja en ole vielä päässyt ihastelemaan. Täytyypä pitää silmänsä auki taas.

 2. Sinulla nyt kuvattuna näitä ihania pumpulipalloja, joita viime syksynä meilläpäin kuvasin ja ihmettelin mitä olivat, sainhan niille nimenkin.

 3. Suloisia nämä ovat minustakin. Kuvasi ovat niin tarkkoja, että voi erottaa pienetkin yksityiskohdat. Pitääpä pitää silmät auki itsekin 😉

 4. Vaikka asun puupuiston vieressä niin en muista nähneeni näitä. Hienot, satumaiset otokset, alempi kuva voisi olla vaikka maalaus, johon upota.

 5. Lepis, talven aikana nuo hahtuvat taitavat irrota, mutta ruskeat siemenkodat jäävät vielä kevääseen saakka killumaan oksista.

  Tia, halava on ainoa pajukasvi, joka pitää nämä norkot yli talven.

  Elisa, varmasti bongaat sinäkin näitä jostain.

  Harakka, kiitos.

  Taina, jospa halava on liian vaatimaton kasvi puupuistoon istutettavaksi. Mutta kyllähän näitä kasvaa ihan yleisesti luonnossa. Kiitos sinullekin.

 6. Aimarii, samaa mietin minäkin. On varmaan joskus ainakin yritetty jotain näistä värkätä.

  Liisa, tulihan tuota yöllä vähän luntakin. Taitaa vielä sulaa pois.

 7. Minäkin odotin lunta puussa, mutta tämä on mielenkiintoisempaa ja harvinaisempaa, vaikka kauniista lumikuvista tykkäänkin. Kyllä lumikuvia vielä ehdimme nähdä.
  Aivan uskomattomia tuolla aijemmin nuo majavan työt!

 8. Kauniita hahtuvia! Luonnosta löytyy vieläkin vaikka mitä, kun siellä ei nyt olisi niin pimeää ja märkää koko ajan..

 9. Uuna, lunta tosiaan vielä ehtii kuvata talven aikana. Eikä oikeata hahtuvalunta ole vielä näkynytkään, märkää vaan. Majava on rakennusalan ammattilainen.

  Iines, yritin kuvata tänään metsän marjoja, mutta liian pimeää oli. Koko päivä oltu paksun sumuverhon alla. Ei sumuakaan aina viitsisi kuvata…

  Pantteri, halava on melko yleinen pajulaji koko maassa, ihan pohjoisinta Lappia lukuunottamatta. Käydessäni koulua piti (sai) useampanakin kesänä kerätä kasveja. Silloin tulivat kyllä kasvit tutuiksi tieteellisiä nimiä ja kasviheimoja myöten. Jokin vuosi sitten tein digikasvion, eli ”keräsin” kasveja kameralla. Otin ”kokovartalokuvan” lisäksi lähikuvia yksityiskohdista, kukista (nupulla, kukinnan aikana, siemenvaiheessa), lehdistä, talviasussa jne.

 10. halava on todella kaunis puu, siellä missä se pääsee kasvamaan oikein isoksi puuksi asti. oikein isoja halavia vain ei usein näe kun se monesti raivataan pois roskapuuna. :/

  ihana pehmeitä pumpulikuvia, niissä voisi nukkua pumpuliunia kevääseen asti…

 11. Roskapuita ei ole olemassakaan. Kaikki pajulajit kukkiessaan ovat keväällä perhosille, kimalaisille ym. ensimmäinen meden ja siitepölyn lähde. Sitäpaitsi ne ovat kauniita. Kaikilla kasveilla ja eläimillä on oma paikkansa luonnossa.

  Hyvin keksitty tuo ”pumpuliunia”.

 12. Kuvaamiasi pumpulipalloja olen nähnyt ja kuvannutkin, en ole tiennyt mikä puu tekee pumulia, ennenkuin nyt.
  Ihastuttavia kuvia!

 13. Kaanon, luin juuri ”Suomen puut ja pensaat” -kirjasta, että 1700-luvulla halavan hahtuvista on yritetty tehdä puuvillaa. Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s