Kotona vielä

laulujoutsenet

Jää kasvaa nyt vauhdilla, mutta laulujoutsenet viihtyvät edelleen kotijärvellä.

joutsenet

Samaan aikaan kauempana purjehti laulujoutsenperhe, kolme vielä harmaata poikasta seurasi vanhempiaan. Toiseen suuntaan paineli jotain pienempiä lintuja.

Kuvat otettu tänään vähän ennen auringonlaskua.

Mainokset

16 kommenttia artikkeliin ”Kotona vielä

 1. Eihän näillä mitään hätää ole niin kauan kuin saavat ruokaa pohjasta. Mutta jos pakkaset jatkuvat ja järvi alkaa kunnolla jäätyä, pitää joutsenten lähteä avoimemmille vesille. Tosin lähialueella on isoja virtoja, jotka pysyvät auki läpi talven, jotkut jäävät talvehtimaan niille.

 2. Kun malttaisivat ajoissa etsiä sulat vedet, etteivät jäätyisi järveen kiinni. Silloin tällöin on saanut lukea lehdistä, miten palokunta on auttanut jäästä irti joutsenia.

 3. Kotiseuturakkaita ovat kun viipyvät niin pitkään.
  Ovatko poikaset jo ihan täysikokoisia, etteivät sen takia viivyttele että niiden vielä kasvaa pitäisi tai lentämistä harjoitella?

  Ensimmäistä kuvaasi kun katsoo tulee mieleen että joutsen on aina häikäisevä mutta kauneimmillaan lunta ja jäätä vasten niinkuin tuossa.

 4. Kyllä sitä mökillä viipyisi kuka vaan mahdollisimman kauan, jos olisi tuollaiset maisemat 🙂
  Hienot on ja kuvat myös!

 5. Luulisi niiden muuten tulevan kylmä. Vaikka nhan täälläkin ollut muutama joutsen aina joskus talvehtimassa, eikä jäätynyt ole.
  Mutta jos tuleekin kovat pakkaset, niin on niden kylmä lentää kamalalla pakkasella lämpimämpään paikkaan.
  Kauniit kuvat!

 6. Aimarii, minä ainakin luotan laulujoutsenen ikiaikaiseen viisauteen tässä asiassa. Aika harvoin kuitenkin noita jäätymisiä tapahtuu, monet niistäkin vääriä hälytyksiä. Yleensä laulujoutsen pääsee omin voimin jääsohjosta ylös, kyhmyjoutsen taitaa enemmänkin juuttua kiinni.

  Uuvana, poikaset ainakin näyttävät täysikasvuisilta, vaikka ovatkin vielä harmaita. Ensimmäisen kuvan pariskunta on lapseton, mutta ei niilläkään näytä vielä kiirettä olevan.

  Uuna, ehkä nämä joutsenet tuntevat olonsa turvalliseksi täällä pesimävesillään. Ja eiväthän nämä koskaan kovin kauaksi muuta.

  Harakka, laulujoutsenille tuskin tulee kylmä, on niillä sen verran hyvät eristykset. Eivätkä ne edes muuta kovin lämpimiin maihin, vaan jäävät pohjoisille merille ja virtapaikkoihin. Tärkeintä niille on, että löytävät ruokaa. Laulujoutsenet ovat karaistuneita pohjolan lintuja.

 7. Kyllä on uljas pariskunta. Täällä meillä olen seurannut myös joutsenpariskuntaa koko kesän ja vieläkin näkyivät eilen olevan viiden harmaan poikasensa kanssa tuolla järven pohjukassa.

 8. Laulujoutsenia on nyt kyllä paljon liikekannalla. Tänäänkin ylitseni lensi 8. Ikävä niiden meno tähän aikaan vuodesta. Kuinka erilainen onkaan se tunne, jonka niiden yli lentäminen saa aikaan maaliskuussa…
  Hassulta näyttivät joutsenet pellolla sinä päivänä, kun lunta oli tullut paljon. Päät olivat kokonaan lumen sisällä, kun ne kaivelivat ruokaa hangen alta :).

 9. ATToivanen, onhan sinulla siellä niitä saukkoja…

  Hullukaali, eihän tuohon maaliskuuhun enää pitkää aikaa ole. Varsinaisia lumilintuja siellä pellolla.

  Marjukka, viipyisivät vaan mahdollisimman kauan.

 10. Niin kirkkaan kuulasta vettä. Joskus joutsenet jäätyvät kiinni, toivottavasti nuo eivät, ettet joudu pelastushommiin.

 11. Komeat on maisemat ja kuvat on ihanat. En uskalla avata isompana, kun yhteys täällä reissussa on niin hidas – säästän parhaat palat kotiin 😉

 12. Iines, eivät ainakaan viime yönä jäätyneet kiinni, kuten seuraavassa postauksessa näet. Muutenkin joutsenten kiinnijäätyminen lienee suuresti liioiteltua, ainakin laulujoutsenten osalta. Kyhmyistä en tiedä, kun ei niitä täällä ole.

  Elisa, kyllähän näitä maisemia mielellään katselee vaikka joka päivä – ja niinhän minä teenkin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s