Huomenta!

huomenta

Herätys lapset ja muori! Onkos nukuttu hyvin?

huomenta2

Huomenta, isi! Eikö vois nukkua vielä vähän aikaa…

huomenta3

Ei se nyt käy, Simeoni. Nyt on syötävä kovasti ja harjoiteltava lentämistä.

uimaan5

Lähdetäänpäs sitten.

uimaan4

Tulkaahan jo.

uimaan3

Olisihan tuo vielä nukuttanut jonkin aikaa.

uimaan2

Sinä kanssa sieltä, Simeoni!

uimaan

Simenonii!!

simeoni

Joo-joo.

syömään

Ja nyt aamupalalle.

ruokailua

Aina tätä samaa…

naapurit

Tervehtikääpäs naapurin setää ja tätiä.

lentoon

Hei kattokaa, me osataan jo lentää!

lentoon2

Ensin vähän vauhtia…

lennossa

Joko kohta lähdetään reissuun?

Aamulla puoli yhdeksältä eli auringonnousun aikaan laulujoutsenperhe oli nukkumassa jään reunalla. Saman perheen kasvamista olen saanut seurata pitkin kesää järvellä. Tullessani rantaan havahtuivat ja nostivat päänsä siiven alta. Pikkuhiljaa sitten lähtivät uimaan ja syömään pohjakasveja. Syötyään lensivät toisella rannalla huutelevan isomman joutsenparven luokse. Myös  ”naapurin setä ja täti”  lensivät sinne. Jokohan on matkakuumetta… Ainakin neuvottelut jatkuivat pitkin päivää.

Mainokset

31 kommenttia artikkeliin ”Huomenta!

 1. Hauska sarja! Luulis olevan kylymä nukkua jäällä. No, ainakin turvallisempaa kuin maalla. Ei taida kovin suurta petoa tuo jää vielä kannatella.

 2. Hauska kuvasarja 😀
  En tiennytkään, että joutsenenpoikasten nokat ovat erivärisiä kuin aikuisten. On siinä ollut ääntä ja loisketta!

 3. Ihana kuvasarja ja kylläpäs olet taas hyvin tulkinnut joutsenten kieltä 😉 Osuvat nuo kommentit.. yksi teini tai murkku tai jotain vähän vastustelee, niinkuin ihmisten elämässäkin. Hienoa perhe-elämän kuvausta, tästä tuli mukava aamun aloitus. Kiitos 😉

 4. Hauska kuvakertomus joutsenten aamupuuhista. Pitkäänpä viihtyvät kotijärvellä ja eipä se taida kiire haitata jos järvi sulana pysyy ja evästä löytyy.

 5. Kaikille tasapuolisesti kiitokset kommenteista! Kävin tänäkin aamuna rannassa. Siellä oli toistakymmentä joutsenta jään reunalla. Vilkasta keskustelua kävivät keskenään.

 6. Kiitos makoisista nauruista! Hieno sarja elävästä elämästä 🙂
  Mutta eivätkö ne nyt ymmärrä ollenkaan lähteä lämpimimmille seuduille? Toisaalta jatkuu se ihmistenkin mökkikausi mahdollisimman pitkään.

 7. Uuna, kyllä nämä laulujoutsenet jos ketkä pohjoisen asukkeina ymmärtävät, milloin pitää lähteä. Vedet ovat nyt niin alhaalla järvissä, että matalaa rantaa riittää pitkälle ja pohjakasveja ylttää syömään, vaikka rannat ovatkin jo jäätyneet. Eiväthän nämä kovin etelään edes muuta, Tanskan-Hollannin seuduille pisimmillään, jopa savolaiselle virtapaikoille osa jää, jos vedet pysyvät niissä sulina.

 8. Hieno kuvasarja joutsenperheestä.
  Täällä meilläkin päin on ollut parina talvena joutsenperhe koko talven, saa nähä, lähtevätkö nyt etelämpään.
  Jos mä olisin joutsen, menisin kyllä mielelläni lämpimämpään paikkaan!

 9. Noh, kai tuo joutsenperhe haistaa talven sitten, kun se oikeasti tulee. Jos tulee. Täällä taas lupaava pikkupakkanen suli veteen ja floskaan.

  Mainio tarina. Kunpa eivät jättäisi Simeonia, jos se ei malta pitää kiirettä.

 10. Harakka, sinäpä oletkin harakka, et joutsen… Joutsenet pärjää kylmässäkin, kunhan sapuskaa riittää.

  Liisa, älähän hättyyttele, kiva kun viipyvät täällä.

  Iines, viisaita ovat laulujoutsenet, varmasti tietävät, milloin pitää lähteä. Eivätkä jätä Simeonia, ovat huolehtivaisia vanhempia nämä.

 11. Aivan mahtava kuvasarja ja hauskasti olit mukaellut jutut kuviin. Minä kävin kurkkaamassa meren rannalla missä on sulaa ja siellä myös joutsenia lenteli ja tuli lisääkin, oli myös jotain sorsalintuja iso parvi.

 12. Hieno tarina kauniista joutsenista! Ensimmäisen kuvan nähtyäni pelästyin, että ovatko jäätyneet kiinni – onneksi eivät!

 13. Finn, these swans were sleeping on the ice early in the morning. They woke up when I started taking photos. This family has lived at my home lake – and it’s their home lake, too – all summer. Soon they’ll have to move, the ice is growing…

 14. Mainio sarja joutsenperheen arjesta! Ja hyvää jatkoa, nyt näkyy olevan jo yli 80 000 käyntiä sivuillasi. Onnittelut siitä. Teet todella arvokasta työtä suomalaisen luonnon puolesta!

 15. Kiitos Kimmo. Näyttää tämä ”tauti” pahenevan ajan myötä, siis kuvaaminen. Aikaa pitäisi vaan olla enemmän…

 16. Hei Irma ! Todella mielenkiintoinen kuvasarja kommentteineen joutsenista Suomen alkavassa talvessa. Mukavaa katseltavaa linnuista lumi-ja jäämaisemissa täällä Uudessa Kaledoniassa, eteläisellä Tyynellä merellä, Kauriin kääntöpiirin tuntumassa, jossa on ikuinen kesäsää. Kimmo lähetti linkin. Tuhansin kiitoksin !
  Raija Le Prioux

 17. Raija, lunta ja jäätä varmaan tulee kuvattua pitkin talvea – kunhan se ensin tulee. Vähätkin lumet sulivat pois vesisateen myötä, mutta uutta odotellaan kovasti. Ja pakkasta. Kiitos Kimmolle linkityksestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s