Joulurauhaa

Ns. joulurauhan julistusta, lähinnä sen sisältämiä musiikkivalintoja, jaksaa vuosi vuodelta enemmän ihmetellä. Mitä tekemistä sotilasmarssilla on rauhanjulistuksessa? Entä sitten se tulikivenkatkuinen virsi 170? Luulisi maailmassa olevan rauhanomaisempaakin musiikkia yllin kyllin. Ilmeisesti tämä vanha rituaali tuo ihmisille turvallisuudentunnetta, koska seremonian sisältöä ei tunnuta kyseenalaistettavan. No, eihän tuota näytelmää ole tietenkään pakko katsoa eikä kuunnella… voi painua vaikka metsän rauhaan.

Siitäkin huolimatta – joulurauhaa kaikille!

Mainokset

11 kommenttia artikkeliin ”Joulurauhaa

 1. Viisaita sanoja Irma. Ehkä ihmiset haluavat sitä tuttua ja turvallista, ajattelematta sen enempää sisältöä? En tiedä..
  Metsään me menemme ja hankimme joulurauhan itsestämme – eikö?
  Kaunis kuva, niinkuin aina sinulta.
  Rauhaisaa joulua sinulle Irma ja rakkaillesi!

 2. Minäkin uskon Elisa sanoja; tuttua ja turvallista kaivataan. Joulurauhan julistuksen musiikki on myös minua aina (pari kertaa Turussa paikallaolleenakin) ihmetyttänyt, mutta jotenkin sen antaa mennä ohi. Joulurauha on aivan muuta kuin rumpujenpärinää tms.

  Kiitos, Irma, rauhoittavasta Joulukuvasta. Lempeää Joulua sinulle ja läheisillesi!

 3. Kiitos kommenteista, Elisa ja nettimuori. Luulenpa, että ihmiset eivät yleensäkään taida suuremmin miettiä ohjelman sisältöä, koska se ollaan totuttu kokemaan aina samalla tavalla. Mielestäni näitä iänikuisia rituaaleja voisi kuitenkin vähitellen päivittää ajan tasalle. Muutos toisi tietysti epävarmuutta ja turvattomuutta ihmisten mieliin… Antaapa arpeutua. Eikä asia tietysti minulle kuulukaan.

 4. Merry Christmas to you, Irma! I wish for good health, courage and happiness in life. I wish there could be peace achieved on earth and in our minds and hearts.

 5. Merry Christmas to you, Finn, too! And all the best for year 2010! Peace in the world begins in every one’s heart and soul.

 6. Hei mukavaa että joku muukin sanoo nuo musiikkiasiat ääneen – itse olen vuodesta toiseen ihmetellyt miksi pelkän tradition nimissä ”hiljennytään” sellaisen ääressä. Taas tänä vuonna julistukset tuli muun porukan mukana katsottua, ja taaskaan en siitä mitään kokemusta saanut.

  Hyvää vuodenvaihdetta ja kuvarikasta vuotta 2010!

 7. Kummastuttaa sekin, että tätä ristiriitaista rituaalia televisioidaan ulkomaillekin. Marssimusiikkia ja joulurauhaa, oikea sillisalaatti. Onneksi kaikkea ei tarvitse ymmärtää…

  Kiitos, uuvana. Samoin sinulle rattoisaa vuodenvaihtumista ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.