Kuutamokeikalla

Lumisateisen päivän jälkeen illalla taivas kirkastui ja kuun puolikaskin näyttäytyi. Siispä ulos kokeilemaan kuutamollakuvausta. Rantaa kohti käy askel.

Rannassa.

Jäällä.

Ilta- ja yökuvaus on jäänyt aika vähälle, joten lisäharjoittelua tarvitaan.

Mainokset

18 kommenttia artikkeliin ”Kuutamokeikalla

 1. Levollisia kuukuvia – mukava tunnelma. Kuu on hyvä valaisija – tosin jalustaa pitää kantaa mukana… Alakuvassa taitaa näkyä revontulien sijasta taajaman valot heijastettuina pilviin?

 2. Heli, hyvin näkee kulkea puolikuullakin.

  ATToivanen, mietin tuota valoa. Aurinkohan on laskenut kuvanottohetkellä jo viisi tuntia aikaisemmin, vieläpä ihan eri suunnassa. Voisikohan näkyä Kuopion valosaastetta näinkin kaukana, lähemmäs sadan kilsan päässä? Muita isompia asutuskeskuksia ei tuolla suunnalla ole.

  Krisu, lisäkokeiluja olisi aikomus tehdä vuodenvaihteessa, kunhan kuu möllöttää isompana.

 3. Kauniita kuvia, näistä aistii hyvin tuon tunnelman. Meillä on ollut niin harmaan tasaista ettei ole tehnyt edes mieli ulkoiluttaa kameraa…

 4. Oikein tunnelmallisia kuvia. Tähdet näkyvät mukavasti ja jotain valoa siellä taivaanrannassa. Luin juuri artikkelia siitä miehestä, joka on kuvannut tähtiä ja onhan se aikamoinen kuvauskohde. Hienosti olet onnistunut!
  Tekisi mieli joskus kokeilla itsekin, täällä vain on tuota valosaastetta niin paljon.

 5. Hienot varjot kiitävät pitkin lunta. Venekuva on tosi hieno ja salaperäinen. Harjoittelua et tarvitse, mutta ota silti lisää kuutamokuvia 😀

 6. No nyt tuli väärä osoite, en huomannut tarkistaa. Haluan kuvan mukaan ja oikean osoitteen ensi kertaa varten, siksi tämä lisäys 🙂

 7. Yön värit toistuvat kauniisti näissä kuvissa, samoin tähdet. En ole koskaan vielä kulkenut jalustan kanssa yöllä kuvaamassa, mutta usein on kutkuttanut.

 8. Kuutamo kuvat ovat kiehtovia, näissä on jännittävä tunnelma. Kuljet yksin kuutamon valaisemassa maisemassa, askeleesi käyvät rantaa kohden… Kuutamossa on jotain mystistä ja jännittävää, joten minä en tohdi yksin lähteä kotipihalta kauas.

 9. Taija, kevättä kohti mennään jo vauhdilla ja päivät pitenevät. Kyllä vielä saadaan valoa riittävästi. Lumi- ja räntäsade on kameralle epäterveellistä.

  Elisa, valosaaste on tosiaan ongelma isompien kaupunkien lähellä. Oulustakin pitää kuulemma mennä 200 km pois, jotta voisi kuvata valosaasteetonta yötaivasta.

  Uuna, varsinaisen kuumöllykän kuvaaminen minua ei jaksa innostaa, sillä kun aina se sama ilme… Mutta kuutamonvalossa otetut kuvat ovat salamyhkäisiä, kun niihin liittyy vielä tähtitaivas. Ensi kerralla pitää kuvata myöhemmin illalla, jotta taivaalla näkyisi enemmän tähtiä.

  Katriina, jalusta tosiaan pitää olla mukana, on sen verran pitkä valotusaika näissä.

  Pehmyt piirto, sehän siinä kuutamokuvauksessa onkin yksi houkutin: kuutamonvalossa kulkeminen. Tuttu ympäristö saa taianomaisen tunnun. Taskulampun otin ihan turhaan mukaan, ei sitä tarvinnut edes puolikuulla.

 10. Neljä tuntia sain tuona yönä nukuttua… Ja aamulla töihin. Nytkin, vaikka taivas on paksussa pilvessä, näkee ihan hyvin ilman taskulamppua kulkea.

 11. Hyvin ovat onnistuneet kuutamokuvaukset, tuo keskimmäinen on kyllä kaikkein upein.

  Mä en saa pimeällä aikaan mitään – pitäisi saada joku oikein opettamaan niitä saloja 😦

 12. Hanna, kokeilemalla oppii. Ei minullakaan opea ole matkassa…

  Aimarii, eikös tuo taivaallinen juusto liene näinä päivänä pyöreimmillään. Pilvet nyt vähän haittaavat kuutamokuvausta. Kuutamolla on tosiaan luonnossa ihan oma tunnelmansa. Siellä voisi ihan hyvin nähdä vaikka höpöjä…

 13. Ilmeisesti kolmijalalla ja alotusajat yli puolen minuutin? Tosi tunnelmallisia!! Tykkään hurjasti!

 14. Oikeassa olet, Wiltteri. Kolmijalalla kyllä, valotusaika ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa 30 sekuntia, keskimmäisessä 20 sekuntia, ISO kaikissa 1600. Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s