Virtojen visertelijät

Nokisenkoski höyrysi tänään 25 asteen pakkasessa. Koskikarojen keväistä visertelyä piti päästä taas kuuntelemaan ja seuraamaan näiden sinnikkäiden lintujen puuhailuja virralla.

Aamupäivän aurinko värjäsi lumen ja veden monin eri sävyin.

Toukkajahdissa.

Kohta sukelletaan.

Karoja oli eri puolella Nokista puolenkymmentä yksilöä.

Plumps!

Vaihdetaanhan taas tähystyspaikkaa.

Koskikara on ainoa Suomeen talvehtimaan saapuva lintu. Pohjoisen Norjan puroilta tulevat meidän avoimina pysyville koskillemme ja virtapaikoille.

Koko talven pysyttelevät hyvillä ruokapaikoilla. Keväällä palaavat taas pohjoisen syntymäseuduilleen.

Pyrähtely, sukeltelu, ruokailu, kyttäily, niiailu, visertely…

Joka kerta ei tärppää.

Lyhyt on päivä vielä tähän vuodenaikaan.

Nokisenkoskella näin myös minkin uivan virran yli saareen. Muutaman kilometrin päässä olevalla Tyyrinvirralla talvehtii muutama laulujoutsen. Huomenna laittelen niistä kuvia.

14 kommenttia artikkeliin ”Virtojen visertelijät

 1. Hienot kuvat ja upea valo ja mikä tärkeintä – kuvauskohde on hieno! Teillä oli muutama astetta enemmän pakkasta, mutta olit varmaankin varautunut paremmin kuin me.. Minä en nähnyt enkä kuullut kuin yhden karan, hieno lintuhan se on.. Täällä meillä joen lähistöllä on oikein rakennuskin nimetty tälle koskikaralle, pitäisi kait lähteä ’bongailemaan’ – huomiseksi luvattu vielä enemmän pakkasta ;(
  Sää oli meillä tänään sumuisempi kuin eilen , koko joki höyrysi.. sitä ei sinun kuvistasi näe. Olet kyllä mahtava kuvaaja!

 2. Taas hienoja kuvia, aurinko vielä toi kivaa piristystä niihin!
  Ja sinä osaat ottaa sen myös hyödyksi, sen olen huomannut!
  Saitko minkistäkin kuvan?
  Odotan seuraavaa postausta innilla..!
  Kauniit , niin kauniit kuvat auringon kera olet saanut!
  Kiitos näistä!
  Ja kiva, kun et pelkää pikkupakkasia!

 3. Karoja ei kyllästy tiirailemaan, tuovat tuulahduksen Pohjois-Norjasta, jonne taas kesällä pitää päästä. Taitaa tulla pakkasennätys ensi yönä: mittari näyttää nyt iltakahdeksalta 29 astetta. Kyllä Nokinenkin höyrysi, jotenkin näihin ei valikoitunut kuin yksi höyrykuva. Laitan niitä virtakuvia erikseen myöhemmin. Kiitos, Elisa.

 4. Harakka, minkki ui aika kaukana, muutaman räpsyn ehdin ottaa. Laittelen huomenna. Valoa on monenlaista, mutta sen tallentaminen toivotulla tavalla on monasti vaikeaa. Pakkasen ainut huono puoli kuvauksessa on virran loppuminen akuista liian pian. Vaatetta pystyy kyllä lisäämään päälle pakkasen kiristyessä. Kiitos, Harakka.

 5. Oli sää mikä tahansa, niin kuvaus kohteet kyllä löydät ja millaiset kuvat. Tosi upeaa jälkeä saat aikaiseksi, niinkuin nytkin.
  Tuli pikkuisen vilu kun katselin tuota pulahdus kuvaa , 25 astetta ja sinne vaan veden sekaan ja sen jälkeen nökötetään jäätikön reunalla, hrrr.
  Miten saat sormet pysymään toiminta kunnossa tuollaisessa pakkasessa.

 6. Näyttäähän tämä karojen elämäntapa melkoisen ”extremeltä”, mutta ovathan ne pohjoisen luonnon lintuja, kylmään sopeutuneita. Ihminen tarvitseekin sitten vähän lisävarustelua. Sormet ovat lämpimissä pehmoisissa käsineissä, jotka ovat yhdistetyt kynsikkäät ja rukkaset: avoimien sormenpäiden päällä avattava huppu, jolloin sormet saa esille käsineitä irroittamtta. Kätevät ja lämpimät ovat, testattu 30 asteen pakkasessa.

 7. Onpas Nokinen karojen suosiossa. Täällä ei näy kuin kax kerrallaan. Nyt pitää käyttää hieno valo hyväkseen ja kuvailla.

 8. Huh, jotkut ne tarkenee pulikoidakin! Kauniita kuvia tässä ja alempanana!

 9. ATToivanen, viime kevättalvella karoja oli kymmenittäin, lisääntyivät kevättä kohti mentäessä, kunnes sitten lähtivät takaisin pohjoiseen.

  Wiltteri, onhan tuo vesi huomattavasti lämpimämpää kuin ilma… Näillä visertelijöillä on kunnon luomu-goretexit, kyllä tarkenevat. Kiitos.

 10. Kuvissasi on upea valon hohde ja pakkasen kimallus hangessa. Hienoja kuvia!
  Miten ihmeessä tuolta voi löytää jotain ruokaa? Ihmelintu ja ihmekuvaaja 😀

 11. Päivän valaistus oli mitä mainioin kuvaamiseen. Ihmelintu löytää vedestä vesiperhosten toukkia, koskikorentoja, pikkukaloja ym. vedenelävää. Kiitos, Uuna.

 12. Mahtavan hienot värit olet saanut taas tallennettua kuviisi ja sitkeitä olette sinä ja koskikara.

 13. Tia, kiitos. Ainakin kara on ihailun arvoinen…

  Hullukaali, hyvä kun edes yksi. Minkin nähdessäni tuli mieleen, nappaileeko se mahdollisesti karoja yöpymispaikoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.