Töyhtötukat tulivat

Tänään tapasin talven ensimmäiset tilhet. Muutaman kilometrin päässä olevan ”naapurin” aronioiden kimpussa.

Pensaiden ohi kulkiessani olen joka kerta katsonut, joko marjat ovat alkaneet huveta. Nyt olivat.

Eikös täällä saa ruokarauhaa…

Mainiosti maistuivat aronianmarjat. Maistuis kyllä mullekin. Aronianmarjoista saa hyvää mehua.

Pilvinen sää ei suosinut kauniiden lintujen kuvaamista. Lisäksi kuvat piti yrittää napsia liian kaukaa. Nämä kuvat on rajattu rankalla kädellä, joten tarkkuudessa on toivomisen varaa. Mutta pääasia, että nämä yleensäkin näki. Toivat piristävän pyrähdyksen harmaaseen päivään.

Porukka istuskeli koivun latvassa, mistä ne muutaman yksilön ryhmissä kävivät ruokailemassa. Tässä osa noin 30 tilhen parvesta.

Mainokset

31 kommenttia artikkeliin ”Töyhtötukat tulivat

 1. Tuot piristystä päiviini näillä valokuvillasi. Olen itsekin sieltä päin kotoisin, olen kesät kaikki Tiitilänkylällä Vesantojärven rannalla. Minulle on rakkaita senkin takia nämä kuvasi, ovathan ne siltä seudulta. t. Eila

 2. Kauniita nämä töyhtötukkasi! Hienot värit, vaikka ei aurinko paistakaan. Aurinko tekee joskus turhankin jyrkät varjot, joten hyvä näin.
  Minulla ei ole yhtään kuvaa tilhistä, tai sitten on yksi koivullinen. Kuva kun näyttää aika samalta, kuin sinulla tämä ryhmäkuva. Täytyykin laittaa se joku kerta esiin, niin saan varmistuksen, mitä lintuja ovat.

 3. Eila, kiva kun piipahdit kommentoimassa. Itse en ole kotoisin täältä, mutta majaillut kylällä kymmenisen vuotta. Alkavat tulla maisemat vähitellen tutuiksi.

  Uuna, kyllä nämä tiput hetkeksi toivat auringon päivääni. Laitahan tilhet esille.

  Mari, johan sinä talitintin bongasit, joten toivoa on…

  Hullukaali, voihan olla, että tilhiä on täällä aiemminkin ollut, mutta nyt vasta eka kerran talven aikana niitä näin.

 4. Hienot kuvat tilhistä. Kuvat sinulla onnistuu niin pilvisillä kuin paisteisilla päivillä.

  Mielellään tilhiä näkisi, mutta täällä päin ei ainakaan vielä ole näyttäytyneet. Eipä liioin ole tilhille syötävääkään, kun rastaat syksyllä tyhjensivät kaikki puut ja pensaat.

 5. Hienot kuvat olet tilhistä ottanut! Tilhet on jotenkin juhlallisia lintuja, johtuisiko harvinaisuudesta? Komeita ovat, alin kuva on hauska kun istuvat oksalla pyöreänä pallona!

 6. Nämä töyhtötukat toivat virkistystä harmaaseen päivään. Niin kaunis lintu ja turhan harvoin niitä näkee.
  Mukava kuva tuo, missä marja linnun suussa : )
  Ja muutenkin ihania otoksia näistä kauniista linnuista. Kiitos!

 7. Pehmyt piirto, ei kai näitä täällä etelämmässä näekään muuten kuin sopivien syöntipaikkojen äärellä. Kiertelevät paikasta toiseen ruoan perässä. Kiitos.

  Elisa, hyvinvoivan näköisiä olivat tilhet, ruokaa on riittänyt matkan varrella.

  Taru, kaunis on tilhi. Pesimäaikaanhan näitä ei enää näekään täällä, kun painelevat takaisin kotiin pohjoisemmaksi.

 8. Tilhi on niin kaunis lintu! Paljain silmin katsoessa ei huomaakaan, miten värikkäitä ne ovat. Onneksi kuvista niitä saa ihmetellä tarpeekseen. Alimmassa kuvassa töyhtöt ovat niin pörhellään. Tuulikohan siellä ylhäällä?

 9. Kyllä nuo tilhet on kivoja kuvattavia. Ja niin kauniita. Voisi käydä katsomassa jossain vaiheessa onko niitä enää täällä, kun en ole pariin viikkon niitä nähnyt…

 10. Häivähdys, varmaan tuuli noin ylhäällä. Hienot värit on tilhellä pyrstö- ja siipisulissaan.

  Ankia, kivoja ovat, varsinkin kun suunnilleen kerran vuodessa näkee.

 11. Jännän myöhään ne sinne eksyivät. Marjojen häviäminen olisi varmaan paljastaneet niiden aiemman käynnin. Täältä onkin jo kaikki putsattu – tosin mongolianvaahteraa eivät kokonaan tyhjentäneet. Sitä ihmettelin miten niille kelpaa noinkin kuivat siemenet kuin vaahteran.

 12. Liisa, myös näiden keskinäistä jutustelua on mielenkiintoista kuunnella. Tilhen tieteellinen nimi Bombycilla garrulus onkin käännettynä ’puhelias silkkipyrstö’. Kiitos.

  ATToivanen, jospa se johtuukin juuri tuosta, että sieltä on kaikki mehevämpi sapuska pistelty jo parempiin nokkiin, joten vaahteransiemenetkin kelpaavat. Onhan siemenissä kuitenkin ravintoa, ehkä linnut eivät niinkään perusta siitä, miltä ne maistuvat.

  Sulo, kiitos. Olisi näitä kaemminkin katsellut, mutta putsattuaan pensaat marjoista, ne häipyivät.

 13. Aivan ihania noi töytöpäät tilhit!
  Harvoin täälläpäin onkaan, ei juuri koskaan, en ainakaan ole nähnyt.
  Ompa niillä todella kaunis väritys, ihania!

 14. Nämä viipyvät yhdessä paikassa sen verran lyhyen aikaa, että saattavat jäädä näkemättäkin, vaikka olisivat käyneet tankkaamassa marjapuskissa ja -puissa. Tosin en usko, että jäisivät sinulta huomaamatta! Tyhjennettyään yhden paikan marjoista ne etsivät seuraavan. Tilhethän palaavat keväällä kotiseuduilleen pohjoiseen pesimään, joten niitä ei etelämmässä näe kesällä.

 15. Tilhi on kyllä ihmeellisen kaunis: pehmeä marjapuuronväri, kaikki nuo siipikorut, tukkalaite ja vielä äänikin siihen päälle. Kauniita kuvia.

  Täällä kaupungissa heitä näkee tosiaan aika paljon, melkein joka päivä kuuluu helinää jostakin puun latvasta ulos kun vaan menee.

 16. Vai joka päivä tilhiä, se on jo ylellistä. Täällä säilyy siis niiden harvinaisuusarvo, kun tulevat ja menevät kerran pari vuodessa.

 17. Ompa iso parvi – kyllä tuon sakin suuhun äkkiä marjat katoavat 😉

  Hienot kuvat pilvisestä säästä huolimatta!

 18. Upeat tilhenkuvat, ja hienosti ovat ymmärtäneet mennä punaisen seinän viereen kuvattavaksi. Kaunis lintu tuo tilhi keltaisine pyrstöraitoineen.

 19. Kivat kampaukset! Meillä on mökkinaapurina jo vuosikymmenet asustanut koskeloperhe(itä) ja niidenkin niskatukkaa aina ihailen.

 20. Onhan siellä kivoja vieraita, meillä ei nyt näy kun ei ole marjoja tarjolla. Kauniit värit niillä ja tuo hauska kampaus.

 21. Tia ja Wiltteri, harvinaisia vieraita ovat täällä tänä vuonna. Tämän ainoan kerran näin nyt tilhiä talven aikana. ”Rokkikukot” sopii hyvin.

 22. Mua jäi kutkuttaan, että enkö tosiaan ole tilhiä nähnyt meilläpäin koskaan, ja kyllä olinkin nähnyt, kun tarpeeksi taaksepäin blogissani menin.
  Muistin silloin, että olihan meillä kerran iso tilhiparvi ja yksi lensi ikkunaan, ja löysin sen sitten kuolleena, ja kuvankin olin ottanut blogiini.
  Että sellasia katkoja joskus muistissa.

 23. Eihän tuo ole ollenkaan ihme, ettet kaikkea kuvaamaasi muista. Sen verran runsas kuvatuotanto blogillasikin on.

 24. Tilhi on kaunis lintu. Taas kerran kuvasi sen todistavat. Komen parven touhua olet saanut kuvata.
  Omassa pihassani on viime aikoina piipahtanut vain joku yksilö.

 25. Nämäkin tulivat ja menivät melkein saman tien. Harvoin näitä pohjoisessa pesiviä lintuja täällä näkee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s