Patsastelua

Valoisa aika pitenee päivä päivältä. Työpäivän jälkeenkin alkaa ehtiä jonkin räpsyn auringonvalossa ottamaan – jos ei muualta niin kotipihan puissa ruokaperräisiään pitävistä pikkutirpoista. Urpo Urpiainen tähystelee.

Siiri Sinitintti mietteliäänä männyn oksalla.

Sirkku kurkkaa.

Perustintti patsastelee.

10 kommenttia artikkeliin ”Patsastelua

 1. Urpo on kyllä komea tuolla oksalla. Nämä oksalla istuvat ovat kyllä kauniita sininen taivas taustalla ja hieman lunta oksilla. Hienot kuvat niinkuin aina. Saanko olla utelias ja kysyä millaisella putkella otat nämä kuvat? Nyt olisi mahdollisuus hankkia putki enkä tiedä olisi 18-200 mm vai 50-250 mm parempi valinta..

 2. Upea sininen taivas taustalla ja kauniit lintuset hienosti kuvattu. Niin tarkasti ja selvästi. Tuossa minulla on vielä oppimista. Käsi tärisee liikaa, enkä ehdi hakea jalustaa silloin, kun tipuli tulee. Toivottavasti valon lisääntyminen auttaa, että voi lisätä kuvausnopeutta.

  En hylännyt wp:n blogia, se vain nukkui hetken. Siellä on paljon sellaista, minkä haluan säilyttää mm. joulukalenterikollaasit ja -kuvat. Laitan nyt sinne päivittäin isoja kuvia, muun ”tilpehöörin” laitan vuodatuksen puolelle.

 3. Enpä ole koskaan tainnutkaan nähdä urpiaista luonnossa. Tässähän huomaa oppivansa uusia lintulajeja, kun käy sivuillasi.

 4. ATToivanen, riippuu varmaan laulun sisällöstä ja vähän sävelestäkin. Tämä jätkä oli kuvaushetkellä ihan vaiti, joten asia jäi epäselväksi.

  Elisa, kiitos. Näissä kuvissa käytin 55-250 mm putkea. Vähän pitempi olisi kyllä haaveissa…

  Harakka, urpiaisia on käynyt ruokintapaikallani pitkin talvea.

  Uuna, otin nämä kuvat käsivaralta, en viitsi aina jalustaa viritellä. Valon lisääntyminen tekee kyllä heti ”eetvarttia” kuvien laadulle. Ihan hyvä, ettet hävittänyt wp:n blogia, käyn kyllä katsastamassa sielläkin kuvasi.

  Häivähdys, urpiainen taitaa ollakin enemmän pohjoisen lintu. Kesällähän näitä ei täälläkään näy, talvellakin vain ruokintapaikalla ja koivun urpujen kimpussa.

 5. Urpo on valloittavan uneliaan näköinen.

  Tänä vuonna täällä Satakunnasssa ei ole näkynyt urpiaisia – siis meidän pihapiirissä. Jonain talvena ruokintapaikallani, yhdellä vaivaisella lintulaudalla kävi kymmenien urpiaisten parvi.

 6. Niin on. Pienet punabaretit ovat nytkin pihapuissa, joista pyrähtelevät välillä murkinalle. Lisäksi viherpeipot ovat koko päivän pitäneet ihan mahotonta mekkalaa. Taitaa olla kevättouhut jo mielessä. Sinitintitkin lentelevät vinhasti pareittain puusta toiseen.

 7. Nämä kuvat otin jo viikon puolivälissä, mutta on tänäänkin ollut aurinkoinen päivä. Kiitos, Ankia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.