Pakkasen kourissa

Talvi kiristää otettaan, tänä aamuna mittari näytti 36 pakkasastetta. On ihme, miten nämä pienet untuvapallot kestävät tuollaista kylmyyttä.

Nämä kuvat otin eilen iltapäivällä, jolloin pakkasta oli ”vain” parikymmentä astetta. Iltaa ja yötä kohti lämpötila – tai pitäisikö sanoa kylmyystila – alkoi jälleen laskea.

Auringon voi jo ainakin hyvällä mielikuvituksella varustettuna tuntea jo päivällä vähän lämmittävän.

Ihan janottaa tämä auringonporotus. Haukkaanpa pienen lumiryypyn.

Ahkeria ruokintapaikalla kävijöitä ovat nyt sinitintit, kuten ovat koko talven olleet. Pitää vaan huolehtia siitä, ettei ruoka pääse loppumaan, kun ovat tottuneet päivittäin samassa paikassa aterioimaan.

Mainokset

22 kommenttia artikkeliin ”Pakkasen kourissa

 1. Uih, kun ihanan pehmoinen ja pörröinen, mutta voi voi varvasraukkaa kun joutuu pitämään kiinni nuin kylmän näköisestä oksasta =/

 2. Kireästä pakkasesta huolimatta kuvissa on aimo annos lämpöä. Sinitiaisesta se huokuu, se on söötti Luojan luoma. Samaa joskus pohdin, miten ne pärjäävät tulipalopakkasissa.

 3. Eilen huomasin, että olivat talitintit aamusta kankeita. Hyvä, että oksalla pysyttiin. Piti tasapainoa korjailla siivillä. Meillä oli vaan -30.

 4. Ohhoh onpas siellä kovia pakkasia taas! :O
  Ihmeelliset untuvapallerot, kun silti pärjäävät. Mutta kyllä talviruokinta on niille monesti pelastus tai ainakin suuri helpotus. Energiaa tarvitsevat pienet öistä selviämiseen.

 5. Hrrr… tätä kylmyyttä. Ja varsinkin sitä teidän kylmyyttä siellä. Sun kuvat on kuitenkin aurinkoisen näköisiä. Yritetään tosiaan varustella lintulautoja niin että ruoka varmasti riittää!!

 6. Kylmää on ja tintit helisemässä pakkasessa. Huimia miinuslukemia! Täällä aamulla -23.
  Ylin mukava lähikuva.

 7. Huh, kyllä onkin ollut kamalasti pakkasta, siinähän jäätyy jo väkisinkin!
  Miten ihmeessä noi pikkuset pörröiset mahtaa pärjätä ja tarjentua?
  Niin ihanan pörrönen onkin, lämmin turkki päällään, onneksi!

 8. Voi miten suloinen pieni höyhenpallero! Varsinkin tuo toiseksi alin kuva on hellyyttävä ja väritkin ovat niin kauniit. Miten lähelle oikein olet päässytkään?

 9. Kiitokset kaikille tasapuolisesti kommenteista, Heli, Hanna, aimarii, ATToivanen, Liisa, uuvana, tuuluska, Taru, harakka ja häivähdys. Sinitiainen on viime vuosina yleistynyt kovasti täällä päin. Ruokintapaikalla sitä näkee jopa enemmän kuin talitinttiä. Ehkäpä johtuu juuri tuosta, ettei oikein pärjää täällä ilman ruokintaa näin kylminä talvina. Polttoainetta pitää tankata pitkää yötä varten. Häivähdys, kuvan otin noin kymmenen metrin päästä, tintti oli melko korkealla männyssä. Kuvaa jouduin tietysti rajaamaan melkoisesti saadakseni lähikuvan.

 10. Voi pieni pullero sinttu 😉 On hän kyllä kaunis, onneksi meitä ruokkijoita on paljon, joten jospa he selviävät tällaisenkin hirmutalven yli!

 11. Sinitiainen on lumessa kuin pesässä. On tämä ollut linnuille kova talvi. Eilen kävi erityisen paljon lintuja syömässä, ne vaistosivat taas tämä tulevan pyryn ja tuulen.
  Upeita kuvia!

 12. Elisa, kauniit sinisävyt on sinitintillä, jopa keltainen häivähtää sinertävälle. Sen huomaa varsinkin, jos talitintti on vieressä.

  Uunas, olen huomannut saman, ennen myräkkää linnut käyvät erityisen ahkerasti ruokinnalla. Kiitos sinullekin.

 13. Kyllä nyt on talvi koetellut pikku ystäviämme, annettu ruoka auttaa niitä paremmin selviämään talvesta. Tänään on meillä satanut lunta ja ollut kova tuulen tuiverrus.

 14. Ankara talvi on ollut uutisten mukaan kohtalokas täällä talvehtiville hippiäisille. Myös puukiipijällä on ollut vaikeuksia. Kävin kelikameroista tiirailemassa eteläisemmän Suomen säitä, onhan siellä joissain paikoin myräkkä vieraillut.

 15. Niin on, ainakin näillä kaikkein pienimmillä sinteillä. Olisikohan ”parhaat” myräkät vasta tulossa…

 16. Lumoavan kauniita kuvia – kaikki. Pitää kulkea avoimin silmin ajan kanssa, että ehtii nähdä kaiken tämän kauneuden. Kiitos, Irma, että tuot nämä meidän kiireellä menevien silmien eteen!

 17. Kiitos, nettimuori. Onneksi nyt päivät ovat jo niin pitkiä, että ehtii vielä työpäivän jälkeen jonkun kuvan napata. Ja pitkällehän ei tarvitse mennä, kun näitä valokuvamalleja on ihan tyrkyllä kotipihalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s