Harmaan hurmaa

Hienosti sulautui räntäsateiseen säähän pieni iloinen töyhtötiainen.

Silmä tarkkana pitää kaikkea seurata.

Kuvaahan nyt, niin pääsen syömään.

On tämä ihan kelpo sapuskaa.

Voisit antaa jo ruokarauhan.

Sieltäpä pöllähtääkin jo seuraava ”uhri”.

Kuusitintti on melkein kuin hömötintti. Vähän pienempi on ja niskassa valkoinen läpyskä.

Täälläkös sitä syömistä on…

Sattumiakin löytyy.

Eipä unohdeta pikku rääkyjää, hömötinttiäkään. Noilla kahdella edellisellä on vaan enemmän harvinaisuusarvoa, että pitää kuvata aina tilaisuuden tullen. Vaikka sitten räntäsateessa.

Mainokset

20 kommenttia artikkeliin ”Harmaan hurmaa

 1. Hieno toi töyhtötiainen, kuin pikku punkkari konsanaan!
  Niin selkeät kuvat, vaikka on tällasta hämärää ilmaakin, ainakin täällä meillä.
  Lunta ja räntää vuoronperään satelee!
  Kuusitiainen meilläkin tässä jokuaika sitten kävi, en ole vielä ehtinyt laittaa kuvia, kun aina on joku haastejuttu meneillään..?!
  Mutta sulla oli upeat kuvat!

  1. Isolla ISO:lla piti näitä kuvata, että edes jotain sai tallennettua. Täälläkin on tullut eilisen ja tämän päivän lumen ja rännän sekoitusta, edelleen jatkuu vaan. Kiitos, harakka.

 2. Täällä sivuillasi lintuja oppii tuntemaan paremmin kuin kirjoista, kun sinulla on niin paljon kuvia edestä, takaa ja sivuilta. Harmaa on kaunista!

  1. Näkisitpäs ne kaikki kuvat, jotka jäivät vielä laittamatta… On tällä töyhtiksellä muuten vähän ruskeaakin sävyä puvussaan, kuten hömötintilläkin.

 3. Samaa mieltä olen kuin edelliset. Vaikka itse tänään etsin väriä harmauden keskeltä, niin kyllä vaan se harmaakin on kaunista. Juuri nämä harmaat tintit ovat niin suloisia, että itsekin niitä aina sorrun kuvailemaan :).

  1. Vastustamattomia ovat pikku harmaat – ja muutkin, kuten tilhisi tänään. Räntäsateesta huolimatta kaikki tirpat päästelivät jo keväisiä ääniä. Tikkakin pärryytteli sähköpylvään peltiä.

 4. Onpas sulla ollut mukavat vieraat siellä lintulaudalla. Ja ehdottomasti kuvaamisen arvoiset ja hienot kuvatkin taas sait otettua. Ovat kyllä kauniita kaikessa harmaudessaankin.

  1. Onhan nämä aina yhtä mieluisia vieraita – tai eivät taida olla enää vieraita, vaan vakiasukkeja. Räntäsade vaan ei ole kameran terveydelle kovinkaan edullinen. Kiitos, Elisa.

 5. Ai kun mainio töyhtötintti, kolmannessa kuvassa ylhäältä on tukka niin pystyssä että – taitaa olla tukkageelit siinä talvisäässä jäätyneet.

  Toiseksi alin kuusitinttikuva on selvästi kuvistusta kahveepöydän kakkupalanvalintaetikettiä kuvaavaan kansanviisauteen: ”valita ei saa, mutta isoimman saa ottaa”.
  😛

  1. Näitä metsän pikku punkkareita näkee niin harvakseltaan, että tuovat piristystä harmaaseenkin päivään. Tämä on aina ollut minusta kuin jokin satuolento, vähän epätodellinen. Samoin kuusitiaisia on vain yksi tai kaksi pyörimässä pihalla. Enemmän metsälintujahan nämä harmaatintit ovatkin. Tilaisuutta pitää käyttää hyväkseen ja napata isoin pähkinä, kun kerran on tarjolle laitettu. Eikä yhtään kursaillut hän.

 6. Nyt vasta olen viime päivinä nähnyt punkkarin ruokintapaikallani. Lomalla ollessa on tietysti ollut enemmän aikaa tarkkaillakin näitä kävijöitä. Ehkäpä on koko talven käynyt, mene tiedä. Kiitos, aimarii.

 7. Meillä on käynyt punkkari koko talven syömässä lintulaudalla. Syksyllä oli kaksi, mutta nyt vain yksi, miten mahtoi toiselle käydä 😦
  En ole saanut noin hienoja kuvia kuin sinä. Kolme lasia välissä heikentää aika lailla, ei sille mitään voi, ei riitä ISOtkaan enää. Sinulla on hienoja kokonaisuuksia, harmaat linnut harmaassa maisemassa, tosi tyylikkäitä ja harmonisia kuvia.

  1. Uuna, otin nämä kuvat ulkona, noin neljän metrin päästä linnuista, räntäsateessa. Tätä harmaaväriä riitti koko päiväksi, onneksi sään lisäksi myös näissä höyhenpalloissa. Kiitos kommentistasi.

 8. Tuo töyhtötiainen on melkoinen symppis, niin hauskan näköinen töyhtöineen.
  Kuusitiaisen olen kyllä nähnyt, vuosia sitten. En osannut tunnistaa, vaan katottiin sitä sellaiseksi sekasikiöksi, kun siitä tuli haalistunut talitintti mieleen. Nytpäs sitten tunnistan, jos satun näkemään.

  1. Sellainen pieni tonttutirppahan töyhtis on hiippalakkeineen. Enemmän näitä harmaita tinttejä näkeekin metsässä.

 9. Kylläpäs olet saanut harmaasta sävykkäitä kuvia. Ihan tuli mieleen, että onko sulla uus putki? Hömöjä ja töyhtiksiä ei meillä näy…

 10. Eipä ole (vielä) uutta putkea. Tulossa on… Nämä metsän tipuset eivät taida viihtyä kovin asutulla seudulla.

 11. Hurmaavan harmaata onkin! Tosi rauhallisen väristä, vaikka tintteihin ei kyllä sovi sana ”rauhallinen” ;D. Ostin viime viikolla ekan kerran tuollaisen verkkoon laitettavan rasvasiemenpötkön, se oli niin pelottava että karkotti syöjät vähäksi aikaa, mutta kyllä se jo kelpaa :).

  1. Onhan nämä aikamoisia vipeltäjiä. Talimakkaroita on ruokintapaikallani mennyt talven aikana jo toistakymmentä. Tikatkin niistä tykkäävät, siksi hupenevat niin nopeasti. Pötkyjä roikkuu pihapuiden oksilla useampiakin yhtäaikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s