Tungosta koskikivillä

Konnekosken koskikarat kinastelevat kivien kuninkuudesta.

Hyvä tähystyspaikka olisi tarpeellinen itse kullekin.

Isommalla kivellä oli sopuisampi tunnelma – ainakin vähän aikaa…

Voisit nyt kuitenkin tehdä pikkasen enemmän tilaa…

Minä olin tässä ekana!

Pidettäisiinkö tuumaustauko?

Sopu sijaa antaa.

Nämäkin kuvat on otettu eilen lauantaina, jolloin paksu pilviverho hankaloitti kunnollisten kuvien saantia. Näitä eläväisiä virtojen visertäjiä ei kuitenkaan koskaan malta olla kuvaamatta.

Mainokset

16 kommenttia artikkeliin ”Tungosta koskikivillä

 1. Ettei vaan ollut lemmenleikit meneillään 8) En ole kyllä koskaan kahta karaa noin lähekkäin nähnyt. Koskella kun ne kohtaavat niin sitten mennään takaa-ajoa useampi kilometri ja sellaista vauhtia että kerran olin saada karasta päähän – kahdesta yhtä aikaa.

  1. Tuo sama kävi minullakin mielessä. En ole aikaisemmin syksyllä ja alkutalvesta nähnyt tällaista ”kivenkunkku” -esitystä Nokisella, missä näitä on tullut enemmän tiirailtua. Tuota takaa-ajoa kylläkin näkee paljon, näillä lienee koskilla omat paikkansa, joilta ajavat toiset pois.

 2. Hienot kuvat, eikä tuo pilvisyys näytä minun silmään vaikuttavan kuvaan. Lintujen väritys tulee jotenkin luonnollisemmasti näkyviin. Tietenkin aurigon paiste saa värit hehkumaan, mutta hyvä näinkin.

  1. Vähä valo vaikuttaa lähinnä kuvien tarkkuuteen, ainakin vaatimattomantasoisella kameralla ja putkella, jollaiset minulla on. Rakeisuus myös häiritsee, kun joutuu ottamaan kuvat isolla ISO:lla. Kiitos lohdullisista sanoistasi, Pehmyt piirto.

  1. ATToivanen saattaa hyvinkin olla oikeassa. Tuo lähentelytapa vaan vaikuttaa kumman hyökkäävältä…

 3. Hienot kuvat koskikaroista, eikä ollenkaan huonot, niin selkeät ja hyvät.
  Olikohan niillä jo kevätjuttuja, vai muutenkohan vaan tanistivat!

  1. ATToivanen tuota edotti kevätkuherteluksi, näin varmaan on. En ole aikaisemmin syksyllä ja talvemmalla nähnyt tuollaista käyttäytymistä. Kiitos taas, harakka.

 4. Kivoja ovat nämäkin koskikarakuvat! Mukava kuvauspaikka käydä usein tuolla koskella tai virralla, jos sellainen on lähimaastosssa.

  1. Oikeastaan tässä on useampikin virtapaikka suhtkoht lähellä, joissa on karoja talvehtimassa: Nokisenkoski, Tyyrinvirta, Konnekoski, Siikakoski. Kymönkoskella Viitasaaren puolella en ole vielä käynyt katsomassa. Täällä tosin tuo ”lähellä” tarkoittaa vähintäänkin 30 km…

 5. Samanlaisia elkeitä kuin västäräkeillä viime kesänä. Etenkin tuo matalana ja leveänä esiintyminen. Minäkin olen siis lemmenleikkien kannalla.
  Upeita kuvia, turhaan vähättelet. En ole tällaisia nähnyt, osaan arvostaa 🙂

  1. Sovitaan, että ovat lemmenleikkejä. Eivät kuitenkaan jää meille pesintäpuuhiin karat, vaan viuhtovat pohjoista kohti Norjaan. Kiitos, Uuna.

 6. Aurinkoa tai ei, hyviä kuvia olet saanut! Mainioita tilanteita. 😀 Ja avonaiset nokat ovat niin ilmeikkäät, hyvin välittyy siellä käyty suukopu.

  Tuo ilmassaleijuja noissa alun kuvissa on mainio, melkein näyttäisi innostuksissaan/kuohuksissaan menevän nokalleen koskeen. 😛

  1. Kumma kun edes jonkinlaisia kuvia sain, oli tosiaan paksu pilvimassa auringon edessä. Tilanteet olivat niin herkullisia, että pitihän niitä kuitenkin yrittää taltioida. Pitäisi mennä uudelleen aurinkoisena päivänä.

 7. Voi miten hyväntuuliset ja touhukkaat kuvat! Toiseksi alin on suosikkini, miten se tuo vas.puoleinen lintu onkin noin ufon näköinen ;D Varsinainen lentävä lautanen! Huomaa että on ollut vähänlaisesti valoa, mutta ehdottomasti kannatti kuvata!!!

  1. En ollut aikaisemmin nähnyt tällaista keväthuumausta karoilla, joten pitihän niistä kuvia yrittää räpsiä. Kiitos, tuuluska.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s