Kaupunkilaisia

Lutakon  kunkku.

Kompassin kihlapari.

Sepänkadun salaperäinen.

Pankin vartija.

Liikenteenvalvoja.

Kuokkalansillan keinuja.

Mainokset

33 kommenttia artikkeliin ”Kaupunkilaisia

 1. Käväisin Jyväskylässä tänään vain päiväseltään. Hyvinhän muori jaksoi siellä, ei kai 86-vuotiaalta voi muuta odottaakaan.

 2. Olipas erikoinen ja erikoisen hauska kuvasarja! Pulupariskunta näyttää niin symppikseltä, askellus on komea. Mahtoiko herra unohtaa hankkia naistenpäivän lahjukset?

  1. Puluilla oli mahtavat kevätkuhertelut menossa. Istuin kauan Kompassin penkillä niitä kuvaamassa. Tämä kuvan herra oli varsinainen kukkoilija, sillä oli mielessä ihan muuta kuin lahjat…

 3. Vieläkö se herra siellä keikkuu? Eikös se ole nököttänyt siellä jo melkoisen tovin? Ihme, että edelleen ehjänä. Vai onko ”ulottumattomissa”?

  1. Herra Keinuja voi edelleen mainiosti, sama rätti kaulassa ja yhtä punakkana naamaltaan ja… Eihän häneen mitenkään pääse käsiksi, kun keinuu sen verrran kaukana sekä ylä- että alapuolelta katsottuna. Purjeveneen (ison) mastoon jos kesällä kiipeäisi, niin voisi päästä hänen kanssaan lähikontaktiin. Talvella sentäs pääsee jäälle kuvaamaan lähemmäksi. Tuossa herra on keinunut joka säässä vuodesta 2002 lähtien.

 4. Voi, minulta jäi tuollainen keinuja viime viikonloppuna näkemättä. No, en tuolla päin kaupunkia käynytkään… 😉

  1. Mitä? Vuodesta 2002 saakka…???? 😮 Höh. Olen asunutkin siellä vuoden verransitten tuon ajan. Mnnnn….

  1. Pulut ovat tällaiselle maalla-asujalle eksoottisia lintuja, joten niitä tulee katsottua aina sillä silmällä (kameran). Aikamoinen kevätmeininki oli menossa keskellä kävelykatua.

 5. Kihlaparin kuva oli kyllä komea, hauska tosiaan tuo askel..vähän epävarma, vaikka rinta rottingilla jo 😉
  Hui kamala tuo alin kuva, luulin että joku ihan oikeasti!

  1. Hauskoja kukkoilijoita olivat herrapulut. Keinujaherra on tosiaan todellisen näköinen. Tarkoitus lienee kuitenkin, että häntä tarkkaillaan kauempaa rannalta. Silloin tosin hän näyttää vielä todellisemmalta…

 6. Kaikenlaisia keikkujia olet löytänyt, hauskoja kuvia, mutta kyllä tuo yksi keinuja on ylitse muiden. Minä kyllä luulin joksikin performanssiksi ensin, mutta ei mikään sellainen voi noin kauaa kestää. Aidon näköiseksi on kyllä saatu.

  1. Sananmukaisesti ylitse muiden – ainakin jos jäällä kävelee. Hyvin todelliselta näyttää luonnossakin.

  1. Oli näillä jo täysi touhu päällä. Laittelen heistä lisää tilannekuvia.

 7. Kun lapsena puhuttiin kaupungista, se oli Jyväskylä. Tuosta alimmasta en ollut kuullutkaan, vaikka sukulaisia asuu siellä. ( Eivät harrasta valokuvaamista. Vielä.) 🙂

  1. Samoin, Jyväskylässä aina käytiin, kun kaupungissa käytiin. Voihan keinuja-poloista käydä tervehtimässä ilman kameraakin…

 8. Vähän outu lintu toi alimmainen, kun sillä on noin vähän höyheniä. Se ei taida olla kovin hyvä lentäjä? 8)

  Kummia noi naakat. Ne on viimeisen 20v aikana levittäytyneet näille alueille. Täälläkin niitä näkee kylillä – kirkontornissa ja kauppojen lähellä – ja lentävät meidänkin talon yli korkealla, mutta pihalla tai ympäristön puissa niitä ei näy koskaan.

  1. Eikä se keinukaan juuri heilahtele. Naakkoja on Jyväskylässä paljon ja pitivät kovaa mekkalaa, kevättä varmaan. Viitatornin katolla niitä pesiikin, ainakin äiskä sanoi niin. Ja pitäähän äitiä uskoa.

 9. Kihlaparikuvassa on selvästi korkokengät miehellä. 😀

  Mikäs lintu tuo viimeisen kuvan kekkuli on? ;P

  1. Nämä kukkoilijat tosiaan kävelivät varpaillaan ja pullistelivat rintakupuaan samalla pulputtaen. Eihän niitä malttanut olla kuvaamatta. Viimeinen on varmaan ATToivasen epäilemä outo lintu.

 10. Kihlapari olikin aika hieno, ihan mies siinä vähän taitaa tytön pyrstön päälle astua, vai pitääkoö kiinni, ettei karkaa vaan.
  Ja mä kanssa luulin sitä viimeistä ensin joksikin heissuliveikoksi, mutta onkin patsas,.
  Onkin niin luonnollisen näkönen että!

  1. Hassuja nämä poikapulut, levittivät pyrstönsä ja vetivät sitä pitkin katukiviä. Tiiviisti jahtasivat tyttöjä, jotka vaikuttivat jotenkin välinpitämättömiltä… Keinuja hämää varmaan muitakin.

 11. Oot käynyt kotikaupungissani ja napsinut mukavat citykuvat. Itse oon ajatellut monesti kiertää kuvaamassa patsaita, mutta sitten sitä aina suuntaa kuitenkin metsään. Keinuja on kuvassasi oikein onnistunut! Pirteät kuvat ^^.

  1. Vanha opiskelukaupunki kutsuu aika ajoin. Koska äitini asuu Jyväskylässä nykyään, tulee siellä piipahdettua muutaman kerran vuodessa. Patsaat ei mihinkään karkaa, vielä niitä ehdit kuvata. Metsien kanssa voi olla toisin….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s