Illan virkku

Muiden tirppojen paineltua illalla jo unten maille, pöllähti ylipirteä töyhtötintti vielä ruokintapaikan pihlajaan.

Pikku punkkarilla tuntui lauluista päätellen olevan jo kovasti keväinen olo.

Metsän menninkäinen tuo tuulahduksen satumaailmasta.

Metsässä nähdään.

Mainokset

29 kommenttia artikkeliin ”Illan virkku

 1. Kyllä noin komeaa kampausta kannattaa mainostaa vielä virallisen ruoka-ajan jälkeenkin. Kaikki höyhenet ja karvat ovat niin täydellisesti kohdillaan. Ja sinun tarkoissa kuvissasi vielä näkyvätkin. Ilmekin niin kysyvä ’onko tukka hyvin’..

 2. Kauniit värit kuvissasi, oikein sävy sävyyn. Olet tainnut tilata töyhtiksen kuviin, kun on niin sopiva taustavalo.
  Tuo viimeinen tapitus kuva on mainio.
  Ylemmissä kuvissa on hieno sommittelukin, katseen suunnassa on tyhjää , jota kaunis väri tasapainoittaa.

  1. Töyhtis pöllähti paikalle ihan tilaamatta ja yllättäen tullessani iltalenkiltä pihaan. Laskeva aurinko antoi kaupan päälle taustavalon. Kiitos, Pehmyt piirto.

 3. Päivitysilmoitus: Illan virkku « Lajien kirjo
 4. Aina yhtä sirpakka kaveri. 🙂
  Ehkä hän tuli myös ihailemaan tuota laskevan auringon punerrusta. Kauniit värit saitkin taustaksi.

  1. Lauleskelmaan ja itseään tykö tekemään taisi lähinnä tulla. Lauloi ihan mahottomasti, syöntikin melkein unohtui. Kevättä.

 5. Rokkari on kyllä niiiiin ihana, etenkin kun sinä kuvaat sen niin hyvin. Hieno tausta ja rohkea ilme. Minun suosikkilintuni, myös hömppä täytyy myöntää 🙂

  1. On tämä varmaan niitä lintumaailman kiehtovimpia pikkuisia. Satuolento. Kiitos, Uuna.

 6. Piti vielä sanoa, että kyllä Tiirassa kysytään pukua ja minkä vuoden poikanen ja vaikka mitä. Edellisvuonna sinne avoin oman sivun ja luulin sen olevan vain minua varten, mutta kyllä havainnot menevät julkisuuteen. Hyvähän se, mutta tunnen itseni niin tyhmäksi, kun en osaa niitä vuosia ja pukuja laittaa. Nyt en ole enää päivittänyt sivuani, mutta katsotaan nyt kun muuttolinnut taas tulevat, josko innostun.
  Olen seurannut ilmoituksia Liedossa ja aika vähän täältä kukaan ilmoittaa. Siksi jotenkin haluan ainakin erikoisemmat linnut ja aikaisin tulijat laittaa. Pari kertaa sieltä on tullut sähköposti, että olenko varma havainnostani. Mutta ei enää, koska tunnen varmasti ne, mitä laitan, en laita epävarmoja.

  1. Kokeilepa Hatikkaa. Siellä voi valita joko oman tai julkisen havaintosivun. Lintujen lisäksi sinne voi lisätä havaintoja myös muista eläimistä, kasveista ym.

 7. Sinua on onnistanut tämän töyhtiksen kanssa. Tuli kuin tilauksesta kuvattavaksi. Enpä ole vielä tänä vuonna nähnyt töyhtistä. Toivottavasti näen ja pääsen kuvaamaan pääsiäislomalla, kun menen Itä-Suomeen ja muitakin lintusia. Ihanat kuvat, töyhtis on kuin frakissa noissa 2 ensimmäisessä kuvassa. Juhlistaakohan hän kevättä? Mahdollisesti!

  1. Töyhtistä näkeekin yleensä paremmin metsässä, mutta kyllä heitä talvella piipahtelee ruokintapaikallakin, onneksi. Kyllä hän kovasti keväiseltä kuulosti, ja pukukin oli viimisen päälle trimmattu.

  1. Enpä osaa sanoa, onko tyttö vai poika. Väliäkö tuolla, terhakka tyyppi joka tapauksessa. Auringonlasku värjäsi sopivasti taivaan.

 8. Lisää tällaista. Tuli pakosta hymy huuleen ja hyvä fiilis. Kurja, että niin moni ei huomaa kaikkea kivaa, jota voi matkan varrella kohdata.
  Kiitos, Irma!

  1. Hymyä ja hyvää fiilistä ei ole koskaan liikaa, nettimuori. Kiitos itsellesi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s