Peipot tulivat

Iltapäivällä alkoi lähimetsän kuusien yläoksilta kuulua tuttua laulua. Peipot olivat saapuneet!

Konsertin päätyttyä peippokansa alkoi vähitellen laskeutua pihapuihin ja lopulta maahan saakka. Nälkähän se tulee laulajallekin.

Ovat hyvin arkoja lintuja peipot. Kauan piti olla hiljaa paikallaan liikkumatta, jotta sai kuvia edes kymmenen metrin päästä.

Serkkupoika viherpeippo näyttää parhaimmat ruokapaikat.

Nytpä jaksaakin taas laulella.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Peipot tulivat

  1. Vihreä serkku mahdollisesti vähän liioittelee talven pakkaslukemia, lumen määrää, ruoan puutetta…

 1. Tuleekohan sittenkin loppupeleissä aikainen kevät. Toivottavasti ei ainakaan takatalvea noiden pikku muuttajien takia. Ajatella kaksi viikkoa sitten tuskailtiin hankia ja nyt täällä tai siis siellä on jo peipposet. Kohta varmaan täälläkin.

  1. Ainakin vauhdikkaasti näyttää nyt etenevän kevät, ei tahdo oikein kelkassa mukana pysyä. Varmaan ovat jo peipot sielläkin, kun ovat tänne pohjoiseen Savoonkin ehtineet.

 2. Lentääkö ne kaikki muuttolinnut sieltä keskeltä kohti pohjoista, kun ei täällä idemmässä näy? Taitaa vaatia kärzivällisyyttä tää odotus…

  1. Joo, lentää ne. Nyt tulivat västäräkitkin jo pihalle peippojen sekaan. Peippoja on paljon! Mustarastaita nyt neljä, joista yksi tyttö.

 3. Kauniit peipposkuvat. Meilläkin pari peippopoikaa nähty ja parhaimmillaan kahdeksan mustarastasta. Kyyhkysen kummitusmaista laulua kuulin eilen iltakävelyllä.

  1. Kyyhkysen ääntä olen kuullut täälläkin, vaan en ole niitä nähnyt vielä. Nyt on vipinää luonnossa joka puolella. Teeret pulputtaa, tikat rummuttaa, palokärki kirkuu… Taitaa vauhti vaan kiihtyä. Onneksi päivät ovat jo niin pitkiä, että vielä töiden jälkeenkin ehtii luonnonilmiöitä tarkkailemaan.

 4. Hiljaa olet kyllä hiiviskellyt, kun noin hyviä kuvia taas sait! Onko sulla joku maastokuvioinen vaate vai miten pääset noin lähelle..

  1. Paljastanpa kuvaustaktiikkani. Käänsin pihalla auton niin päin, että sain kuvattua avoimesta sivuikkunasta. Oikeastaan olisi pitänyt ajaa vielä lähemmäksi, mutta ajattelin, etteivät silloin aremmat tulisi kylpemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s