Musti

Ensin kuului ääni, josta ei voinut erehtyä.

Kevään odotetuimpiin vieraisiin kuuluu mustarastas.  Yhtään ei täällä talvehtinut menneenä talvena.

Musti saapui noin viikko sitten. Pari päivää sitten pihapiiriin ilmestyi kolme lajitoveria lisää, joista yksi on tyttö.

Rouva ruokapatojen äärellä.

Tuolla katseella on helppo pitää ukkokööri kurissa.

Pojat tykkäävät tiirailla puskista.

Tullessaan yllätetyksi Musti päästää hassun säkätyksen ja painelee piiloon, ei kuitenkaan kovin kauas.

Syödäänhän välillä.

Mainokset

22 kommenttia artikkeliin ”Musti

 1. Meillä mustit jo viheltelevät kivasti. Mutta täällä olikin pari poitsua ja yksi tyttö koko talven. Mutta nyt ovat kyllä piristyneet jotenkin 😉

  1. Kyllähän se ääni muuttuu Mustillakin keväisemmäksi pian. Oikeata kevätlaulua jo odottelen.

 2. Komia on kukko sinunkin pihalla. Hieno rusahtava puku myös emännällä. Se meidän pihan rouva taisikin olla viime kesän poikamies.

  1. Sielläpä kävi nopeasti sukupuolenvaihdos. Olen huomannut, että nämäkin tottuvat aika pian ihmishirviöön, kun vain viitsii seisoskella tarpeeksi kauan pihalla vesisateessa. Kameraa en hirvinnyt ulos tänään viedä, olisikohan ilmankosteus sata prosenttia…

 3. Mustis on sitten kaunis. Silmätkin erottuvat hyvin, kun niissä on oranssit reunat. Meillä ei ole rouvaa vielä näkynyt. Lauluakaan ei ole kuultu, ehkä parin päivän päästä. Ihmettelin eilen illlalla, kun kuulin vielä helmipöllön puputusta, eikös se yleensä helmikuussa jo aloita, eikö ole puolisoa löytynyt vai kuuluttaako vain reviiriään?

  1. Jospa ravinnon niukkuus on lykännyt helmipöllön puputusintoa. Täällä en ole vieläkään kuullut helmipöllöä tänä keväänä, vaikka yleensä sitä tosiaan kuulee jo helmikuussa, joskus jopa tammikuussa. Olen huono näissä lintujutuissa, jospa joku viisaampi tietää oikean selityksen.

  1. Vaatimaton kuvauskalusto on tehokas jarru kehittymiselle kuvaajana. No, iloinen harrastelijahan vaan olenkin, en ns. vakava harrastaja. Kiitos kommentistasi, makeo55.

 4. Upeat kuvat! Aika hauska juttu, minäkin bongasin mustarastaan..kävin just ATT:N luona siellä sama juttu. Eli kevät siis todella on tullut. Ainakin sinne savon korkeudelle!

  1. On mustarastaiden maanvalloitus siis meneillään! Tervetuloa vaan kaikki. Hyvä kun kävit tarkastamassa kevään tulon tilanteen. Varmaan viet kevään kotiinviemisinä mennessäsi ”ylös”.

 5. Noista pöllöistä sen verran, että moni kuoli talven aikana ravinnon nikkuuteen. Viime syksynä hävisivät myyrät, ainakin täältä etelä-suomesta ja nyt kevään aikana pöllön kuuntelu ei ole tuottanut isommin tulosta. Muutama lehto ja helmipöllö täällä Päijät-Hämeessä tähän mennessä.

  1. Kiitos selvennyksestä, makeo55. Hiljaista on nyt pöllörintamalla. Surullista. Tässä lähistöllä viirupöllö pyydystelee oravia…

  1. Niin, hiljainen on metsäkin talvella, käpytikan koputtelua vaan kuulee. Mutta nythän asiaan tuli muutos kertaheitolla, kun lintuporukka palailee.

 6. Kiva kun sinnekin on tullut näitä säkättäjiä, pitävät todella hauskan säkätyksen jos pelästyvät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s