Kevätkylvyssä

Vihdoinkin pääsee heittämään talviturkin pois!

Tulehan sinäkin. Tää on kivaa!

Kato nyt, ensin näin!

Ja näin!

Rohkeasti vaan!

Sitten vaan kylpemään.

Minäpä näytän vielä kerran.

Tuo näyttää kieltämättä ihan kivalta.

Kylläpä sinä olet rohkea. Jospa minäkin sitten…

Hihii!

Oikeassa olit, hyvä saada talven pölyt ja pöpöt pestyä pois.

Roiskutetaan yhtä aikaa!

Hei kuule, nyt meidän pitää kutsua kaikki kaveritkin tänne kylpylään.

Urpo hei, kato! Tekis sinullekin hyvää pitkän talven jälkeen.

Jatkuu seuraavassa numerossa…

28 kommenttia artikkeliin ”Kevätkylvyssä

 1. Ihanat kuvat! Sinun pitäisi kyllä tehdä näistä joku kirja..aivan suloisia ovat 😉 Ja osaat lukea lintujen ajatuksetkin.. Tulikohan puhdasta 😉
  Meillä olisi tarkoitus tehdä ensi kesänä pihalle linnuille juoma-allas..toivottavasti saan nähdä myös iloisia kylpijöitä. Kiitos tästä..ja jatkoa odotellaan.

  1. Otin kylpijöistä satoja kuvia. Sinitinttien lisäksi kylpylävieraina oli talitinttejä, urpiaisia, keltasirkkuja, viherpeippoja, vihervarpusia, punatulkkukin tuli paikalle ihmettelemään, muttei kylpenyt. Lätäkkö kuivui seuraavan yön aikana, joten heti tuli mieleen, että lintujen juoma-allas olisi ihan kiva. Nämäkin joivat vettä lätäköstä kylpemisen ohessa… Kiitos, Elisa.

 2. Aivan ihanat kuvat ja tarina. Sulla on kylla sydän mukana näissä kuvissa ja kuvattavissa. Tosiaan harkitseppa ihan oikeesti kirjan koostamista.

  1. Kiitos, Tiitsa. Moni on kirjan väsäämistä ehdottanut, paineet kasvavat…

 3. Aivan ihania kuvia. Kyllä tuossa kirput lähtevät. Uskomatonta, että ne kylpevät aivan jääpalasen vieressä.
  Meilläkin Siiri yleensä kylpi heti kun jään saimme rikki. Nyt ei ole Siiriä näkynyt, vähän olen jo huolissani. Tuolta kaukaa olen nähnyt sepelkyyhkyn lentävän, mutta ei ollut meidän Sepe tai Siiri.
  Nyt lammikko on sula ja juojia on jo riittänyt, mutta uimaan eivät ole edes sinitiaiset vielä menneet. Viime vuonna suurennettiin lammikkoa, ettei vaan olisi tullut liian syvä. Pienet linnut kun tykkäävät juuri tuollaisesta matalasta.

  1. Näitä oli jännä seurata. Ne ihan selvästi seurasivat kulloisenkin kylpijän touhuja ja innostuivat sitten itsekin. Parhaimmillaan oli neljää-viittä eri lintulajia yhtäaikaa pienessä lätäkössä. Nämähän ovat koko talven lumen ja jään maassa talvehtineita tirppoja, eivät ne muutamaa jääpalasta säikähdä. Toivottavasti Siiri ja Sepe palaavat, sinulla oli niin hauskoja kuvia heistä.

 4. Tästä kuvasarjasta pitää erikseen kiittää, on niin hyvä ja mainio. Selvästi linssiluteen vikaa kummassakin tintissä.

  1. Nämä mainiot tilanteet inspiroivat tarinansepittelyyn. Kiitos, Kiki.

 5. Kannatan myös kirjan tekemistä. Tuota kuvasarjaa ja hauskoja tekstejä voisi lukea lapsillekin. Oppisivat samalla tuntemaan eri lintulajejakin.

  1. Näitä on kyllä hauska tehdä, mutta kirjan tekemisen kynnys saattaa olla liian korkealla. Kiitos sinullekin, Ilopisara.

 6. Aivan ihastuttava tarina ja kuvat. Kyllä nämä tarinat pitäisi saada kirjaksi. Sekä aikuisille että lapsille kirjan tarinat olisivat opettavaisia ja hauskoja.

  1. Taitaa olla melko arvokasta omakustanteen teettäminen. Ja sitten kirjat pitäisi saada viedä myydyksi… Kiitos, Manteli.

 7. Hienot kuvat taas kerran ja niin suloiset kylpijät.
  Viime kesänä seurasimme, kun talitiaianen opetti poikasiaan kylpemään vesilätäkössä, siinä kyllä vesi lensi ja puhdasta tuli 😀
  Niin, ja sen kirjasi ostaisin minäkin ♥

  1. Vähän harmitti, kun lätäkkö oli seuraavana päivänä kuivunut, mutta hyvä kun edes nämä ja muutaman sataa muuta kuvaa ehdin ottaa. Kiitos, Risusydän, sinullekin.

 8. Hieno kuvasarja sinitintistä. 😉 Minun koneeni on ilmeisesti niin hidas kun kestää tosi kauan ennen kuin saan kuvasivusi auki.

  1. Kiitos, Raija. Liian paljon kuvia taitaa minulla olla postausta ja varsinkin sivua kohden. Minun vanhalla pikku läppärilläni kyllä avautuvat melko nopeasti.

 9. Niin riemastuttavat ja pirteät uintikuvat 😉

  Miten sinä aina osut paikalle kuvailemaan näitä luonnon ihania näytöksiä?

  1. Nämä tirpat avasivat kylpyläkauden kotipihallani, joten oli helppo osua paikalle. Kiitos, Hanna.

  1. Iloisilta ainakin näyttivät he ja nauttivat silminnähden kylpemisestä.

 10. Moro,
  Aivan mahtavia kuvia kylpevistä tinttiliineistä!
  Autattehan kaikki näitä söpöliinejä talviruokinnalla! Sitten todennäköisesti näette ne keväällä kylpemässä omalla pihallanne;)

  1. Moro sinullekin, Susanna. Ruokintapaikallani käy nyt aikamoinen viske, pakkasta -34. Nyt ei saa unohtaa ruoan lisäämistä pienille. Pitkä kylmä yö taas tulossa, pitää ehtiä heidän tankata kunnolla ennen pimeän tuloa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.