Matkan varrella

Komeita nosturilintuja pitää pysähtyä kuvaamaan aina kun mahdollista. Tämä porukka harppoi samalla pellolla laulujoutsenten kanssa.

Viides, nuoren näköinen kurki, viihtyi joutsenten lähellä.

Kumman kuvailijan havaitessaan se näytti hakevan turvaa joutsenista. Jätin heidät rauhassa jatkamaan ruokailua.

Mainokset

20 kommenttia artikkeliin ”Matkan varrella

  1. Pakkasta ja aurinkoa täälläkin. Kävin jo rannassa, kun kuulin jäältä kurkien huutoa. Siellä seisoi jäällä kurkipariskunta, kauempana joutsenia ja tämä sama teeri edelleen. Nyt ulos taas!

 1. Erikoinen yhdistelmä, kurki ja joutsen, mutta näin keväällä kaikki käy.
  Kyllä kai nämä lajit samoilla paikoilla pystyvät pesimäänkin, jos paikka on sopiva.
  Sinä siellä ulkona juoksentelet kuvaamassa, taitaa aurinkoinen paistaa ja lintuja sopivasti näkösällä. Töihin, töihin tästä on lähdettävä.

  1. Useammallakin paikalla olen nähnyt laulujoutsenten ja kurkien ruokailevan samalla paikalla näin muuttoaikana. Hyvä kun ovat kavereita.

   Näitä viikonloppuvapaita osaa arvostaa. Tuntuu, ettei sisällä malttaisi nyt olla ollenkaan. No, enpä juuri olekaan ollut, aamuseitsemästä neljään iltapäivällä meni luonnon ihmeitä tiiratessa.

 2. On sinulla siellä ihanat maastot missä on jos mitäkin kuvattavaa. Ovat nuo isot linnut uljaita, ihmeen hyvin sovussa olivat. Minulle on tulossa pari päivää kameraton olo kun poika lainaa kameravarustukseni aikoo kuvata futispeliä kun itse ei nyt voi pelata.

  1. Tänään kuvasin näitä isoja lintuja enemmän niiden omassa ympäristössä. Laittelen kuvia kun ehdin.

   Mahtaako tulla sinulle vieroitusoireita, kun kamera puuttuu….

 3. Minä näin viime vuonna, miten yksinäinen laulujoutsen ja kurki olivat lyöttäytyneet yhteen. Onneksi sain silloin kuvia, tänä vuonna ova t näkymät olleet vähäiset. Olen kai liikkunut liian vähän.
  Nämä kuvat ovat tosi hienoja ja olet päässyt aika lähelle. Komeita lintuja!

  1. Ainahan kaksi silmäparia huomaa vaaran paremmin kuin yksi. Kun toinen syö, toinen vahtii. Pääsin yllättämään nämä ”puskan takaa”, siksi eivät heti huomanneet.

 4. Monenmoisia lintuja saat kuvattua, hyviä lintupaikkoja siellä. Niin kauniit ja terävät kuvat taas. Kurjella ja joutsenilla näkyy olen tosi toverillinen suhde. Seurasin eilen kurkea pellollamme, pari kolme kertaa nokkaisi maata, sitten pää nousu ja kääntyili joka suuntaan, tähyilyä ja kuuntelemista, sitten pari askelta. Samassa järjestyksessä nämä toimet, kurjelta meni enemmän aikaa tarkkailuun kuin ruokailuun. Se onkin tosi vaikea kuvattava, hiippimällä ei pääse lähemmäksi.

  1. Tuo joutsenten joukossa oleva kurki saattaa olla viime kesän poikanen. Oikeasti varmaan oli matkannut tuon eka kuvassa olevan nelikon mukana, mutta uteliaana meni tutustumaan samalla pellolla ruokaileviin joutseniin. Varovaisuus on luonnossa henkivakuutus, tarkkana pitää olla.

 5. Upeita kuvia taas – jotenkaan näistä kevätlinnuista ja varsinkaan kurjista ei tahdo saada tarpeekeseen! Niin upeita ovat 🙂

  1. Hanna, kurkia olen kuvannut tänäänkin, tällä kertaa luonnollisemmassa ympäristössään. Niitä onkin parasta kuvata nyt keväällä, kun katoavat pian pesintäpuuhiinsa. Sitten niitä näkeekin vasta syksyllä uudelleen.

 6. Terveiset Lontoon keväästä! Täällä tulee räntää!
  Hienoja lintuja nuo ”nostokurjet” ja upeita uusia kuvia taas paljon täällä!
  Viikonloppuja!

  1. Kiitos terveisistä, siitä onkin kohta jo 40 vuotta, kun siellä viimeksi seikkailin, viikonloppureissulla Saksanmaalta, jolloin silloin olin töissä… Räntää sataa täälläkin, ja rakeita…

 7. Sulla on siellä todella hienoja ja hyviä paikkoja kuvata näitä lintuja ja sä vielä osaat liikkua niin, etteivät heti huomaa sua.
  Hienot kuvat taas oletkin saanut!

  1. Kiitos, harakka. Nämä kuvat sain pysäyttämällä auton tien varteen pensaan taakse. Sitten hiivin puskan takaa pellon laitaan ja napsin muutaman kuvan.

  1. Eivät ehkä ole ihan kaupunkilintuja nämä… Eilen kävin naapurikunnassa Viitasaaren Heinä-Suvannolla, missä näitä molempia oli valtavasti. Kovin kaukana isolla alalla vaan oleskelevat, joten rupukalustolla oli niitä vaikea kuvata. Tunnelma isojen lintujen äännellessä ja liikkuessa sitävastoin jäi mieleen ilman kuviakin. Tulihan niitä kuviakin otettua, pitää katsoa, onko niissä yhtään julkaisukelpoista. Kiitos kommentistasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s