Isot linnut

Tilaa on isoille linnuille ja hyvä niin. Viikonvaihteessa paikalla oli kymmeniä eri lintulajeja, lukumääriä en uskalla arvioida. Paljon jäi näkemättä, kun olivat niin laajalla alalla ja osa kaukana kosteikon toisella puolen.

Hyvähän täällä on kurjenkin olla.

Yhteinen huilaushetki.

Jatketaanhan ruokailua.

Laulujoutsenten päivätorkut.

Kuhertelua.

Kolmikko.

Kevätkohellusta.

Kuvissa pitäisi oikeastaan olla ääni mukana. Komean kevätkonsertin antoivat. Paras muuttoaika kosteikolla on lintutornissa tavattujen paikallisten mukaan tulevana viikonloppuna.

Taas kerran huomasi kuvauskaluston riittämättömyyden tällaisissa kohteissa. Taidanpa pysytellä pihamaan pikkutirpoissa ja ötököissä. Mutta sainpa kuitenkin alueen lähimetsässä kuvattua sinitintin  kotiaan esittelemässä… Paikka on Heinä-Suvanto Viitasaarella.

Mainokset

24 kommenttia artikkeliin ”Isot linnut

 1. Nämä on keväisiä tunnelma paloja, joista nauttii myös ympäristön vuoksi.
  Kurjet ovat kauniin harmaita, elegantteja suon kuninkaallisia.

  1. Tämä Heinä-Suvanto on entinen järvi, ota on yritetty kuivata 1800-luvulla. Keväisin siellä on valtavasti muuttolintuja, kesäksi alue kuivuu melkoisesti ja kasvaa heinää. Ainakin joutsenia jää sinne pesimään. Natura-aluetta. Kurkia on näihin aikoihin hienoa nähdä, kun ne pian vetäytyvät pesintäpuuhiinsa eikä niitä sitten näe eikä kuule koko kesänä, ennenkuin taas tekevät lähtöä.

 2. Hienot kuvat sait! Kurjet on niin jylhiä, vaikka ääni on aika – no jylhähän sekin on. Viime kesänä tulivat mökkirannan toiselle puolelle laulamaan, tytär ei tykännyt kun oli vielä nukkumassa..
  Joutsenet on niin kauniita, ja ihanasti tuo pää on tuossa päivälevolla, luulin että ne laittaa siiven alle!

  1. Minusta kurjen ääni on hieno. On se minutkin joskus herättänyt. Kailottivat melkein korvan juuressa pellolla kotini ikkunan alla. Silti niistä edelleen tykkään… Laittaahan joutsen yleensä nukkuessaan pään siiven alle, olisikohan tämä nokkauniasento… Kiitos, Elisa.

 3. Siinä yhdessä kuhertelukuvassa ne joutsenet tekevät sitä sydäntä, jota on ainakin joskus joku kuvannut. Taitaa luontokuvaus vaatia aika moista pitkäjänteisyyttä ja vaikka majailua kylmässä kuvausteltassa…

  1. Olen nähnyt jossain tuollaisen sydänkuvan, myös. Tietysti ns. oikeat, asiaan vakavasti suhtautuvat luontokuvaajat viettävät aikaansa vuorokausitolkulla kojuissa, mutta koska olen vain iloinen harrastelija, saan ottaa rennommin. Kuljeskelen luonnossa milloin missäkin, useimmiten ihan kodin lähimaastossa. Siinä ohessa räpsin kuvan silloin tällöin. Naatiskelen.

 4. Sinäkin sait komean kurkiparin kuvattua. Tuollaisessa kosteikossa luulisi olevan niille purtavaa kuten sammakoita. Esittivätkö ne jo soidintanssejaan? Joutsenten herkkä hetki on kaunis. Täällä oli niin kylmä tänään, että puin neljä vaatekertaa päälleni ulos mennessäni, mutta sittenkin vähän paleli. Pieni lämpöaalto olisi nyt tervetullut.

  1. Näitä kurkia oli alueella paljon, mutta suurin osa kosteikon toisella rannalla. Siellä näyttivät jotkut tanssiaskeliakin ottavan. Kylmä täälläkin on ollut viime päivinä, tänäkin aamuna pakkasta monta astetta. Nämä kuvat on otettu lauantaina, jolloin kylmä rintama oli tulossa ja tuuli kovasti. Lintutornissa oli aika vilpoista, mutta suurimman osan ajasta kuljin alueen lähimetsässä, joten pysyin hyvinkin lämpimänä. Kaveri jäi palelemaan torniin, ilman villapuseroa…

 5. Kurjet ovat sitten komeita, hyvät kuvat olet saanut. Joutsenten kohelluskuva on vauhdikas.
  Minulla ei ole koskaan ollut kaukoputkea tai muuta superkalustoa. Ihan hyvä kiikari on, mutta suurennusta vain 8x. Isoilla lintujärvillä jää minullakin suurin osa tunnistamatta (varsinkin kahlaajat ovat ilman putkea vaikeita kun ovat niin pieniä ja samanmuotoisia. Sorsat keskimäärin vähän helpompia). Itse en tosin enää juuri stressaa siitä, tunnistanko kaikki lajilleen ja motako oli mitäkin. Minusta on mukavampi nauttia kokonaistunnelmasta, pelkästä lintujen paljoudesta – ja niinkuin sanoit, äänimaisema on iso osa kokemusta.

  Huhtikuun loppu on tosiaan yleensä parasta muuttoaikaa, lajirunsaus on suuri ja monipuolinen. Toivottavasti ei tule ihan niin sateisen kurjaa loppuviikkoa kun aiakin täälä on luvattu. Toivotaan aurinkoa!

  1. Enpä välittäisi minäkään kanniskella painavaa kuvauskalustoa mukanani. Mieluummin kuljen ja naatiskelen luonnosta. Kunhan välillä jupisen lämpimikseni… Näissä kuvissa ei näy metsähanhia, niitä oli alueella myös runsaasti. Ja niitä pienempiä heinikossa vaikka miten paljon. Ei minullekaan tunnistaminen ole aa ja oo, tunnelma on tärkeintä ja yleensäkin se, että lintuja tai muuta mielenkiintoista on luonnossa. Parasta on vain kulkea rauhassa eikä niinsanotusti ”metsästää” kuvauskohteita. Jos joku luonnonotus haluaa välttämättä tulla kuvatuksi, saatan suostuakin… Kiitos, uuvana. Sateista taisivat ennustaa tännekin viikonlopuksi. Mutta tänään paistaa aurinko, on juuri nousemassa. Taidanpa käydä rannassa ennen töihin lähtöä.

 6. Sinulla on ollut hyvä luontoretki lintujen kuvaukseen. Mukavia tilannekuvia.
  Juuri niin – nuo kevääiset lintujen äänet ja muutkin luonnon äänet ovat upeaa kuultavaa. Kuuntelin laulujoutsen paria tänään, kun erehtyivät tekemään laskua jäälle aivan lähelleni, mutta minut havaittuaan vetivät laskutelineet ylös ja käänsivät suuntaa.
  Sain sentään yhden kuvan!

  1. Hieno retki oli. Äänet ovat nyt parhaimmillaan luonnossa. Joutsenia kannattaa aina kuvata, vaikkei kuvia saisikaan. Laulujoutsenia onneksi pesii kotijärvelläni, joten saan katsella ja kuunnella niitä pitkälle syksyyn saakka.

 7. Joskus on hienoa, kun näkyy lintujen ympäristöäkin. Tulee tunne oikeista linnuista, silloin kuulee äänetkin.
  Minullakin oli tänään hyvä lintupäivä, mutta putkea kaipasin itsekin, joten samalla lohdutan itseäni 🙂

  1. Ihan rehellisesti sanottuna en viitsisi isoa putkihirmua kanniskella mukanani (happamia ovat…). Makro sopii minulle paremmin ja ötökkäkuvaus.

 8. Oi, kun olet taas saanut niin hienoja tilanekuvia joutsenista ja kurjista.
  Noi joutsenet ovat sellasia lintuja, että jotenkin niitä kohtaan tuntee sellasta kunnioitusta. Johtuukohan siittä, kun ovat uskollisia parilleen.
  Ja kurjet myös, ne ovat niin suuria lintuja, ettei sitä oikein tiedäkkään, ennenkuin on kurjen näin nähnyt kuin sinä nyt olet.
  Ne useesti lentää taivaalla niin tosi korkeella, ettei niiden koota osaa lainkaan arvata, kuinka isoja ovat!
  Hienoja lintuja ja kuvia!

  1. Kiitos, harakka. Laulujoutsenet ovat ylväitä lintuja, joita ei voi olla ihailematta. Onneksi saan seurata kotijärvelläni niiden elämää varhaiskeväästä myöhäiseen syksyyn saakka. Poikasten varttumistakin on mukava seurailla perheen uidessa järvellä. Kurkia on nyt näkynyt ja varsinkin kuulunut runsaasti.

  1. Poikkeuksellisesti tuli viikonvaihteessa vierailtua naapurikunnan alueella. Yleensä tyydyn pyörimään melkein kotinurkilla ja kuvaamaan lähiluontoa.

 9. Hei!
  Todella hyvänmielen kuvia sinulla! Täytyy ehdottomasti tulla jatkossakin. Eksyin sivuillesi kun etsin nimiä perhosille. Tyttöni harrastaa myös luontokuvausta, täytyy vinkata sivuistasi hänelle, varmasti innostuu katselemaan! Minkälainen on kuvauskalustosi?
  Terv. Jane

  1. Hei Jane! Kamerani on muutaman vuoden vanha ns. harrastelijajärjestelmäkamera Canon EOS 400D, jossa ”kittilinssi” 18-55 mm, makro-objektiivi 60 mm sekä 70-300 mm linssi. Tervetuloa uudelleen ja tyttäresi myös.

 10. Mukavat kuvat sulla on, vaikka kaluston riittämättömyydestä jotain mainitsitkin. Jos oikein alkaa kalustoa hankkia niin se on kai loputon maratooni. Näissä kuvissa on hieno tunnelma ja äänen voi siihen kuvitella, se on varmasti ollut melkoista toitotusta ja törinää ^^. En oo koskaan nähnyt joutsenia tuolleen kaulat selässä, aika hassun näköisiä ^^.

  1. Kiitos, tuuluska. Kuvauskalustoa on tyrkyllä loputtomiin, mutta eipä niitä kukaan muu kanniskele kuin sinä itse. Oikeasti aion tyytyä siihen, mitä on. Kuvaaminen on kuitenkin vain ”oheistoiminto” luonnossa liikkumisen ja tarkkailun rinnalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s