Paluumuuttajia sumuisella järvellä

Kuikan huuto kaikui pitkin tyyntä järven selkää usealta suunnalta. Tämä pariskunta ui lähinnä venettä.

Selkälokit tutulla luodolla taas.

Kalalokkien lähtölaskenta lepokiveltä.

Päivän pesuhetki.

Olisikohan viime kesän poikanen, kun kaulassa on vielä vähän harmaata…

Härkälintuja pesii järvellä useita pareja. Tässä yksi suunnittelemassa pesänrakennusta rantaruovikkoon.

Härkälinnulle toivoisi kauniimman nimen, esimerkiksi punakurkku-uikun.

Rantasipi tähystää.

Sumuinen, tihkusateinen, lämmin, oli äitienpäiväsunnuntai täällä. Mitä  sopivin sää soutuveneilylle.

Mainokset

26 kommenttia artikkeliin ”Paluumuuttajia sumuisella järvellä

  1. Livenä tunnelma oli aika uskomaton. Peilityyni järvi, sumua, pientä tihkua, vain lintujen äänet kuuluivat. Kiitos, Halo e.

 1. Uskon mitä sanoit tunnelmasta, tuon hiljaisuuden aistii ja ne lintujen äänet. Aivan ihana hetki. Hienot, herkät värit.
  Kaunis kuva joutsenesta kun sukii itseään, täysin rauhallisena seisoo matalikossa, hienoinen peilikuva järveen peilautuen. Kaunista ja niin herkkää.

  1. Kun rauhallisesti liikkuu veneellä, eivät linnutkaan säiky. Kohtelias ”hajurako” pitää toki säilyttää. Kiitos, Pehmyt piirto.

 2. Hienoja kuvia olit saanut usvaiselta järveltä. Olisiko tuo Härkälintu nimensä veroinen ainakin sen ääntelyn vuoksi. Hirvittävän ruma ääni on.

  1. Onhan härkälinnun ääni aikamoinen, tarkoitus lienee säikytellä tunkeutujat pois ja varoitella vähän muitakin. Siitä huolimatta, nimi ei tee oikeutta kauniille uikkulinnulle. Kiitos, Ilopisara.

 3. Olipas kaunis souturetki! Tyyni järvi ja upea luonto ympärillä.. Kiitos Irma.
  Täällä satoi ihan todella kovaa melkein koko päivän..

  1. Suunnitelmana on alkaa nousta aamuisin niin aikaisin, että ehtisi tehdä souturetken ennen töihinlähtöä. Tarkoittaa jotain aamuneljältä… Lämmin kevätsade tekee hyvää luonnolle. Kiitos, Elisa.

 4. Monenmonituista hienoa lintukuvaa. Nykyään harvemmin näkee näin tyyntä järvenpintaa, vai kuvittelenko vain. Tuuli on valokuvausta harrastavalle joskus hankalaa.

  1. Tuuli on hankala varsinkin, kun kuvaa veneestä! Ei tosin tyynelläkään säällä mikään ihanteellisin kuvauspaikka. Myös tänä iltana näyttää olevan peilityyni järvi ja pilvinen taivas.

 5. Härkälintu on tosiaan kaunis lintu, nimi ei hänen tapauksessaan oikein yhdisty naamaan niinsanotusti. Onkohan nimi tullut aikanaan siitä, että kaislikossa on kiljunut joki jonka ulkonäöstä ei ole oikein saatu selvää, ja on kuviteltu äänen lähde vähän romuluisemman näköiseksi?
  Hyvä kuvan olen saanut hänestä.

  1. Härkälinnulle on annettu myös seuraavia nimiä: ammujainen, rääkylintu, merihärkä, ryöhkäle, tapposika jne. Kaikki viittaavat linnun ääneen. Kaiketi tuo ääntely on sitten ihmisten mielestä olennaisinta tässä linnussa… Kiitos, uuvana.

  2. Nyt sait minut innostumaan noista nimistä ja etsiskelemään ja löysin tällaisen sivun jonne on hauskasti kerätty lintujen nimiä, sekä uusia että vanhoja

   http://yhdistykset.ekarjala.fi/ekly/sivut/lintunimet.html

   Monet vanhat nimet ovat aika jänniä.

   Härkälinnun erikoisimmat nimet ovat tuossa listassa kyllä Persejalka :P, Ketara ja Marakatti -eipä voi kuin vain arvailla. 😀
   Mutta onhan siellä myös tosiaan vaikkapa punakaulakuikka ja harmaakurkku-uikku. Muikkulintukaan ei kuulostaisi minusta ainakaan hullummalta.

  3. Ns. tavallisen kansan antamat nimet eläimille ovat monasti mielikuvituksellisia ja samalla aika konkreettisia. Kiitos linkistä, pitääpä tutkia. Tuohon persejalkaan minäkin jossain törmäsin. Sitten on vielä ulkolaiset nimet. Niin, ja tieteelliset. Vanha latinisti tykkää erityisesti niistä.

 6. Ihania kuvia, varsinkin tykkään nuista Joutsenista, niiden heijastuksista veden pinnasta ja usvaisesta maisemasta =)

  1. Joutsenista ei voi olla tykkäämättä. Onneksi viipyvät täällä marras-joulukuulle saakka, riippuen järvien jäätymisajankohdasta. Kesällä on kiva seurata poikasten kasvamista, kun seilaavat järvellä. Kiitos, Heli.

 7. Hienot utuiset kuvat! Jotenkin näihin sopii kevyt utuisuus tosi hyvin.
  Punakurkku-uikku olisikin hieno nimi. Viime keväänä näin, mutta nyt en ole vielä nähnyt.
  Nyt uskon, että tällä viikolla tulee lämmintä, kun kuikkakin on tullut.

  1. Eikös loppuviikolle luvattu jo hellettä! Taitavat tulla jo pääskytkin… Kiitos, Uuna.

 8. Voi juku, mitä kuvia taas oletkin käynyt hakemassa kameraasi, niin upeita tosiaan!
  Ja oikeestikkin, tolle härkälinnulle sopis kyllä paremmin joku nätempi nimi, sillä sehän on tosi kaunis lintu! Sillä on kaunis värityskin.
  Ja aikaisin meinaat nousta!!!?
  Miten jaksat nousta niin kamalan aikaisin, ja töihin sen jälkeen vielä, ja vaikka senkin jaksaisi, mutta miten ilta kotona, jaksatko enää olla hereillä?
  Taidat mennä aikaisin nukkuun, vaikka se tapa, talon pystyssä pitää, sehän tiedetään, ja se onkin ihan hyvä asia.
  Munkin on pitänyt alkaa mennä aikasemmin nukkuun, ja herätä sitten myös aikaisemmin, kuin nytten, ja niin meinaankin tehä…!

  1. Kiitos, harakka. No, eihän nimi lintua pahenna, eivät onneksi ymmärrä ihmisten itselleen antamaa nimeä. Varmaan heillä on toisistaan mitä hienoimpia nimityksiä.

   Unen tarve vähenee sitä mukaa, kun valo lisääntyy. Kesällähän ei malttaisi nukkua ollenkaan. Työt alkavat vasta kahdeksalta, puoli tuntia pitää varata ajo-aikaa. Sitten pitää varata aikaa mahdollisille pysähtymisille, jos jotain mielenkiintoista näkyy matkan varrella. Jäähän siinä vielä monta aamutuntia käyttämättä, päivän parhaat tunnit kuvauksen ja muunkin luonnossaolemisen suhteen. Normaalisti nousen viideltä, mutta kesän edetessä varmaan tulee herättyä aikaisemmin ja aikaisemmin… Ja illalla ei malttaisi mennä sitten millään nukkumaan, kun illatkin ovat hienoa ulkonaoloaikaa.

 9. Mukavaa kun muuttajat palaavat takaisin. Näin muutamia joutsenia Hämeessä ajaessamme, olivat liian kaukana kuvattaviksi.

  1. Täällä laulujoutsenia on ihan mukavasti, tänäänkin näin pellolla matkan varrella parinkymmenen joutsenen parven syömässä. Taisivat olla enimmäkseen nuoria ”luppojoutsenia”. Mieluiten kuvaan joutsenia kuitenkin järvellä. Kyllä heitä kovasti joka kevät odottaa.

 10. Tuolla härkälinnulla on tosiaan ihan ”väärä” nimi, se on niin kaunis! Minä en bongausretkelläni törmännyt yhtä hyvään ”saaliiseen” kuin sinä ;D

  1. Kävin katsomassa retkisaaliisi. Ei tosiaan aina tarvitse lintuja kuvata, kun on olemassa makromaailmakin!

 11. Kyllä on upeita lintukuvia,sinulla,verratenkin toi lokkikuva,missä lähtölaskenta menossa.:D.
  Joutsenet on sitten komeita ja tuossa kuvassakin,jossa on pesuhetki meneillään,tällaiset otokset on kivoja katella.Minullakin on blogissani luontokuvia,tykkään kuvata.:)

  1. Kiitos, tatska. Laulujoutsenet ovat komeita lintuja, juuri tulin järveltä, missä kymmenet joutsenet pitivät kevätmekkalointiaan tyynellä järvellä. Kiva oli hiljalleen soudella niiden ja muidenkin lintujen konsertissa. Harmi, kun et laittanut linkkiä blogillesi, olisin käynyt katsomassa kuviasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s