Kukallista

Pieni ja hento nuppu.

Pikkuhiljaa kukka kurkistelee suureen maailmaan.

Avaa sitten tähtisilmänsä kokonaan.

Punertavia metsätähtiä näkee varsinkin pohjoisessa enemmän.

Yksi kummimmista kukista luonnossa on sudenmarjalla.

Sehän on melkein kuin marja.

Ojakellukka alkaa jo valmistella siemensatoa. Joku toinenkin on päättänyt laittaa uuden elämän alkuun kellukan kyljessä.

Mainokset

16 kommenttia artikkeliin ”Kukallista

 1. Kauniita kuvia kukannupuista ja kukista.
  Ojakellukassa on jännästi joku muninut kukan kylkeen, mikähän?
  Sudenmarjan kukka on kyllä erikoinen, kuin monta kerrostakin olisi!
  Hyvää viikonloppua!

  1. Epäilisin, että on joku perhonen munat siihen pykännyt. Jos joku tietää oikeasti, saapi sanoa. Kukka on tässä ihan lähellä kotia, joten voisin käydä aika ajoin seuraamassa niiden kehitystä toukiksi, jospa niistä jo selviäisi, minkä tuotoksia ovat. Hyvää viikonloppua sinullekin, harakka!

 2. Sudenmarja on aika erikoinen, onkohan se sama kuin karhunmarja? Mistähän nimi juontuu.. Tähtisilmä on nimensä veroinen kaunotar.

  1. Kyllä sudenmarjaa karhunmarjaksikin sanotaan, myös käärmeen- ja sianmarjaksi. Varmasti myrkyllisellä kasvilla on vielä muitakin lempinimiä. Punertavia metsätähtiä näkee harvemmin täällä, mutta kunhan taas pääsee Lappiin/Norjaan, alkaa niitä löytyä.

 3. En ole koskaan nähnyt punertavaa metsätähteä. Kyllä tuo viimeinenkin kuva on tosi jännä, varsinainen helmi pienine helmineen.
  Upea maisemasarja edellä 🙂

  1. Ilmeisesti punertava metsätähti on pohjoinen ilmiö, koska minäkin olen tavannut sitä enimmäkseen Lapissa ja Pohjois-Norjassa. Tämä on kuitenkin kuvattu täällä Savon ja Keski-Suomen rajamailla. Olisi mielenkiintoista tietää, kuka on muninut ojakellukalle. Kiitos, Uuna.

  1. Nämä metsätähdet kasvoivat yhdessä pienellä, parin-kolmen neliön alalla, vieressä sitten omassa porukassaan valkoiset. Kiitos, Iines.

  1. Näitä tulee jatkuvasti räpsittyä lisää, aika vaan ei tahdo riitää kuvaamaan kaikkea, mitä haluaisi. Kiitos, KooTee.

 4. Kauniita ja herkkiä kuvia. Olisipa hienoa löytää punertava metsätähti, mutta eipä niitä taida olla täällä Virroilla. Parkkuussa kuitenkin oli melkein valkoisia kurjenpolvia, niitä kuvailin vähän.
  Ojakellukassa olevat munat kiinnostavat, toivottavasti se säilyy paikallaan. Mitähän ihmettä munista kehittyy ja syövätköhän toukat sitten ojakellukan lehtiä?
  Minulta taisi mennä sudenmarjan kukinta ohi, mökillä on ollut aina muutama kukka, mutta koskaan en ole nähnyt niihin kehittyvän marjoja.

  1. Metsäkurjenpolvissa onkin monia eri värisävyjä, ihan valkoisiakin. Yritän pitää tuota kellukkaa silmällä, josko noista toukkia kuoriutusi. Varmaan sitten syövät kellukan pieniin suihinsa. Tai sitten käy niin, että joku pistelee toukat poskeensa… Sudenmarja kukkii melko aikaisin, nämäkin kuvat on otettu jo pari viikkoa sitten.

 5. Juuri ensimmäisiä kuvia katsellessa ajattelin että epä ole tällaisia punertavia metsätähtiä nähnytkään, mutta sitte luin tekstisi pidemmälle. Ehkä niitä ei täällä etelässä niin paljo olekaan. Jänniä vaaleanpunaisia versioita ovat.
  Sudenmarjalla on sitten hauska tuo piikkitukka.
  Hieno viimeinen makrokuva.

  1. Kiitos, uuvana. Punatähdet kiinnittävät kyllä varmasti huomiota valkoisten joukossa. Jotain mystistä on sudenmarjassa.

 6. Punertavia metsätähtiä olen joskus tavannut mökkimaisemissa, vielä eivät ole oikein kukassa. Perhosta veikkaisin minäkin, samaanlaisia munia ludekin tekee mutta ainakin meillä ne ovat olleet väriltään harmaat.

  1. Unohdin tänään käydä katsomassa, ovatko munat kehittyneet yhtään tuosta. Päivä meni kasvimaan laitossa liian nopeasti. Pitääpä pitää silmällä, näkyykö missään harmaita munia, niin tietää, kuka on ollut asialla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s