Hopeatäpliä

Niittyhopeatäplä metsäkurjenpolvella.

Niittyhopeatäplän profiilikuva.

Vielä yksi.

Pursuhopeatäplä tuplana.

Rämehopeatäplä suopursulla…

… ja karpalonkukalla.

Ratamoverkkoperhonen muistuttaa väreiltäään hopeatäpliä, mutta siipikuviot ovat ruudulliset.

Perhoskuvia on kertynyt sen verran paljon, että jätän loput seuraavaan kertaan.

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Hopeatäpliä

 1. Voi kun kauniita pikkuotuksia! Täällä ei kyllä ole näkynyt kun lanttuperhosia.. En tiedä minne on kadonnut nokkosperhosetkin.. 😦

  1. Nokkosperhosia en ole täälläkään nähnyt kuin keväällä. Syntyyhän niitä kesällä uusi sukupolvi. Monia muita perhosia on nyt paljon, pihlajaperhosilla näyttää olevan hyvä vuosi.

 2. Sulla on vielä lisää perhosia ja kerrassaan ihania sellaisia! Odotan innolla sitä, kun lähden ensi viikolla Itä-Suomeen, mitä perhosia siellä näen ja saan kuvatuksi. Viime kesänä näin keltamataralla ja pietaryrtillä paljon erilaisia perhosia ja odotan sitä samaa tänä kesänäkin.

 3. Hienoja perhoskuvia, monelaista näyttää löytyvän teiltä päin ja sinulla näyttää riittävän kärsivällisyyttä niiden kuvaamiseen. Perhoset ovat oikukkaita, joskus eivät suostu edes laskeutumaan ja toisinaan taas päästävät aivan lähelle.

  1. Rauhalliset liikkeet ovat kaiken aa ja oo. Hötkyily ei auta. Äkkinäiset liikkeet saavat perhosen varmasti karkaamaan. Tuota ”tuplaperhosta” olisi tosin voinut kuvata vaikka koko päivän, eivät välittäneet kuvaajasta tuon taivaallista… Kiitos, Sakari.

 4. Enpäs itse noita kyllä äkkiä toisistaan erottaisi, sinä tunnet perhoset kyllä hyvin. Kauniita okranvärejä.

  Nyt huomasi että tänne onkin tullut hurjasti uusia postauksia sillä välin kun olin vähän reissussa ja muuta. Täytyy tulla uudemman kerran lukemaan loput, mutta varmasti tulen kun aiheet näyttävät niin makioilta. 😀
  Niin että pysy siellä ruohikossa vaan, mitähän ihmeitä sieltä meille seuraavaksi kaivatkaan.

  1. Minulla on pino kirjastosta lainattuja perhosoppaita, siinä minun tietämykseni salaisuus. Hopeatäplät ovat kyllä sinisiipien ohella niitä hankalimpia tunnistettavia, kun lajit muistuttavat toisiaan niin paljon. Nyt taitaa kuvailut jäädä aika vähiin, pitää saada kasvimaa hoidettua kuntoon ennen pohjoiseen lähtöä alkuviikosta. Porkkanan harvennusta, kitkemistä, perunan multausta, hernekeppien tekoa…

  2. Oikein hyvää pohjoisen reissua! Vie terveisiä sinne tuntureille ja jäämerelle – ja varsinkin jos pienen uuvanan näet siellä kukkimassa, hänelle varsinkin.

  3. Kiitos! Pikku-uuvanoita on yleensä joka reissulla näkynyt, jospa nytkin. Kuiskaan heille etelänterveiset. Hienoa päästä reissuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s