12 kuvaa / elokuu

Leikin loppumisen kunniaksi laitan kolme elokuun kuvaa, koska en osannut valita, minkä näistä laittaisin. Kuvat otettu 5.8. vähän ennen auringonlaskua, ensimmäisen ja viimeisen kuvan välillä vajaa tunti. Kuvat ovat aikajärjestyksessä myöhäisemmästä aikaisempaan. Tämän kuvan laukaisuaika on klo 21.39, kymmenen minuuttia ennen auringonlaskua. Telkkä tuulettaa järvellä. Kaikki kuvat avautuvat isommiksi klikkaamalla.

Tästä näkee, miten nopeasti valaistus muuttuu, eroa edellisen kuvan ottamiseen on vain 7 minuuttia, eli klo 21.32.

Tämä oli tilanne tullessani kuvauspaikalle rantaan klo 20.59. Aurinko valaisi Niiniveden vastarannan Hiidenvuoren.

Muiden elokuun kuvat löytyvät täältä. Nopeasti hurahti vuosi. Kiitokset Krisulle ja Marille! Hieno idea, tätä oli kiva tehdä.

Tässä vielä edellisten 11 kuukauden kuvat, heinäkuusta 2010 syyskuuhun 2009. Nämäkin suurenevat napautuksella.

heinäkuu 2010

kesäkuu 2010

toukokuu 2010

huhtikuu 2010

maaliskuu 2010

helmikuu 2010

tammikuu 2010

joulukuu 2009

marraskuu 2009

lokakuu 2009

syyskuu 2009

Eläköön erilaiset vuodenajat!

30 kommenttia artikkeliin ”12 kuvaa / elokuu

  1. Tätä maisemaa olen nyt kymmenisen vuotta katsellut enkä ole vielä kyllästynyt. Aamukuudelta olin tuolla soutelemassa, sumussa. Kiitos, lepis.

 1. Kaikki kolme kuvaa ovat kauniita, niinkuin edellisetkin kuvat. Hienosti tunnelma muuttuu illan edetessä ja valon muuttuessa. Todella kaunis maisema sinulla onkin siellä, tuollaisesta saa voimia itselleen. Viikolla kävin ystävättäreni kanssa soutelemassa ja uimassa joella ja todettiin yksissä tuumin, että on että tämä on sitä elämisen laatua parhaimmillaan 😉

  1. Kiitos, Elisa. Järvimaisemaa alkaa pian kaipaamaan, jos on joskus asunut ”järvettömissä” maisemissa. Johtuisikohan siitä, että on lapsuuden viettänyt järven rannalla. Jollekin toiselle ”sielunmaisema” voi olla jokin ihan muu. Soutelemaan aion taas tänäänkin, on tulossa kuuma päivä. Saaressa tai vastarannan kalliolla voisi käydä kahveet juomassa.

 2. Kiitos ihanasta vuodesta! Jatkathan jossain toisessa maisemassa? Tässä on sitä oikeaa vuodenkulkua sen erilaisine piirteineen. Moni ei edes tajua, miten paljon sama maisema voikaan muuttua.

  1. Mietinkin tuota jatkamista, kun nyt tämä projekti loppui. Ellei joku ala vetää uutta vastaavaa, voisi tosiaan aloittaa oman sarjan jostain kohteesta. Pitääkin alkaa katselemaan sillä silmällä ympäristöään… jokin ihan erilainen kohde voisi olla. Tosiaan, vasta tällaisena kuvasarjana huomaa kunnolla vuodenaikojen vaihtelut. Kiitos sinulle, Nettimuori.

 3. Sinulla oli huikea kohde kuvattavaksi. Ja kuvaajana ole erinomainen. Valokuvauksen syvin olemus (minun mielestäni) konkretisoituu upeasti tässä kolne kuvan sarjassasi. Siis valon kuvaaminen. Noiden hetkien välilläkin on ollut monta upeaa valo-hetkeä.

  1. Sinäpä sen sanoit, valon kuvaaminen. Paikan valinta ei tuottanut vaikeuksia, kun on parinsadan metrin päässä kotipihasta. Kiitos, Liisa.

 4. On ollut ihana seurata tätä maisemaa ja taidokkaita kuviasi. Joka kuukauden kohdalla, on tuntunut että tämä on ihan paras kuva tässä sarjassa, mutta kun taaksepäin on katsellut niin ihan mielettömiä kaikki. Ei ihme, että on ollut valinnan vaikeutta.
  Pitää jakossakin kurkistella tänne.

 5. Tämä vuoden kierto kuvasarja on ollut hieno keksintö. Kuinka monipuolinen onkaan Suomen luonto! Kauniin kohteen olet valinnut!

  1. Mainio on tämä 12 kuvaa -juttu ollut kaiken kaikkiaan. Tätä tekisi mieli jatkaa jollain muulla kohteella. Kohde sijaitsee ihan lähellä kotiani, rantaan on parisataa metriä, joten valinta oli helppo, kun paikalle vielä talvellakin pääsee helposti. Kiitos, tuulento.

 6. Upeat kuvat upean sarjan päätteeksi.
  Mieli taatusti rauhoittuu tämän näkymän edessä.
  Ollapa tällainen maisema lähellä.

  1. Kiitos, Armi. Maisema vaihtuu päivittäin, jopa tunneittain, vuodenajoista puhumattakaan, joten yksitoikkoiseksi se ei käy.

 7. Valo muuttuu todella nopeasti auringonlaskun tai -nousun hetkellä, hieno kolmikko, kuten koko sarjasi, jota oli ilo katsella.

 8. Each photo has been so beautiful, but this month’s is the most lovely yet. You certainly chose a wonderful scene to photograph!

  1. Thank you, Sara. My home is close to this lake, so it was easy to choose this place for photographing. Every day I go rowing on this lake, when weather allows.

 9. Hieno sarja, mukava nähdä nyt valmiina. Eipä näistä kolmesta osaisi valita, kaikki ovat valaistukseltaan ja väreiltään erilaisia.

  1. Kiva oli tätä sarjaa tehdä. Valaistus vaihtui tosiaan jatkuvasti tunnin aikana. Kiitos, Manteli.

  1. Hyvä ajoitus oli telkällä, siitä oli useampikin tavallinen uintikuva, mutta tämä tuuletus sopi mielestäni näin loppumetreille…

 10. Oi, että, oi, että, Irma! Ihan huisin hienot kuvat joka kuukausi! Vaikea noista kolmesta on suosikkinsa valita. Minusta teit kyllä ihan oikein, kun laitoit kaikki kolme elokuun kuvaa. Minä jään kaipaamaan järveäsi kovasti.

  1. Kiitos, Krisu. Järvihän ei mihinkään häviä ja kuvia sieltä otan edelleen, kuten nuo aamuiset sumukuvat kaarineen.

 11. Aivan ihania kuvia – näihin sinun kuviisi olen joka kerta pysähtynyt pitkäksi aikaa niitä ihailemaan.

  1. Enpä tiennytkään, että täällä pysähtelet, Ehlana. Kiva tietää. Kiitos sinullekin kommentista.

  1. Tämä oli hyvin mieluinen projekti, ihan voisi uudenkin aloittaa… Kiitos, kun sain olla mukana, Mari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.