Tukka putkella

Isokoskeloemo kolmen poikasensa kanssa seilaa eteläsavolaisella järvellä elokuisena iltana.

Painellaan ohi ison kiven juuren…

… läpi kaislikon…

… käännytään takaisin…

– Katsokaapas nyt tarkkaan, lapset. Näin kalastetaan.

– Tähystetään veden alla, näkyykö mitään suuhunpantavaa. Noniin, tehkääpäs perässä.

– Elmeri kanssa mukaan!

Äitikoskelolla on tyylikäs punertava niskatukka.

Vielä myöhemmin illalla koskeloperhe ilmaantui mökkirantaan.

Tietoa isokoskelosta löytyy mm. LuontoPortista.

Mainokset

20 kommenttia artikkeliin ”Tukka putkella

 1. Tomerat koskelonpojat, hyvin pystyi kuvittelemaan määrätietoisen eteenpäin menon ja emon ohjeistukset. =D Isokoskelo on sekin ylväs lintu. Ihanat kuvat.

  1. Kiitos, Tiitsa. Tällä emolla oli harvinaisen vähän poikasia, yleensä niitä näkee toistakymmentä, mikä johtuu monasti siitä, että yksi emo haalii useammankin pesueen itselleen. Jospa joku toinen emo oli vienyt tältä osan poikasista, tai sitten haukka…

 2. Kiva punkkaritukka äidillä, hyvin muotitietoinen rouva. Nokka on niin erilainen kuin esimerkiksi sorsilla, onkohan käyrästä nokankärjestä hyötyä kalastaessa? Toivottavasti perhe säästyy sorsastajien hauleilta, kauniita ovat.

  1. Voi olla tehokas kalansyönnissä tuo nokka, lisäksi koskelolla on terävät hampaat nokassaan. Sorsanlahtaajat eivät taida ainakaan täällä sisämaassa olla kiinnostuneita koskeloista, sanovat niiden maistuvan kalalle… Merenrannikolla näitä enemmänkin ampuvat. Voisivat isot miehet keksiä järkevämpääkin tekemistä kuin viattomien lintujen tappamisen…

 3. Siellä sitä mennään ristiin rastiin. Paras se on pää veteen laittaakin ja pysyä mahdollisimman matalana näinä katalina aikoina, kun rannoilla paukkuu ja viuhuu.

  1. Niinpä. Eilen alkoi tuo turhanpäiväinen paukuttelu taas. Luulisi nykyään ruokaa olevan kaupat pullollaan, ettei enää tarvitsisi lintuparkoja lahdata. Sanovat vielä, että metsästys on hyvä harrastus. Miten tappaminen voi olla harrastus…

   Nämä kuvat on otettu äitini kesämökillä Etelä-Savossa, missä piipahdin jokin aika sitten.

 4. Hieno kuvasarja! Isokoskeloa on tullut tänä kesänä kuvattuakin, poikasia en olekaan nähnyt. Mainiot tekstit ja kesäiset kuvat 😉

 5. Koskelo taitaa suosia suurempia järviä. Rannassamme ui jatkuvasti koskelo poikasineen ja tulevat laiturille lepäilemään. Tuttu lintu.
  Upeita kuvia.

  1. Nämä eivät ole kovin ihmissäikkyjä, veneelläkin pääsin aika lähelle. Äitini kertoi, että joka päivä käyvät mökkirannassa kalassa, seilaavat pitkin rantoja. Kiitos.

 6. Huiput kuvat tästä lintumaailman persoonallisesta uiskentelijasta. Tuli hyvälle tuulelle näitä katsellessa = )

  1. Olihan tuossa meininkiä, taisi olla ihan hyvin kalaa tarjolla. Kiikarin läpikö videoit?

 7. Juu, kalaa tuntui olevan runsaasti liikkeellä, sen verran monta saaliskalaa koskeloiden nokissa näimme. Ja vastaanpa näin armaan puolisoni puolesta :), että videopätkä on tosiaan kännykän kameralla kuvattu, pienten ja vanhojen venäläisvalmisteisten kiikarien läpi. 😀

  1. Jaaha, nytpä selvisi tämäkin salaperäinen kuvaaja. Isot poikaset tarttee paljon kalaa. Ei ole kuvaus vehkeistä kiinni, kiva kokeilu.

 8. Hienoja kuvia olet saanut, hyvässä valossakin vielä. Hauska kuva tuo jossa naamat on vedessä (vaikka Elmeri ei nyt ihan pysynyt mukana vielä, kyllä se siitä).

  Itse näin heinäkuussa Suomenlinnassa aivan läheltä kun vastaavanlainen perhe tuli aivan nenäni eteen kalastelemaan. Emo nappasi aivan valtavan ison ahvenen, se oli sitä kokoa jo että en tiedä miten se olisi nieltyä saatu. Sitä kun siinä ihmeteltiin, niin harmaalokki tuli ja nappasi kalan ja pakeni lentäen paikalta. Mutta taisi olla sillekin mahdoton kuorma, sillä kala putosi vähän matkan päähän veteen.
  Tietysti kamerassa oli juuri silloin kiinni normaalilinssi kääntörenkaalla ja kun sain vihdoin telen siihen kiinni niin koko tilanne oli ohi ja perhe sukelteli jo kauempana.
  No, kaikkea ei saa aina kameralla kiinni. Tärkeintä oli olla itse siinä näkemässä ja kokemassa.

  1. Tämäkin kuvaustilanne tuli yllättäen vastaan, kun soutelin lapsuuden kotijärvellä äitini kesämökillä. Kiva oli näitä seurata, en edes kuvannut kovin paljoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s